Prosím vás, posielali ste takú všeobecnú žiadosť o rozvod, ako absencia int.života alebo úplne odlišné názory na všetko alebo aj ste konkrétne písali situácie, pre ktoré sa chcete rozviesť?
Napríklad že vám muž nadáva, pred deťmi okydáva vašu rodinu, hoci mu v živote neublížila a podobne?
Ďakujem.
@barka1 rozvod dohodou to je to s mediatorom? On to spise? Prepac ze sa takto pytam, ale bude to premiera. Mne osobne by to vobec nevadilo, povedat konecne niekde niekomu, co je zac.
My fungujeme V ČR, tak možno je to tu trochu ine. My sme si našli právnicku, tej sme dali naše požiadavky v bodoch a ona nám to "učesala" do právnickrj reci. Aly dohoda bola na nás dvoch. Pokial to s ním nejde, tak može nastupit mediator.
Kazdopadne aj návrh na sud sama za seba by som riesila len s právníkom.
Ak sa viete dohodnut, nie je potrebny mediator ani pravnik. My sme s ex spisali vseobecnu dohodu, dohodu ako si prestriedame deti, ako bude kto komu co platit, zaplatilk kolok 16,6€ a podali prislusnemu sudu podla bydliska na podatelnu. Za 2 mesiace ame mali sud a za hodinu odchadzali obaja spokojni.
@wieruska1 a ako ste vedeli, co treba spisat? Nejake body, na co nezabudnut ste odkial mali?
Ja nemam sajnu co treba vsetko brat do uvahy.
U mna asi jedine pravnik.
Na internete je vzor. Tak som akurat doplnila nase mena, deti, upravila pl svojom stretavanie a vyzivne , zabralo mi to asi 10 minut. Ked chces minat peniaze na pravnika aj to je cesta, ak ste vsak dohodnuti vezmi radsej deti za tie peniaze na vylet .
Daj do googlo ziadost o rozvod dohodou vzor
na Slovensku rozvod dohodou neexistuje
Nuž na súde to vyzerá tak , že hovorí nie len jedna strana čo je tá druhá zač , ale aj druhá čo tá prvá. Takže ak chceš aby ste sa na súde prekrikovali , posielali vyjadrenia plné špiny , jeden na druhého tak môžete. Ak však spíšete rodičovskú dohodu o zverení deti ( striedavá , spoločná , osobná jedného ) súd už tie vaše " ohováračky " zaujímať nebudú. Ak sa nedohodnete - no tak si právnici , sudca , kolízne , psychológovia , znalci prejdú každú jednu časť z vášho života , intímneho nevynímajúc.
Mali sme rozvod dohodou práve preto, aby sme neprali špinavé prádlo pred cudzimi ludmi. V našom spoločnom návrhu sme sa striktne drzali toho, ako chceme, aby deti fungovali. A sud tým padom naše sukromie viac-menej nezaujimalo.