Zanedbanie zdravotnej starostlivosti - súdny spor

inull5
12. sep 2014

Ahojte, chcem sa niektorej z vás opýtať,či ste tu niektorá, ktorá išla do občiansko súdneho sporu s lekárom ktorý zanedbal zdravotnú starostlivosť, nemyslím podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Myslím súdny spor. Vďaka

bonaqa2013
13. sep 2014

Ja by som skor zvážila dať podnet na Urad pre dohľad nad zdrav. starostl. Súd aj tak bude chcieť vyjadrenie od x odborníkov. No a podľa toho čo vyšetrí Úrad....., tak dať aj na súd.

kaktusik007
13. sep 2014

@inull5 ako pise
@bonaqa2013 ak zvazujes sudny spor, treba to presetrit... uradom pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou.
ak tento urad vyda stanovisko, ze lekar nepochybil, tak nepochybil.
Mozes ist do sudneho sporu s nim, ale vecne bremeno DOKAZAT ze lekar zanedbal zdravotnu starosltivost (cize pochybil) mas ty... A ako mu to chces dokazat, ked on bude mat z uradu pre dohlad papier ze k jeho pochybeniu nedoslo???

bonaqa2013
13. sep 2014

Myslím, že Úrad pre .... si tiež dobre rozmyslí čo napíše za posudok na lekára, resp. na jeho postup v liečení. Keby mali ísť lekári do basy, tak jednak by lekárom nik nechcel byť - čo na prijímacích skúškach som mala opačný pocit, že lekárom chce byť hádam každý v tomto štáte,a potom však by boli plné basy. Lekár si vždy obháji svoje postupy. vyhovorí sa na nepredvídateľné okolnosti a je po paráde. Ak aj nájdeš právnika čo ťa bude zastupovať, priprav si plnú peňaženku - pre právnika a zopár balení tabletiek NEUROL - pre seba.

inull5
autor
13. sep 2014

@bonaqa2013 som pravnicka v odbore trestné právo.viem ako to chodieva.chcela som skúsenosť mamičky ktorej sa to týkalo resp.jej dieťaťa.nepotrebujem nič dokazovať levi je to jasné ako facka už teraz a obhajovať na súde sa budem sama.lekárka sa asi tazko vyhovoriť na nepredvídateľné udalostillebo ziadne neboli.za pár mesiacov neurobila ziadne diagnostické vyšetrenie synovho stavu napriek tomu že vzhladom na svoje vzdelanie musela vediet že to nie je kóšer.dôkazy už mám že mu poškodila svojim postupom.chcela som proste niekoho kto to zažil so svojej skúsenosti.

maminuska
13. sep 2014

@inull5 ja mám skusenst.
Môj starý otec chorý na chrípku ležal na iske a tam sa im udusil zvratkami , otec je lekár a v tom období bol vo veľmi vysokom postavení na SR a chcel to hnať na sud, potom od toho upustil pretože ako on sám povedal to oddelenie je jedna banda.

inull5
autor
13. sep 2014

@maminuska ďakujem že si sa ozvala.ja to chcem skúsiť pretože tej lekárke nedarujem že syn skoncil s vývodom creva kvôli jej predchadzajucemu postupu kedy ho pchala prahanadlami mesiace a tvrdila mi že ho upchava moje materské mlieko potom že sa zle stravujem miesto toho aby mu robila vyšetrenia vedúce k diagnóze.

bonaqa2013
14. sep 2014

@inull5 a prečo ste potom nezmenili lekára? Či bývate niekde kde široko ďaleko nie je iný lekár? V dnešnej dobe ich je všade ako ......

inull5
autor
14. sep 2014

@bonaqa2013 praveze bývam pri bratislave..malého deň po pôrode previezli na kramare kvôli konecniku ktorý bol zuzeny.je tam mudr.ktora sa týmto veciam venuje.keďže nie som lekárka tak do metód lekárov sa nevyznám veľmi.tvrdila mi že je všetko ok.aj bolo kým nedostal prvý prikrm.skoro vôbec nekakal,mne sa to nezdalo tak som sa stale pýtala kedy ho bude operovať prípadne že nech urobí diagnostiku.ale vždy som dostala odpoveď že syn je ok že je to prechodné alebo že na zlú stravu.vrcholom bolo ked mi tvrdila že malý kt mal vtedy 6 mesiacov a ppsychicky blok a preto nekaka...že to prejde.kazdy deň som mu musela robiť klystir a dať cipok..a podľa nej to bolo ok.po mesiaci tychto procedúr som začala patrat po iných doktoroch nie len na sr.všetci mi povedali že mal byť dávno po operácii konečníka.je to este na dlho ale v skratke aby si mala predstavu.vyzerá to tak zzatiaľ že sa mu poškodilo crevo tým že neodchádzala stolica.

maminuska
14. sep 2014

@inull5 viete nerozumiem jednej veci , vy podáte trestné oznámenie, policajt začne vyšetrovanie a bude ustanovený dozorujuci prokurátor. Pre rozhodnutie prokurátora o tom či vznesie obvinenie bude aj tak potrebný asi znalecký posudok . On nebude môcť konať len na základe toho že niekto by to liečil inak .
Nebolo by pre Vás lepšie vymáhať spôsobenú škodu cez Občana ?

inull5
autor
14. sep 2014

@maminuska ale veď ja to chcem riešiť cez občiansko súdne konanie,veď v úvodnom príspevku som sa pýtala na občiansko súdny spor...napísala som že som pravnicka ale v oblasti trestného prava

maminuska
14. sep 2014

@inull5 jaj , prepáč, ja som myslela že chceš podat trestné oznámenie. Ma pomýlilo to trestné právo .

bonaqa2013
15. sep 2014

Niektorí lekári ako keby ozaj vyštudovali za mamkine husi.

bymax
19. feb 2023

@inull5 dobrý večer, môžem sa opýtať ako to dopadlo?

miriamzba
20. jún 2024

Ako ste dopadli?