Vzťah s dieťaťom v striedavke

23. máj 2024

Ahojte,
Máte tu niekto skúsenosti so vzťahom s chlapom, ktorý ma dieťa v striedavej starostlivosti? Je taký vzťah "normálnym" vzťahom, aj z dlhodobého hľadiska, či je to len o prispôsobovani sa a bezmedznej tolerancii?
Chlap je skvelý, poznáme sa polovicu života, na vysokej škole sme mali krátky vzťah, po dlhých rokoch sme sa stretli a funguje vsetko- city, príťažlivosť, chémia. Len on má 9 ročného syna, ktorého má v striedavke, ktorá je takou čudnou striedavkou, lebo zväčša ho má aj mesiac u seba (matka má zdravotné problémy). Ja deti žiaľ nemám a ani už mať nebudem (môj predošlý dlhoročný vzťah sa rozpadol prave kvôli tomu,že každé moje tehotenstvo skončilo MA). Chcela som chlapa, ktorý už má dospelé deti, resp.deti nechce vôbec a osud mi privial do života tohoto úžasného chlapa. Fungujeme od januára ako pubertiaci, stretávame sa nezáväzne a kvázi tajne, ja sa vzťahu kvôli tomu jeho synovi bojím. On mi dáva všetko, čo chlap žene môže dať, všetko, čo potrebujem, aby som sa cítila milovaná, všetko, čo potrebujem, aby som bola šťastná a je trpezlivý, ale ja neviem, či vlastne skutočný vzťah chcem. Chlapec má 9 rokov, videla som ho párkrát, k zoznameniu nedošlo.
Obaja máme tesne pred 40, on by ešte dieťa chcel. Ja mu ho žiaľ nedám - vie to.
Máte skúsenosť? Skôr osobné skúsenosti uvítam, hrôzostrašné scenare si dokážem predstaviť aj sama.
Dakujem

vyrovnanaosoba
23. máj 2024

A čo chceš vlastne vedieť? To musíš sama chcieť, ja môžem mať skúsenosť takú, že ma jeho syn vola mama a nechce ísť už ani vôbec domov, druhá môže mať skúsenosť, že ex I'm robí problémy, ďalšia, že muž uprednostňuje dieťa, ďalšia, že dieťa žiarli na novú ženu. Všetko sa dá vyriešiť, aj zvládnuť, ale musia to chcieť dvaja, dospelí, ktorí spolu plánujú žiť, tvoriť rodinu.

melanta
23. máj 2024

Ja som sa rozvádzala, keď dcéra študovala na VŠ. A vedela som, že budem chcieť chlapa ako ja, s dospelými deťmi. Nuž a môj druhý muž má syna na ZŠ. Nemáme síce striedavku, ale Vianoce Silvester iba u nás, letné, jasné, veľkonočné prázdniny celé u nás. Máme ho výrazne viac ako je bežné stretávanie sa otca s deťmi. A poviem ti, že chlapca ľúbim, on mňa, je to môj maznák. Keď je s nami, správam sa akoby bol náš. Beriem ho nášho, nie ako mužovho. Ak muž nemôže riešiť veci s ex, riešim s ňou ja. Nie sme kamošky, ale bežne spolu komunikujeme ak treba. Moja dospelá dcéra, teraz už tiež mama, ho zbožňuje, on zbožňuje malého, hrdí sa že je ujo, hoci s mojou dcérou sú ozaj nič. Na druhej strane, poznám skvelé ženy, ktoré nedali vzťah s mužom, kde boli súčasťou ich vzťahu aj jeho menšie deti. Takže toto si ty musíš odpovedať, či dokážeš mať partnerove dieťa rada, neriešiť peniaze, správať sa k nemu ako vlastnému pocitovo aj finančne. Či vieš akceptovať, že vždy bude súčasťou vášho života nejakým spôsobom aj jeho ex. Ak váhaš, odíď. Nech si chlap nájde ženu, ktorá bude nielen akceptovať, že jeho dieťa je súčasťou vašej rodiny, alebo tomu dieťaťu aj dá lásku a pocit domova.

damian85
23. máj 2024

Nuž obaja máte pred 40 , ale ty vlastne nevieš čo chceš. Nuž mám dieťa v striedavke a viac menej takto niektoré ženy fungujú. Ak nevieš čo chceš - on ťa šťastnou neurobí. Áno muž ak je otec a zodpovedný otec , nie taký čo pošle eurá a viac ho nezaujíma , tak bude mať aj povinnosti , bude svoju " lásku " deliť aj medzi svoje deti , dieťa a po svojom boku by bolo vhodné aby mal ženu , ktorá jednoducho vie čo od života chce. Ak ti vyhovuje stretávanie sa ako pubertiaci po hoteloch, v aute , len vtedy keď ma syna kde dať , tak je to v pohode. Ak chceš niečo veku primerané , t.j zaspávať spolu a zobúdzať sa , hold vždy keď sa zobudíš , bude tam aj jeho syn ( minimálne do 15 až 18 roku života ) a vzťah s ním pravdepodobne budeš musieť mať , pretože to nie je rybka v akváriu.

mandzula
24. máj 2024

Ja ti to poviem z opacnej strany - do mna sa zalubil muz, ktory deti nikdy nechcel, no ja som mala vtedy 6-rocnu dceru. Kedze sme si vo vsetkom ostatnom sadli, pochopil, ze bud ma chce ako balik, alebo nebudeme spolu vobec. Jednoduche to nebolo - ani pre mna, ani pre neho, ani pre dceru, no teraz sme normalna rodina, a to s tym, ze dcera je 99 % casu s nami.
Musis v prvom rade pochopit, ze dieta je a navzdy bude chlapovou neoddelitelnou sucastou a na zaklade toho zvazit, ci ti zato stoji, lebo uplne jednoduche to nebude. Za seba ti poviem, ze pre mna by to bolo zlozite a o to viac dakujem manzelovi, ze sa dokazal stat otcom, akym je, a je skvely.

liliana8
24. máj 2024

A preco to nezobrat ako sancu? Nasla si dobreho muza, rozumiete si a jeho dieta moze byt aj tvojim vytuzenym dietatom, ak otvoris srdce a budes ho lubit. Samozrejme, bude to chciet cas, vybudovat si vztah, ale mozes okrem muza ziskat aj dieta❤️