Dobrý deň som ocko ktoreho žena nechala. Žena sa chce rozvádzať. Odišla ku mame co jej tlači všetko do hlavy. Nechcem mi ukázať malú dcérku a ani ju dat k telefónu. Jej otec je alkoholik bojím sa o ňu 😭😭😭 pomozte mi ako ju mam získať ešte pred rozvodom 😭😭😭
a nemozes im prenechat byt a ist k rodicom ? aspon do casu rozvodu aby si sa nebal o dceru ak je to tam tak zle
Ak nie sú zabezpečené potreby dieťaťa, je možné podať návrh na nariadenie predbežného opatrenia. Že si mamička chodí kam chce ale určite nie je dovod.
Už ste mali byť na sociálke, tam Vám pomôžu spísať návrh na nedokladné opatrenie, aby ste sa mohol stýkať s dcérou. Zhromazdite si aj dôkazy o tom, v akom rozsahu je Vám bránenenē stýkať sa s dcérou. Samozrejme právnik bude tiež potrebný, pozistujte sú v okolí odporúčanie na kvalitného právnika. Len jednu vec Vám poradím a to je , aby ste neurobili to čo Vaša žena keď sa k dcérke dostanete. Neodopierajte jej prípadne styk s matkou a dodržujte všetko tak ako určí súd. Sociálna kuratela bude preverovať aj podmienky vytvorené na žitie pre dieťa takže Vaša žena bude musieť preukázať, že má pre ňu vytvorené vyhovujúce podmienky. Nečakajte a konajte pretože súdne konania sa vedia veľmi dlho naťahovať. Keby som bola na Vašom mieste, už zajtra by bol návrh na nedokladné opatrenie poslaný na príslušný súd. Veľa šťastia.
Teoreticky podať o predbežne opatrenie a opísať podmienky, v akých dieťa žije, preskúma to kuratela a bude súd, nvm ako to funguje teraz v korona pandémiu, ale čím skôr tým lepšie, ideálne osloviť právnika znaleho problematiky, aby to bol taky, ktorý má skúsenosť v oblasti, nakoľko je vždy lepšie keď v podaní na súd je všetko napísané tak, ako má byť, aby to nevrátili za ne úplnosť na doplnenie ci nezamietli.....
No... nejde o to že “a to ste ešte manželia”
V prvom rade STE OBAJA RODIČIA 🙂 A mila manželka by si to mala uvedomiť a nekrátit ti bez rozhodnutia tvoje rodičovské práva ktoré máte zatiaľ obaja rovnaké. A @pribinak ma pravdu, (-ako vždy🙂) nájdi si pravnika.
@ckocka predbežne opatrenia nahradili už asi 5r neodkladne opatrenia - ale podstata je ta ista 😊👍🏼
(Vyhodil ma za to profak zo skúšky akurát deň predtým schválili novelu, skoro ma porazilo odvtedy musím aj druhých opravovať- komplex známky E 🙂)))
@adamko098 veď jasne potrebovali ste suhlas aj rodicov. To s tým nič nemá akurát pri rozvode to môže byt dobrý dôvod že skrz vek ste sa dostatočne nepoznali a nepoznali ste tak aj dobre svoje rozdielne povahy nezlučiteľné natoľko aby ste viedli spoločný život a bla bla ..
@11mirka22 vezmi si ju domov? Potom ho prídem navštíviť ja v uniforme - toto mu neraďte preboha 😂
@adamko098 žena s malým dieťaťom NIKDY neodíde od manžela LEN TAK bez príčiny a zrejme do horších podmienok-5ti v 1izbovom byte??A ako vieš,že v cestovnej postieľke má iba nahadzane deky?Keď ste bývali spolu o dcéru sa starala a teraz sa asi zrazu nestará?Všetko má dve strany.Aj môj ex bol ocko,od ktoreho žena(ja) odišla.A ako sa ešte po 10r ukazuje skoro každý deň, mala na to fakt dôvod.No ospravedlňujem sa ti,ak si úplne úžasný manžel,otec a tvojej manželke preplo a zmizla aj s dcérou k rodičom alkoholikom.Ani jeden z rodičov nemôže byť pred rozvodom a vlastne ani po majiteľom dietata-to na margo ako získať dcéru ešte pred rozvodom.Nijak.Jeden alebo druhý si dáte návrh na súd,predtým možno na neodkladné opatrenie,ak máš teda pádny dôvod a obavy o dcéru,ak sa to preukáže súd vydá neodkladné veľmi rýchlo, týždeň až dva.Napises si to sám alebo chod na sociálku.Oni prešetria domácnosť tvojej manželky či sú veci skutočne tak zlé ako ich ty vidíš
@adamko098 nedá sa s ňou rozumne dohodnúť ?fakt máte rovnaké práva a ak sa budete takto o dieťa bit jediný kto bude trpieť tak to dieťa...
@11mirka22 aj to skúšal som to. V nedele. Povedal som jej aj písal ze berieme malu ku starkej pozrieť. Mal som malu na rukách a ona začala štát a kričať na mňa kam ideš? Ja ze ku starkej stala tam a keď som ju zobral hneď tam prišla ku starkej a vytrhla ju z ruky kopla ma a starkej povedala ze je pi...
@malinoismum snou sa nedá nezdvíha neodpisuje len si číta správy a keď odpise tak sa mi len vysmieva
@adamko098 prepáč ale toto si mal riešiť hneď a nie tu na mk...
@adamko098 prepáč ale operujes s vecami ktoré momentálne niesu dôležité - maly byt, oni v ňom piati ...
A pritom ti uniká že ti dieťa berie bez akéhokoľvek (podľa teba) dôvodu.
Nahlásiť si to mal hneď.
Aj to že ta kopla, jw minimálne na upozornenie od nás a určite to stojí za výjazd
@malinoismum bol som už aj na polícii ale ty že stým nič nemajú.
@adamko098 najdi si hned pravnika, kontaktuj socialku. Necakala by som ani minutu. NIe je to bohvieco u nas s pravami, este aj korona teraz. Ale uvedom si, nasiel a vzal si si nevychovanu soplaňu, teraz ťa to bude stáť nemalé nervy... držim palce. Po takomto spravani, by som asi bola prva ja,c o poziadam o rozvod.
@malinoismum a mamu nemozete ist navstivit, keby to nahlasil? ved predpokladam, ze dieta aj oficialne byva v byte otca... mama si moze dieta odniest kam chce?
@adamko098 skus kuratelku. Ale velmi nepomoze. Mozno ju bude kontaktovat a dohovori, no u nas otec nema ziadne prava.