Dobrý deň, môže sociálka resp súd nahliadať do mojej zdravotnej dokumentácie? Rozchádzame sa a v minulosti som kvôli tyranii v partnersrve mala problém s alkoholom a išla som z vlastnej iniciatívy na liečenie, aby som bola plne schopná získať dieťa do svojej starostlivosti s odísť. Partner sa vyhráža,.že majú všetko k dispozícii z mojej minulosti a dieťa nikdy nedostanem. Boli sme najskôr riešení na sociálnej kuratele kvôli tomu, že muž ma ohrozoval, kuratelu zavolala moja doktorka, keď som jej povedala, že mi ublixuje. Teraz to obracia celé proti mne a muž ma obviňuje že pijem, aj keď to nie je pravda. Dedkuje z faktu že sa ním nenechám už viac v tichosti tyranizovat a aktívne sa proti nemu staviam, pretože mám už sebavedomie, nemám strach. Nemám žiadne dôkazy o tom že nepijem, to sa ani nedá mať. Trpím a chcem dosiahnuť rok, ktorý sociálka povedala, že je kľúčový, potom si môžem zaziadat o starostlivosť o dieťa. Môže môj bývalý psychiater poskytnúť sociálnej kuratele moju dokumentáciu? Môžu ju oni legálne získať? Keď áno, ako? Je mi jasné že keď príde k súdu, asi to už možné bude, ale momentálne som pod tlakom a vyhrážkami, pritom si nemyslím že niekto o mne zákonne niečo môže vedieť a používať to proti mne.
za mna aj keby to vytiahli je tam len napisane ze volakedy jed ta tyral si mala problem a sama si sa liecita a predpokladam ze vylievila... takze co pouziju proti tebe?? to ze si silna zena a zvladat odolavat tyranovi? ty vytiahni zasa spravu od lekara, kde ta tyral ... drzim palceky
samozrejme sa prihliada aj na to že si bola alkoholik, lenže v takom prípade musí mať aj muž dôkazy že stále piješ....pri súde sa ty budeš obhajovať, nemá zmysel klamať,tým si len uškodíš...ano pila si ale už nepiješ....si abstinujúci alkoholik, problém bude len vtedy ak muž dokáže že stále piješ....
@doriiis jeho sa bojím
Uvedomujem si tieto veci čo píšete a snažím sa mu čeliť ale keď som sama je to ťažké a bojím sa.
Vtedy,keď si sa vrátila z liečenia si to dieťa dostala potom do svojej starostlivosti?
@doriiis ešte sme spolu ako rodičia. Kuratela mi povedala že nedostanem a mám počkať rok, vtedy ma budú považovať za schopnu starostlivosti o dieťa
@doriiis len pani z kurately, žiaden súd ani nič. Rovno ma odbili.
Vydrž a nevzdávaj sa, keď si zvládla protialkoholické liečenie z vlastnej vôle , tak toto určite zvládneš ...
Ak sa ti bude vyhrážať, povedz mu, že sama navrhnes, aby si pozreli tvoju zdravotnú dokumentáciu, aby videli, kam ťa ON dostal a ako si sa mu TY postavila ...a povedz mu, že ako svedka zavolajú doktorku a tá povie, ako ťa týral ...
Len sa nenechaj zlomiť... žiadny alkohol, ani na to nepomysli...
A snaž sa, aby si s ním nebola nikdy sama..
na alkohol sú predsa testy, keďže nepiješ, tak mu povedz, že ti nerobí problém , nech si obstará test a podstúpiš ho - samozrejme pred svedkami....
Ako sa tu aj píše.Podla mňa sa nesnaž,aby sa to,čo sa stalo ututlavalo a nevedelo sa o tom.Vydrz a postáv sa tomu čelom.Zvladla si aj horsie
On mi strká pred ústa drager stále. Minule som bola unavená, mala som ťažké obdobie v práci, poobede som si ľahla a už bol krik že pijem a dával mi fúkať. Už som z toho unavená, neviem prečo by ma mal práve od neustále spochybňovať, keď ja nepijem ale on vo svojom správaní pokračuje ďalej
Zdravotna dokumentacia podlieha zakonu o zdravotnej starostlivosti. Nie je to take jednoduche. Je na to specialny postup. Sud moze ziadat lekarov o vyjadrenie a potvrdenie. Ptipadne urcit sudneho znalca, no aj tomu musi zabezpecit zd dokumentaciu sud. Ak ju predlozi ucasnik sam je to na nom. Ale zdravotna dokumentacia sa nemoze len tak kadekomu poziciavat. Aj ucastnik sam moze poziadat lekarov na vystavenie potvrdenia co vyjadrenie za ucelom pre sudne konanie.
Začni zbierať dôkazy.....dáva ti fúkať? Povedz mu že ok budem fúkať ale nahráme si to na video (parádny dôkaz pre teba ako veci sú).
Kedy sa dialo týranie, útoky a kedy si bola na liečení ?
Poradiť ti neviem, len ti chcem povedať, ze ti držím palce, aby si tu pliagu už do úst nedala, nech máš dieťa vo svojej starostlivosti a zbavís sa toho tyrana 🍀
Dôležité je kto sa o dieťa počas tvojho liečenia staral. Ak on - šancu má veľkú. Ak rodičia - šancu má takmer nulovú. Ak dokáže že bol s dieťaťom sám - počas tvojho pobytu na liečení je to jeho veľký plus. V prípade že dochádzalo k týraniu - na súde zváž podanie na znalecké dokazovanie vo veci starostlivosti o dieťa. Nie každé pocitové týranie je v skutočnosti týranie. Dávať fúkať týranie nie je. Ani iný názor. On môže povedať že to ty si ho týrala alkoholom. Každopádne nie sú dôležité Vaše domnienky - ale najlepší záujem dieťaťa. A tým niekedy môže byť aj abstinujúca alkoholička ale niekedy aj otec označený nálepkou tyran.
Kuratela asi nie,ale súd áno.Ale nechápem,čoho sa bojíš.To,že si bola na liečení,len dokazuje to,že si sa tomu postavila celom a bojovala si za svoje dieťa.A tak ako ty nemáš dôkazy,že nepijes,on nemá dôkazy že piješ.Slovo proti slovu.