Ahojte baby chcem sa spýtať ak ste už niektoré niečo také riešili tak asi budete vedieť.
Môj ex priateľ podpísal otcovstvo len nedávno a dcéra má už 2 roky a chcem sa vás opýtať že či neviete náhodou či mám nárok teráz aj na spätné výživné do 2 rokov dcérke doteraz nič nedal nekúpil nechodí pozerať .. každopádne ďakujem za každú odpoveď
Podľa mňa môžeš žiadať od času, kedy je priznané otcovstvo. Čo viem určite, že si mala nárok to riešiť 2 roky, aj otcovstvo, aj výživné.
spatne vyzivne vymoct na slovensku je viac menej nerealne.
v prvom rade tak, ako je pisane vyssie, musis preukazat zavazne dovody, kvoli ktorym si on nepoziadala skor. aj ked, teoreticky by si sa mohla odvolat na to, ze nepodpisal skor to otcovstvo - riesila si to s nim nejako, ze nech podpise?
myslim si, ze vsak toto je otazka na pravnika, mozno @draik si najde cas a poradi.
Ak je to takto, tak si myslim, ze mas velku sancu na uspech a na to, aby ti to vyzivne musel spatne doplatit
@soldi lenze ona ho mohla dat na sud uz ked sa dieta narodilo. Nic jej v tom nebranilo.
@veronikaszabova nepise aky dlhy casovy usek prebehol medzi tym ako ho dala na sud a kym podpisal. ale od mesiaca ako ho dala na sud, tak by to uznat mohli.
@veronikaszabova bránilo mi v tom to že som nebola plnoletá
@bbyy3 odpoved ma Draikove otazky - je pravnik, da ti relevantne info.
A porucnik malej to preco neriesil?
@veronikaszabova ďakujem pekné
@bbyy3 raz to tu bolo vysvetlene v style, ze ziadat mozes spatne 3r, ale musim mat nejake vazne dovody, preco si to neriesila skorej - uz po narodeni si mohla ziadat sud o testy otcovstva a platil by od narodenia.