Rozvedené mamičky, ktoré máte skúsenosti s cestovaním, potrebujem písomný súhlas exmanžela keď chcem ísť s deťmi do Talianska? Uvažujem nad Sardíniou alebo Sicíliou. Pani v cestovke mi nevedela povedať. Detí sú Rozsudkom súdu zverené mne. Stačil by mi teda Rozsudok v slovenčine a kópie rodných listov? Alebo originaly?
ak ideš na dovolenku v čase keď majú byť deti s tebou, tak nepotrebuješ žiadny písomný súhlas.
Nie, netreba.
.
ak sa chceš odsťahovať áno ale ak na dovolenku neviem.
ak ste sa dohodli tak nie ak nesuhlasi a chces ich vziat v case ked ich ma mat on tak len so suhlasom ..
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra... preroluj sa dole a daj vyhľadať Taliansko, tam ti vypíše či potrebujes
.. Taliansko Aktualizované: 23.03.2023
Maloletí občania členských štátov EÚ pri ceste do Talianska sú povinní mať pri sebe platný cestovný doklad alebo iný platný identifikačný doklad.
Ak do Talianska necestujú v sprievode rodičov, alebo cestujú len s jedným rodičom, musia mať aj úradný dokument (úradne potvrdený) svojej domovskej krajiny, podpísaný rodičmi alebo opatrovníkmi, alebo druhým (necestujúcim) rodičom, v ktorom sa uvádza, že tento/títo dáva/jú súhlas spolucestujúcim na sprevádzanie svojho dieťaťa počas cesty a pobytu v Taliansku.
Maloleté deti nad 14 rokov, t. j. 14 rokov a jeden deň (týka sa len maloletých občanov členskej krajiny EÚ), môžu cestovať aj bez sprievodu a bez prehlásenia o sprevádzaní.
Prepravcovia (napr. letecké spoločnosti) môžu mať iné podmienky sprevádzania maloletých, odporúčame konzultovať podmienky u prepravcu.
Nepotrebuješ žiaden papier ani povolenie od ex keďže ide na dovolenku, teda pokiaľ tam idem v čase kedy sú deti s tebou
Idealne je pozriet si stranku konzulatu v danej krajine, alebo cez mzv. Teoreticky v ramci Schengenu, mozes cestovat bez povolenia, pokial ide rodic s dietatom, ale su krajiny a letecke spolocnosti, ktore maju inak nastavene pravidla.
Konkretne Taliansko potrebujes suhlas:
Ja by som si zobrala urcite povolenie od ex.
@jamidea a ked nedovoli nepojde nikdy nikde🤔?
@slavomira236 my sme toto riešili cez súd. Súd vydal povolenie miesto druhého rodiča
@slavomira236 u nas na skole isty otec nepovolil odhlasit deti zo skoly, tak museli rok ostat a riesil to sud. Proste kkt, kt.bol v nemecku a nechcel, aby sa ex s detmi tiez tam prestahovala...slovak.
Nikdy som žiadny rozsudok, rodný list, ani povolenie od exmanžela na dovolenku so sebou nebrala. Nikdy nič na hraniciach nikto neriešil.