Dobrý deň. Chcem sa opýtať, je možné podať žalobu na lekára z dôvodu zabedbania zdravotnej starostlivosti?
Jedná sa o plánovanú operáciu onkologickej pacientky. Z dôvodu “štrajku” jej operáciu odložili na neurčito. Jej stav je pritom akútny.
V tomto prípade nie si myslím. Alebo ti to neuznajú
ini neštrajkovali, oni dali výpovede..ak nemá nemocnica zamestnancov(lekári, inštrumentárki, operatér či anestezilog...., nemôže nemocnica operovať..vyššia moc.. a len tak mimochodom aj keda vyhlásili núdzový stav, ten sa atýka lekárov ktorí ešte výpovede nedali, ak niekto dal výpoveď pred vyhlásením núdzového stavu, tak podla zákona ho nikto nemôže nútiť do práce nastúpiťť. takže vláda by utrela hubu...
druhá vec je že by ste mohli požiadať o operáciu napr Čechách... ak SR neumožnuje operačný zákrok u nás z nejakého dôvodu tak prepláca výkon v zahraničí...ale obávam sa že asi len do čiastky ktorú bežne uhrádza naším nemocniciam.. zvyšok by ste ai hradili sami...a to nehovoríím o doprave...strave....sprievod príbutných ťiež potrebuje niekde bývať...
A inak, uz vypovede stiahli, cize sa domahaj prava na operaciu, a co najskorsiu. Teraz je to horuca tema, kedy mala mat operaciu? Lebo uz urcite neurcito neplati. A uz sa mali ozvat s terminom novym.
Ked uz tak nie žaloba na lekára, ale na nemocnicu.
Výpovede mali stiahnuť, keďže si vytrucovali platy ake chceli cize hned zajtra volať do nemocnice a domáhať sa operácie.
Pripadne skus pripad medializovat, obrátiť sa na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Alebo oslov Ciganikovu 🤣
@queen_mary
@lienka.7
Operáciu mala mať včera. Ráno prišla, pripravená, na lačno atď a na chodbe ju otočili, že nič sa konať nebude. Nedali jej ani dopredu vedieť. Žiadny náhradný termín, žiadne zavolajte si o 3 dni, nič. O neodkladnosti diagnózy smaozrejme vedia (metastázuje). Prístup “lekárov” a čo, snáď 2 týždne ešte prežije a potom sa uvidí.
Momentálne hľadáme nejakú súkromnú kliniku tu na SK a bude samoplátca. Smutné, že človeka, ktorý si celý život platil zdravotku, by nechali sprepáčením skapať pred dverami štátnej nemocnice. Lebo 2500-3000€ je pre nich asi málo na to, aby si plnili Hippokratovu prísahu.
Pre boha :( Nebolo by na skodu skusit medializovat pripad pacientky?
Ja by som to tiež medializovala..... Mali by sa po.....
1.nie nedá
2.súkromná onkologická operácia? ale no tak... to je nie vytrhnutie zuba
3.pekne zavolajte primárovi/prednostovi do NOU a vyriešte to.
PS:nechcem zľahčovať ani písať, že neverím, ale proste neverím tejto verzii, pravdepodobne len nastal komunikačný šum (alebo je to téma na rozprúdenie diskusie viď. fundovaný koment vyššie "mali by sa po..." 🙄)
Len si treba uvedomit, ze to ze "podali vypovede", neznamena ze nemal kto operovat, este im vypovedne lehoty neuplynuli.
zavolaj si do nemocnice a ries to tam, bohuzial toto je realita nasho zdravotnictva, mne sa presne toto stalo 2x v BB, ze ma takto otocili, proste vrchol drzosti, a to nemali ziadny "stav". Proste niekoho si vtrepali na operaciu miesto mna, len mne nedali vediet. 3x mi volali tyzden vopred ze mi to rusia :DDD Do dnes to nemam poriesene.
Ak je to pravda, tak by som to riesila cez media..
@zuzanka.zuzu ak bola pacientka riešená v Nou, tak tam nedal výpoveď nikto. Vlastne 2, idú pracovať inde, bežná výpoveď ako inokedy, kariérny postup.
Zato nastúpilo 14 nových lekárov ako posila tímov na oddeleniach.
Takže riešiť treba s vedením oddelenia, s vedením - prednostom kliniky, prípadne námestník pre zdravotnú starostlivosť.
Všetci hneď hrrr médiá a nikto nevie podstatu.
Niekedy pomôže medializácia. Keď príde štáb, zázrakom všetko ide...
Hnusná doba toto. Pacienti sú rukojemníkmi a nikoho to nezaujíma.
Banda jedna, ako si obratne dokážu nepriamo či priamo pýtať úplatky. So mnou ležala v nemocnici onkologická pacientka, ktorá si zacvakala za operáciu lekárovi opakovane, si pekne krásne vypýtal od pani, ktorá žije z invalidného.........Hnus......... 😔😓
Do plaču mi je z toho.
A pani mala komplikácie za komplikáciou po operácii. Opakovanej podotýkam.
Hnuuus.......!!!!!
Veľká moja úcta a česť pánom doktorom, ktorí nikdy nevzali peniaze..........! 🙏🍀
Nechápem, že takto vedia len tak riskovať so životmi ľudí. Prečo robia lekárov, nie je to náhodou isté poslanie a nie jel tak hocijaká profesia? čoho sme sa to tu preboha živého dožili
Toto sa deje v ktorej nemocnici? Cele mi to pride nejake zvlastne, z jednej strany povedane.
@zuzanka.zuzu inak to nemusi byt nou. Moze to byt na heydukovej, moze to byt roosveltova v bb, kramare,..
@darinks01 jezisi prestante tu robit z lekarov ludi, ktory by mali robit aj zadarmo, lebo je to poslanie. Je to praca, ktora cloveka musi bavit, aby ju robil. Ale tiez ju vykonava preto, aby si zarobil na zivobytie, a nie pre dobry pocit.
To by ani pekari nemali pindat, lebo nskrmit ludi je poslanie, sestricky tak isto, zachranari tak isto, sanitari tak isto.
Nadavajte na system a na vladu, ktora roky na zdravotnictvo sere, a nie na lekarov.
@queen_mary každá práca by mala človeka baviť. A každá práca by mala človeka živiť. Nikto nič robiť zadarmo nebude.
ALE ak niekomu nie je dosť taký plat, ako majú lekári… tak si nezaslúži žiadny…
a ina statna nemocnica by jej nemohla dat termin,ak je to akutne a v tej prvej ju operovat nemohli?
Kde je strajk?