Znalecké dokazovanie

cehavuk
1. máj 2024

Dobrý deň, ako prosim prebieha znalecké dokazovanie v prípade keď dieťa(5r) odmieta byt s otcom? Pôjdeme každý sám na sedenie? Ako to prebieha? Otázky sú aké?

dadis
1. máj 2024

@cehavuk Pojde otec sam, matka sama..potom dieta s rodicmi spolu a osobitne a potom same..u nas to boli 3 samostatne stretnutia..bol to pohovor si psychologom a pisanie cca 10 psychologickych testov. S detmi sa pytal rozbe otazky, ako vidim deti, deti, ako vidia nas. Tiez kreslili..

damian85
1. máj 2024

@cehavuk Nuž , už asi 3 otázka , veľmi podobná od teba. Informácie od psychológa pre ex , teraz znalecké dokazovanie. Áno treba sa zmieriť s tým že či znalecké dokazovanie , alebo psychológ sa zvačša absolvujú spolu. Dokonca , čo je pre ľudi ktorý potrebujú mať nad všetkým 1000% kontrolu , druhý rodič ( otec ) bude s dieťaťom sám u znalca , niekedy celý deň , niekedy pol dňa a druhý rodič pri tom nebude. Otázky sú ako vnímate jeden druhého , ako vnímate vzťah Vás 3 + budú testy ( osobnostné , IQ , a i ). Znalec zistí všetko , testy su zamerané na oblasti o ktorých by ti ani nenapadlo že tam mieri otázka. Znalec spozná manipuláciu s dieťaťom ( Znova bude s dieťaťom dokonca aj úplne sám ). Kto nemá čo skrývať , ten sa nemá čoho u znalca báť. Kto manipuluje s deťmi , respektíve robí priek druhému , na to znalec na 10000% príde.

cehavuk
autor
1. máj 2024

@damian85 ja sa nebojím, len sa jednoducho pýtam ako to prebieha, nakoľko nemám vôbec predstavu

damian85
2. máj 2024

@cehavuk len tvoja téma je dookola - dieťa odmieta byť s otcom - ex ak má informácie od psychológa - pripraví sa na to , otec veľa volá atď.....Nie som ani psychológ ani súdny znalec ale myslím že všetkým je jasné - že tebe tento stav vyhovuje a nechceš s ním nič robiť. Ak vám súd dal znalecké dokazovanie - žiaden znalec neodporúča súdu aby otec sa s dieťaťom nestretával. Ak má 5 rokov dostane minimálne každý druhý víkend či sa ti to páčiť bude alebo nie. Ak dieťa zvládne škôlku 8 hodín 5x v týždni je mimoriadne čudné ak nezvládne pobyt pri svojom tatovi. Úlohou primárneho rodiča t.j toho kto má dieťa " viac " je pripraviť dieťa na stretnutie s druhým rodičom aj po mentálnej stránke. Ak dieťa rodiča odmieta - je to len manipulácia druhého rodiča alebo týranie - a to si nikde nespomínala. Každopadne na 99,99% aj po znaleckom dokazovaní bude dieťa chodiť k druhému ako som spomínal minimálne každý druhý víkend.

soldi
2. máj 2024

@cehavuk 5 rocne dieta bude vysetrovane primarne projektivnymi metodami a bude sa sledovat jeho interakcia s rodicmi.
Treba mysliet na to co pise
@damian85
Nie je v zaujme dietata nebyt s otcom a v Tvojom zaujme by malo byt pomoct im vytvorit si vztah.
Pokial tam samozrejme nejde o extrem typu tyranie ci zanedbavanie

cehavuk
autor
2. máj 2024

@damian85 každopádne nevieš ako to je. Ďakujem za dlhu odpoveď, ktora je ale pre mňa zbytočná. Potrebovala som jasnú odpoveď na moju otázku. Zvyšok je zbytočný

cehavuk
autor
2. máj 2024

@soldi práve toto sa bude zisťovať nakoľko syn zo spánku hovoril ze ho ma otec nechať a nerobiť mu

leo2019
2. máj 2024

@cehavuk prešiel som 100ky rozhodnutí súdov v odvolaniach matiek. Dieťa plače, odmieta oca, v noci sa pocikava atď atď veľa toho bolo. Sud pokiaľ nezistil na strane rodiča ktorého dieťa odmieta nejaké závazne dôvody (týranie,zanedbavanie,sexuálne násilie atď) nariadi XY spôsobov od asistovanych stretnutí až po psychológov atď. Robí to co som najčastejšie stretol tak ze dáva nabehovy čas 3,6 a viac mesiacov. Do takej doby kým dieťa nadviaže dostatočný kontakt s otcom tak aby dokázalo byť s ním osamote najprv niekoľko hodín, potom noc potom viac nocí kým nerozšíri styk na niekoľko nocí a dní. Ci v mesiaci alebo týždni. Len musí tam byt aj tvoja podpora pokiaľ znalec ale aj sud zistí že vlastne dieťa z tvojej strany nieje vedené k otcovi ba dokonca prenášas na dieťa svoj negatívny vzťah k otcovi môže sa stať že dieťa pridelia práve otcovi. Citujem nálezy ako aj z US ČR ale bežné z rozhodnuti súdov: ,, záujmom dieťaťa je nepochybne aby bolo v starostlivosti toho z rodičov, ktorý uznáva úlohu a dôležitosť druhého rodiča v živote dieťaťa a je presvedčený, ze i ten druhy rodič je dobrým rodičom "

soldi
2. máj 2024

@cehavuk verim tomu, ze mu otec nic zle nevykonava. kazdopadne, projektivnymi metodami sa to ukaze.

damian85
2. máj 2024

@cehavuk je pravda a fakt že neviem. Ale už si sem dala možno 10 tém a nárekov ako všetci pomáhajú otcovi , že nik nehľadí na dieťa , že tvoj ex keď zavolal psychológovi bude vedieť na súde reagovať a že ti vadí že synovi volá. Ja som si pár znaleckými prešiel. V hlave máš jedno - zlý partner = zlý otec. Odpovede si na otázky dostala. 1.deň ty a dieťa sama 2. Deň otec a dieťa sám 3.deň všetci spolu + dieťa samé - alebo to znalec stihne všetko za 1 deň. Najsamlepšie ak vytiahneš sexuálne zneužívanie - a kľudne sa môže stať že dieťa po znaleckom ostane v starostlivosti otca. Sú na to " alergický ". V snahe odstaviť druhého rodiča - sú niektorý schopný všetkého. Hold len často sa prepočítajú.

natalka30
2. máj 2024

@cehavuk aj my sme mali cca pred mesiacom znalecke dokazovanie..ja som robila testy otec sa rozpraval s nimi mala bola sama...potom sme sa vymenili riesili uplne detaily aj co sa rodiny tyka ci bola rodina vždy úplná chvilku nas pozorovali ako sa ja hram s malou on ako sa hras s nou a potom asi hodinu sa s nou psychologicky rozpravali...my sme robili testy asi styri druhy testov..a vlastne koncom mesiaca ma byt vypracovana sprava a som velmi zvedavá..nakolko bola veľmi odmerana ale tak zasa je to jej praca

cehavuk
autor
2. máj 2024

@soldi veriť môžem aj ja ale je tam určitá pochybnosť nakoľko sa moje dieťa otca doslova boji a nechce s nim byt a keď sa pomocuje, pokakava a v noci hovorilo cl hovorilo. Snáď to trrba prešetriť ci lepšie nechať tak lebo človek radšej verí ze nič?????

leo2019
2. máj 2024

@cehavuk ak mu ubližuje alebo niečo robí tak na to prídu.O to sa neboj...Od jednej psychologicky som čítal ze nočné pomocovanie súvisí so zmenou v rodine. Je to také ze ja osobne som mal tiež ex tvrdila ze v noci nespi vykrikuje....prišiel ku mne celý týždeň nič...len táto chyť ma za ruku tatik pod ku mne atď...bol som z toho na nervy lebo som tomu nechápal ze ako keby som mal úplne iné dieťa ako ex. Dokonca niekedy odmietal ísť ku mne co som vôbec nerozumel ale nakoniec sme prišli prečo syn mi to sam povedal. Nakoniec sa karta obrátila. Nechcem tým povedať ze je to aj u vás tak ale takú mam skúsenosť. Chvala bohu so synom mame všetko skvelé. A dokonca v SS.