Zmena styku otca s maloletým dieťaťom

karind
21. okt 2023

Ahojte, prosím vás, nemáte niektorá vzor, alebo nevedeli by ste mi prosím poradiť, ako napísať návrh na zmenu styku otca so synom ?? chcela by som požiadať aby mi vyhoveli tak, že bude s ním každy druhý vikend, momentalne je s nim každy víkend a nemá naňho dobrý vpliv a ani sa nedokáže oňho riadne postarať, má ho skôr ako kamarata alebo brata, a nie ako syna.

mogaa
22. okt 2023

@karind to že máte rozdielny názor na výchovu nie je dôvod na zmenu styku....ak má na neho zlý vplyv, musíš uviesť aký a mať aj dôkazy....zlý vplyv sa len ťažko dokazuje, nakoľko veľa rodičov čo má deti ich občas vezme aj do baru, hlavne otcovia keď idú s kamarátmi a ich deťmi von a aj pred nimi občas zahrešia, takže ak s ním pravidelne nechodí od ráno do večera do šenku, tak to asi neprejde.....toto sú veci ktoré sa len ťažko dokazujú čo už je zlý vplyv a čo nie....samozrejme otec môže hneď podať protinávrh na striedavku či rozšírenie styku....

karind
autor
22. okt 2023

@mogaa samozrejme, ale neobávam sa toho žeby mi to neprešlo, kedže mám vela dokazov o tom že sa oňho riadne nestara, a on sam priznal že syn nadava preto lebo on si pred nim ruku na usta neda a podobne, okrem toho fajci travu, atd ... takže tak, ja som chcela poradiť ako vypísať tu žiadosť, nepýtala som sa na názor či mi to prejde, ale aj tak ďakujem 🙂 pekný dník

cacianka
22. okt 2023

@karind použi pôvodný návrh na súd, ako je uvedený rozsudok a napíš v čom je problém a navrhni zmenu, akú uznas za vhodnú. Normálne, svojimi slovami.
Aj vzory nájdeš na nete.

leovamaminka
22. okt 2023

@karind ja by som to neriešila ja som cakala skoro dva roky na úpravu výživného a len peniaze právnikom ale je to na každom ako sa rozhodne

arasidka123
22. okt 2023

@karind obrat sa dá sociálnu kurátorku a ona ti pomôže napísať návrh...tiež som to tak riešila ..