Zastupovanie maloletého a správa majetku po rozvode

pepa08
25. mar 2014

ahojte potrebovala by som nieco objasnit alebo vysvetlit ... som rozvedena a v rozsudku mam napisane ohladom dcerky :
sud zveruje do osobnej starostlivosti dieta matke / to chapem emoticon / ale je tam este ze : zastupovat malolete dieta a spravovat jeho majetok budu obaja rodicia .. jedna sa mi hlavne o to zastupovanie neviem ako presne je to myslene ..
dakujem za radu a vysvetlenie ..

luba28
25. mar 2014

@pepa08 tak,ze pokial dieta neni plnolete tak neni sposobile na pravne ukony,....cize napr.ba nieco zdedilo,alebo by jej niekto nejaky majetok,peniaze atd.daroval tak nakladat s tym mozete obaja rodicia v zaujme maloletej,...

pepa08
autor
25. mar 2014

@luba28 ked budem chciet menit skolku a miesto bydliska v podstate nato jeho suhlas nepotrebujem ked je zverena mne..

luba28
25. mar 2014

@pepa08 nie,pokial neopustas Slovensko,...staci mu to oznamit pisomne,alebo ustne,....

pepa08
autor
25. mar 2014

@luba28 nie ostavam na slovensku len sa chcem vratit domov. to stahovanie mam prejednat najprv s koliznou co bola na sude ? nebude to tak lepsie?

luba28
25. mar 2014

@pepa08 nie,jej uloha skoncila rozsudkom,...ona zastupovala iba na sude,..odteraz si zastupca ty,....ja som sa odstahovala,dceru prihlasila tu do skoly a uz bolo,...ex som to poslala ako spravu na fb,kedze sa vobec inak nekontaktoval,...

pepa08
autor
25. mar 2014

@luba28 no u nas je to tak ze od kedy som povedala ze sa chcem rozviest zacal byt z neho otec roka. chcela by som to mat nejak opatrene lebo on bude robit problemy ked budem chciet odist do ineho mesta .. za malou moze chodit v tom ja branit nebudem

luba28
25. mar 2014

@pepa08 tak to napis na papier a staci ked mu to posles postou,..oznamene to bude mat,cize vediet bude kde je mala,..nic mu nezatajis,...a si krytza,ze o tom vedel,...doporuceny list mu posli

pepa08
autor
25. mar 2014

@luba28 aha vidis tak to spravim .. a ta fraza o zastupovani a spravovani sa tyka len majetku dobre som to pochopila ..

luba28
25. mar 2014

@pepa08 ano,...zastupovanie kdekolvek,..ak ty by si nemohla z nejakeho dovodu tak vtedy moze otec

pepa08
autor
25. mar 2014

@luba28 ale ked sa ja rozhnodnem ako teraz ze odidem tak nema pravo mi to zakazat ani moznost

luba28
25. mar 2014

@pepa08 nie,nema,..tvojou povinnostou je mu to oznamit a nic viac,...

pepa08
autor
25. mar 2014

@luba28 dakujem za tvoje rady moc si mi pomohla

alexandra94
3. feb 2016

Dobrý deň !
potrebovala by som takú pomoc mne a mojej sestre zomreli nám rodičia. minulý rok som sa stala sestrinou poručníčkou a každoročne treba podať súdu hlásenie o stave majetku maloletej . mohol by mi v tom niekto pomocť ,že akoby som to mala vlastne napísať. Ďakujem