Zmena školy, škôlky - súhlas otca

majka137
13. feb 2024

Dobre ránko žienky, chcem sa spýtať. Potrebujem súhlas, podpis od otca ak chcem deťom zmeniť školu, škôlku? Ďakujem

aaadkaaa
13. feb 2024

Ano

melanta
13. feb 2024

Otec má rovnaké rodičovské práva ako matka aj po rozvode či odlúčení, takže áno. Jedine že natrafíš na škôlku/školu, kde to na ich riziko vyžadovať nebudú.

patka06
13. feb 2024

áno, potrebuješ aj po rozvode a zverení detí do tvojej starostlivosti je otec naďalej zákonným zástupcom
Jeho súhlas nepotrebuješ v prípade, že vôbec nie ste v kontakte, resp. nevieš kde sa nachádza, vtedy o tom prikladáš čestné prehlásenie

cookie29
13. feb 2024

Samozrejme. Pokial nebol zbaveny rodicovskych prav alebo jednoducho "nezmizol"

mirola
13. feb 2024

no v praxi ani nie, moj ex zmenil skolku synovi bez mojho suhlasu a oznamil mi to az ako hotovu vec, a to mame striedavu starostlivost.
Pravnicka mi na to povedala, ze napriek tomu, ze je potrebny podpis oboh rodicov sa to u nas na Slovensku casto nedodrziava. Tak ja teraz do rozhodnutia sudu vozim syna do skolky 60km, lebo je predskolak a nechcem mu to uz menit, jeho otec sa zo dna na den rozhodol, ze sa prestahuju na chalupu. Nastastie do skolky uz na chodit do BA a to budeme mat obaja blizko.

petronelka47
13. feb 2024

Ja keď počujem že aj otec má prává a nieje zbavený rodičovskych práv sa mi chce 🤮. Určite je nás takych viac. Ja budem tiež tento rok pri zápise do ZŠ predklad čestné prehlásenie.

damian85
13. feb 2024

@mirola Trebalo volať riaditeľovi škôlky včas , čím nahradili tvoj súhlas. Aké súdne rozhodnutie mal ex v rukách , respektíve ty si sa mohla obrátiť na súd a do rozhodnutia malo platiť status quo , čiže to čo bolo doposiaľ.
Ja osobne som to riešil 2x , 2x riaditeľ skoly prihlášku neakceptoval , ale až po mojom telefonáte.

majka137
autor
14. feb 2024

Ďakujem milé žienky za odpovede, síce ma veľmi nepotesili, ale už to nejako poriesim ako vždy 😊