Zmena bydliska bez súhlasu otca

linda97
4. júl 2024

Dobry den, mozem dcere zmenit adresu trvaleho bydliska bez suhlasu otca ak od neho odchadazame? Vdaka

damian85
4. júl 2024

@linda97 áno. Pozor ! On môže urobiť na druhý deň to isté a znova prihlásiť dieťa tam kde má trvalý pobyt teraz.

leo2019
4. júl 2024

@damian85 som čítal ze podla zákonu matka môže zmeniť bez suhlasu otca trvalé bydlisko ale naopak nie.Ak on bude chcieť potrebuje súhlas matky. Ale v prípade ak sa budú naťahovať o dcéru neviem ako bude sud na to prihliadať ak matka bez súhlasu svojvoľne zmení TP aj keď ma na to nárok. Lebo vlastne neviem v akom sú štádiu ale ak uz teraz matka robí takéto kroky nemusí to dobre svetlo na ňu vrhat. Samozrejme pokiaľ nejde o niečo nevyhnutné. A taktiež otec musí byť informovaný o tom kde dcéra žije respektíve sa nachádza.

viestta
4. júl 2024

V prvom rade ries zverenie dietata do opatery, ked bude zverene tebe je jasne, ze ma mat trvaly pobyt tam kde ho ma osoba, ktorej dieta bolo zverene

damian85
4. júl 2024

@leo2019 vlastná skúsenosť rozhodnutie súdu vo veci starostlivosti nemá žiaden vplyv na trvalé bydlisko dieťaťa. Stačí rodný list - zaplatiť poplatok za odpad a dieťa obaja zákonný zástupcovia môžu meniť ako uznajú za vhodné. Deti majú trvalý pobyt aj u starých rodičov ( napr.kvoli škole ).

leo2019
4. júl 2024

@damian85 aha asi som to zle pochopil to je len v tedy ak je dieťa novorodenec vtedy potrebuje súhlas matky na zmenu TP pokiaľ ma matka iný TP ako otec.Ok beriem späť.