Žiadosť o výživné

simonka123234
5. mar 2023

Prosím vás potrebujem si podať ohľadom výživného na chlapca čo všetko tam treba napísať .Priateľ poberá podporu ale chodí do práce to asi nedokážem zarobí dosť vyše 2000eur na kamióne .

matabb73
5. mar 2023

@simonka123234 na nete je kopec vzorových tlačív. Ja som si nedávno písala podľa jedného žiadosť o zvýšenie. V skupine Právne poradenstvo sú na začiatku články od právničky a tam je napísané čo musí obsahovať. Ja som si v Exeli napísala do tabuľky výdavky a z toho polovicu som žiadala výživné. Môžeš žiadať aj viac ako polovicu, lebo ty dieťaťu venuješ viac času. Do výdavkov nezabudni započítať aj podiel na bývaní. U mňa to bola tretina výdavkov na bývanie, keďže v byte žijeme traja.

cacianka
5. mar 2023

Tiež odporúčam tu skupinu( pozor nie poradňa), stačí prečítať úvodné 8bf8 a potom príspevky i výživnom.
Že robí na kamióne - u koho,kde ? Veď to sa musí dať dokázať

simonka123234
autor
5. mar 2023

@cacianka no len ako to dokážem ja?u nás blízko je veľká firma a tam pracuje

simonka123234
autor
5. mar 2023

@matabb73 a mám tam napísať že mám dieťa ešte druhé ale to není tohto partnera či to nemusím písať len že žijem domácnosti 3ja

cacianka
5. mar 2023

@simonka123234 to robí na čierno ?! Asi ťažko, lebo kontroly , inšpektorát práce. Tak ho odfoť, alebo niekoho požiadaj urobiť fotodokumentáciu, napíš podnet na IP

cacianka
5. mar 2023

@simonka123234 všetky skutočnosti

matabb73
5. mar 2023

@simonka123234 napíš tak ako je realita. Ich veľmi nezaujíma koľko máš deti, ale aké máš výdavky na toto konkrétne dieťa, aký máš príjem a hlavne aký príjem má otec. Ak aj uvádza, že je nezamestnaný, ale má výdavky, ktoré platí mesačne, tak je jasné, že nejaký príjem má. Ty do žiadosti môžeš napísať, že podľa tvojich informácií má otec dostatočný príjem na to, aby platil výživné. Nechváli sa na sociálnych sieťach dovolenkou, novým autom alebo niečím iným? To sa dá použiť ako dôkaz. Najlepšie by bolo keby ste sa na výživnom dohodli. Ale ak to nejde, treba byť sviňa. Dieťa má právo, aby naň prispieval aj otec. Pozri si nejaké vzorové tlačivo a tam máš všetko popísané.

simonka123234
autor
5. mar 2023

@matabb73 nemá nič také nové len kúpil dom a prerába ho má aj vlastný byt býva tam aj s otcom

simonka123234
autor
5. mar 2023

@cacianka áno na čierno pracuje a kde to mám napísať ?keď on je sviňa budem aj ja keď sa nechce normálne dohodnúť ešte sa mi aj vysmieva

matabb73
5. mar 2023

@simonka123234 veď aj ten dom musí prerábať z niečoho. Keby nezarábal, nemal by ani na to. Aj to treba povedať na súde.

simonka123234
autor
5. mar 2023

@matabb73 áno ďakujem za pomoc

cacianka
5. mar 2023

Presne, ako matabb73. Prelustruj mu fcb, či pridáva fotky dovolenky výlety, drahé handry, hodinky, pozri cez katasterportal čo vlastní. Skús niekoho zohnať čo nafotí jeho pravidelnú dochádzku do tej firmy, jazdu v kamióne, a daj po pár dôkazoch podnet na IP. Keď on je sviňa a nestará sa o dieťa, buď tvrdá aj ty. Zatiaľ mu nič nehovor, nevyhrážal sa, nech stratí ostražitosť, že mu nič nehrozí a zbieraj dôkazy. Aj keby si si mala zaplatiť detektíva. Aj ten dom keď prerába, nestojí to 5 € !