Dobry den, mozem dcere zmenit adresu trvaleho bydliska bez suhlasu otca ak od neho odchadazame? Vdaka
@damian85 som čítal ze podla zákonu matka môže zmeniť bez suhlasu otca trvalé bydlisko ale naopak nie.Ak on bude chcieť potrebuje súhlas matky. Ale v prípade ak sa budú naťahovať o dcéru neviem ako bude sud na to prihliadať ak matka bez súhlasu svojvoľne zmení TP aj keď ma na to nárok. Lebo vlastne neviem v akom sú štádiu ale ak uz teraz matka robí takéto kroky nemusí to dobre svetlo na ňu vrhat. Samozrejme pokiaľ nejde o niečo nevyhnutné. A taktiež otec musí byť informovaný o tom kde dcéra žije respektíve sa nachádza.
V prvom rade ries zverenie dietata do opatery, ked bude zverene tebe je jasne, ze ma mat trvaly pobyt tam kde ho ma osoba, ktorej dieta bolo zverene
@leo2019 vlastná skúsenosť rozhodnutie súdu vo veci starostlivosti nemá žiaden vplyv na trvalé bydlisko dieťaťa. Stačí rodný list - zaplatiť poplatok za odpad a dieťa obaja zákonný zástupcovia môžu meniť ako uznajú za vhodné. Deti majú trvalý pobyt aj u starých rodičov ( napr.kvoli škole ).
@linda97 áno. Pozor ! On môže urobiť na druhý deň to isté a znova prihlásiť dieťa tam kde má trvalý pobyt teraz.