Ahojte, s ex priateľom mame spoločného 4 ročného syna. Súdom má určené stretávanie sa s ním s prespavanim každý druhý víkend .. mame spoločne dieťa a ja mám aj určite povinnosti dávať otcovi vedieť o stave dieťaťa a pod a takisto mu ho podávam aj prevezmem po víkende .. ale otázka je, otec mi robí zle , ešte keď bol maly bábätko má napadal a podobne všetko som to oznamovala na polícii .. vždy mu dali len pokutu .. takisto sa mi aj vyhrážal.. teraz už na to ide rafinovanejšie a uráža má vypisuje mi aká som ku*va ako má zbaví malého a podobne aj to som udávala ho na polícii pred 2 týždňami lebo mi špiní meno a ohovára , bola som aj so svedkom a mám aj správy ako ľuďom písal o mne nezmysli.. samozrejme aj pri rozširovaní styku otca som spomínala čo je otec zač, oni len jednoducho povedané určili , že ak nerobí dieťaťu nič tak sa to nepočíta, ok otec môže byt fajn ale mne veľmi ubližuje, neustále vydieracky a urážky mi nerobia dobre na môj psychicky stav .. veľa krat som si všimla aj ako mi stojí pred domom a neviem čo mám od neho čakať :( už mi to vážne nerobí dobre na psychiku a som zúfalá, môžem si podať zákaz priblížení aj keď mame spoločne dieťa a takto určenú starostlivosť? A aké sú podmienky pre zákaz priblíženia, ďakujem slm veľmi smutná a zúfalá
@maria123a booze moja vela sil ti posielam a moc dufam, ze budes mat od neho pokoj. toto co zazivas, no hrozne to musi byt
@maria123a Ak ti mozem poradit zo svojej skusenosti. Ak ti vypisuje hluposti, jednoducho ho zablokuj na WhatsAppe, Messengeri, Viberi, popr. Gmaily. Ja mam takto byvaleho zablokovaneho a ked treba nieco, tak komunikujeme telefonicky, cez sms, popr. mi pride od neho nieco v gmaily do spamu. Niektori muzi znasaju rozvody zle, snazia sa ublizit, provokovat, vypisovat sprostosti. Ak na tuto hru pristupis a budes sa v tych spravach obhajovat a donekonecna vysvetlovat, lebo si myslis, ze to pomoze. Nepomoze. Ak je niekto ublizeny, chce len ublizit naspat, nechce veci riesit. Takze sa snazim komunikovat co najmenej, len o detoch a konkretnych krokoch. Ako otec nemusi byt zly. Daj mu este sancu.
na tvojom mieste skôr žiadam o zmenu styku s dieťaťom , teda nech máš súdom odobrené že otcovi ho bude predávať iná osoba a rovnako jej ho bude potom odovzdávať.....lebo tým že mu zakážu priblíženie k tebe, tým sa nemení nič na tom že dieťa si môže brávať.....čiže tým nič nevyriešiš.....naozaj sa skús najskôr dohodnúť(v prítomnosti niekoho z rodiny že dieťa mu bude odovzdávať babka a babke ho bude aj vracať.....
Skús pozrieť sem
https://ficek.sk/ako-vybavit-zakaz-priblizenia-...