Ahojte, chcela by som sa spýtať či niekto riešil takú vec ako je požiadanie zvýšenia výživného keď dieťa nastupuje do škôlky. Dcéra ide od septembra do škôlky aj napriek tomu že 3 roky ma v novembri. Ja som stále na rodičaku a plus dostávam 200eur ako výživné na dcéru. Bývali manžel odmieta prispieť naviac a zaplati len poplatok 30eur za škôlku a zvyšok stravu čo je 45eur žiada aby som zaplatila z výživného. Vraj sa mi znížia náklady na stravu doma ale to by som nepovedala keďže varit jej musim stále taktiež doma. Je možné v tomto prípade žiadať o zvýšenie výživného a či je reálne aj možné že by mi to schválili? 200 eur mu bolo stanovených keď mala dcéra cca 1 rok a odvtedy idú náklady stále hore. Ďakujem za radu.
@zuzanockamt zatiaľ prácu hľadám vzhľadom k tomu že som s malou sama tak môžem pracovať len ranné aby som vedela vykryť ten čas kedy bude v škôlke. Takej práce je u nás málo.
Lebo aj na to môže súd prihliadať a ex argumentovať, že dieťa je v MŠ (nemá ešte 3 roky) a ty si doma bez práce a poberáš RP. Ale za vyskúšanie nič nedáš.
ja som teraz tiez bojovala o zvysenie vyzivneho na deti -17 a 14 rokov. Sud mi odklepol 280€ dokopy... Skusit mozes, pokial sa budes zastupovat sama, o nic neprides, ale cakaj ze je to beh na dlhe trate - trvalo to 1 rok, predtym cele 3
nechcem ti brať ilúzie, ale nemyslím si, že nástup dieťaťa do škôlky je dôvodom na zvýšenie výživného.. 200 eur, ktoré máš teraz patrí na slovensku bohužial k tým vyšším sumám a ako už bolo spomenuté, súd bude prihliadať na to, že ty môžeš nastúpiť do práce.. aby sa nestalo, že ti súd spomínané výživné nakoniec ešte zníži...
Nastupuješ do práce?