Mam otazku ci sa to da?A co vsetko treba preto absolvovat a ci ma niekto s tym skusenosti lebo moj ex-priatel s ktorym mam dcerku je dost problemovy typ, ma problem s alkoholom a najhorsie natom je ze ked vypije je strasne agresivny a domyslavy a ja uz sa ho celkom zacinam bat a bojim sa mu vobec nasu dcerku davat.Je to jeden nezodpovedny clovek napr. v piatok sa dohodneme ze v sobotu ju bude mat le on sa v sobotu neozve ani len nezdvihne telefon lebood piatka vecera vkuse pije.....a je toho este omnoho viac
@alexka22 Jednoducho mu ju nedaj, ak je takýto. A nech si on láme hlavu, čo robiť a zakladá tému "Ako sa dostať k mojej dcére" 🙂
Mam ju vo svojej opatere a on ma neobmedzeny styk za pritomnosti matky , lenze on si mysli ze to znamena ze ja mu ju mam kazdy den davat.....fyzicky jej neublizil a psychycky to je tazko povedat ale sme s jednej dediny a robi nam svojim spravanim strasnu hanbu, raz dokonca opity po mne hresil a krical ze ma zabije za bieleho dna a to som mla malu na rukach
@materina_duska lenze to nieje take lahke on ked neieje po jeho bude vystrajat......a dokola sa vyhraza aj dnes my uz povedal ze ja uz od neho dokonca zivota nebudem mat pokoj ze uz kludny zivot nebudem mat
ja mám s tým osobnú skúsennosť.žiaľ ešte sa súd ťahá. moje deti majú 20,17,14. ex bojuje o najmladšieho.deti k nemu odmietaju k nemu chodiť,pre jeho správanie. on je vojak a doma sme to mali ako na vojne.psychické týranie-čo on myslel,že nie je,nadávky apd.skôr než prebehne súd,treba dať predbežné opatrenie. a na súde treba doložiť /aspon ja som dokladovala,lebo syn mal naozaj zdravotné aj psychické problémy/ lekárske vyšetrenie,psychologické. súd nám dočasne styk zakázal,kým sa neukončí pojednávanie. ex žiadal súdnoznalecký posudok.ten dopadol v náš prospech a odporúča zákaz styku.dieťa bolo vypovedať aj na súdeodročilo sa to,lebo ex vymýšľa dať vstup do pojednávania inej nestrannej osoby. ťaháme sa už 2 roky.syn je od zákazu styku v pohode.ak dačo napíš mi IP
@atka3 Lenze dcerka ma este len 3 a pol roka a ona si to este vobec neuvedomuje , mala obdobie ked k nemu vobec nechcela chodit ale on ju vie nalakat a predsa len je to len dieta a nechcem ju do toho nejak velmi tahat a je mi luto ze to je ako to je lebo som chcela aby so svojim otcom mala dobry vztah ale ja mam pocit, ze on "to nema v hlave celkom vporiadku"......a myslim ze by jej mohol ublizovat ,,,,minimalne tym ze ake jej uroby meno
ten strach o deti bude vždy,či majú deti 3 alebo 13 rokov. viem ťa pochopiť.skús sa však poradiť s kurátorkou,právnikom a ked tak daj predbežné opatrenie
@alexka22 no môj b´vali si našiel priateľku , a moja ex svokra ma nejako pekne vysačkovala z domu ..a syn ostal u nich tak sa s nim skíval asi mesiac že som nevedela že kde je ...ale podarilo sa ho nájsť a zobrať mu syna a tak bol sud a ex mal neobmedzeny styk až po posudku psychóloga sa to zmenilo a to stal stale pred domom s autom ,,že som sa nemohla pohnuť s malým ani na krok ..ale potom prestal mať zaujem ...lakal ho ešte na kde aké drahé hračky ale nepochodil...... 🙂 🙂
Ale to je raz za cas co sa neozve inak vystraja a chce ju vidiet aj dnes som sa zase napocuvala ze ma da na sud ze mu zakazujem styk s dcerou lebo utekala domou a nechcela ku nemu ist......a same nadavky a hresenie........uz mam toho plne zuby a najradsej by som ho uz v zivote nevidela ☹
@alexka22 v tom máš pravdu že nemôžem porovnať vekový rozdiel našich detí,ale ver mi zažila presne čo ty.aj ked mal malý vtedy 12r. bál sa ho.ex nepripustil žiadne argumenty,že je chorý apd.dal ma na súd,zavolal policajtov,tvrdil,že ovplyvnujem dieťa,no to bol horor. dieťa doma plakalo,že k nemu nechce ísť.ex sa mu vyhrážal,že ak nepôjde tak ja pôjdem do basy.staršie deti ho poslali....a bojoval len o tohto,lebo si ymslel,že ho ovplyvní. ked sme išli na súdnoznalecké dokazovanie,hovorila som tej znalkyni,že neverím v spravodlivosť,lebo on je prešpekulovaný ,vie ako na testy má odpovedať.lenže pravda vyšla najavo. psychologovia si všímajú sedenie,mimiku,rozhovor,prístup.každý sme tam boli sám,potoms sme všetci absolvovali rôzne testy,potom sme boli my dvaja s ex. ex a deti, ja a deti,všetci spolu. a ver oni sú na to školený a vedia správne posúdiť.aj ked ešte nemám to u konca,bojujem,lebo moje dieťa- deti mi zato stoja. nedaj sa a neobmedzuj.ak ťa verbálne atakuje,alebo zasraví na ulici volaj policajtov a podat trestné ounámenoie,aj ked bude opitý a bude ťa urážať.neboj všetko odbre dopadne,len bohužiaľ si musíme prejsť aj touto trnistou cestou
Noja sa mu bojim malu davat zajtra ju chcel na cely den a teraz sme mali otvorenu vetracku a pocula som ho vrestat vonku ze stal na balkone svojho bytu a vrestal na susedu, dnes bol s nami na prechadzke a malu uz nahovoril za zajtra pojde do nich kde maju psika, vtaciky a tak a ze tam budu a na nu to samozrejme plati a uz chcela ist ale ako ju mu mam dat ked podla mna je psychopat.A teraz sa bat celu noc ci tu nahodou spity nenabehne ☹
viem,že je to na psychiku ťažké,ale z rečí si nič nerob.v prvom rade mysli na seba a na dieťa,aby ste boli hlavne v psychickej pohode. mne môj ex vykrikoval,že som úbohá,že nik o mna už nezakopne a on už má priateľku. a naozaj on už má 4-tú priateľku, o mna nik nezakopol,ale mám jaúžasnejšiu lásku na svete a to lásku mojich 3 detí a tá sa zaplatiť ničím nedá. asi aj u teba bude psychické vydieranie,potom vyhrážky,pomsta z jeho strany.prešla som si tým.ale najlepšie,ak tak daj predbežné opatrenie a na súd zákaz styku,ale čakaj ten súdnoznalecký posudok. u mna si ho vyžiadal ex a platil vyše 500eur.ak tak kludne mi napíš do IP.poradím,ak budem vedieť
Ahojte mam otazku ci je to vobec mozne, pretoze som zufala, s mm sme pred rozvodom, muz mi strasne ublizuje cez dieta, napr.maly ma zdravotne problemy s nozkami a musi nosit specislnu obuv, ktora nie je lacna, ja som na MD, muz neplati na syna a on mu tie topanky zobral a poslal ho domov s strych rozbitych topankch z pivnmice, taktiez mal maly nove softsheelove nohavice a tie mu taktiez vzal, ja uz nemam tomu dietati ani co obliect do skolky, ked s nim ma ist k odb.lekarovi, alebo na rehabilitacie tak nejde, odmieta, alebo pride neskoro,,vyhraza sa ze mu neda jest ze ho necha hladneho,,,mm si rad vypije a odisla som od neho lebo ma bil,,,takze neviem ako dalej som naozaj zufala,,,nechcem aby moje dieta bolo s takym psychopatom ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
No už sú to 2 roky A veľmi sme sa nepohli ďalej.... Je to ťažké ale snažím sa to riešiť.
@alexka22 ahoj,riešim niečo podobné ako ty,len moja dcérka nemá ešte ani rok..môžem vedieť ako ste na tom?
..nieco strasne co tu citam.. pravny stat.🙂.. pravny bude vtedy ked matka a otec budu rovnopravny.. zatial nie su..
matka ktora chce pripravit rodica..(otca) o dieta, samozrejme na zaklade generalizovanych a nicim nepodlozenych faktov je patologicka matka..uz z takeho spravania je zrejme ze kona v prospech seba a nie dietata. diata je zasterka. hyperprotektivita matky je dusevna porucha a z toho co som tu cital tak zrejme ide u matky o takuto poruchu. matka sa chce oslobodit od o otca dietata a preto takto nemoralne musi konat. nehladi pritom absolutne na dieta. hladi na seba. nechce aby otec ju kontroloval ako rodic. chce zit so svojim dietatom bez jeho otca
co sa tyka pokusov matky o predbezko ..sklamem vas. sud ani v jednom percente nevyda predbezko na zakaz styku. pokusaju sa o to mnohe patologicke matky ,no bohuzial..
co sa tyka zamedzovania styku otcovi.. neodporucam,lebo pokial otec vie co ma robit a ake papiere a podavat na vykon rozhodnutia, moze sa stat ze matka uz potom nebude tak výsostne potrebovat starostlivost a bude rada ked skonci s podmienkou.
neobmedzeny styk je nevykonatelny. ak matka ma taky to styk v povinosti umoznovat otcovi a nebude. nedopusta sa ziadneho marenia uradneho vykonu rozhodnutie. ani ineho trestneho cinu. ...velka chyba otca ak stym suhlasi.. vecsinou doplati na to
v neposlednom rade. pri nezhode rodicov pozor na znalcov, zvecsa znalkyne. tak ako otcovi moze skodit tak aj matke. len nikdy to nebude skutocny stav to ,co je v posudku. nikdy!!!
@alexka22 dá, ale je to dosť komplikované, musela by si preukázať, že ju fyzicky alebo psychicky týra (dieťa, nie teba)... za spomínaných okolností mu styk s dieťaťom nezakážu, ale môžeš žiadať napr. svoju prítomnosť alebo prítomnosť tretej osoby na týchto stretnutiach... okrem toho stretávať sa s dieťaťom je právo, ale nie povinnosť - to len k tomu, že nedodržuje vaše dohody...
inak máte poriešené súdne zverenie malej do tvojej opatery, stanovený styk s otcom, výživné?