Ahojte, ako to je ak otec plati vyzivne a ma ist s dietatom napr.k zubárke. Pyta odomna peniaze ze on plati vyzivne a ja mu mam davat peniaze na dieta ak ide k lekarovi. Ex sa mi vyhraza ze ma bude kontaktovať pravnik a ze si bude odomna ziadat vypis co ja vsetko platim na dieta. Ex si mysli ze ak mi platii vyzivne nic ine on platit nemusi. Nadava mi a vyhraza sa pravnikom
Z právnického pohľadu má pravdu. Úhradou výživného to pre neho hasne.
Asi aj záleží od výšky výživného. Ak je malé výživné, tak by som žiadala vyššie, keďže nechce dať nič iné dieťaťu.
@bluka2 on pyta odomna 25€ za vrtanie zuba pre maleho, vravim daj mi potvrdenie a ja ti preplatim. A on este debil ze on mi ich vráti ked sa nebude nic platit resp.ked maly neda blombovat. On si mysli ze ked plati vyzivne nic ine platit nemusi len ja. To akoze ked zaplati mi da menej na vyzivnom ci co?
@alena68 Tak to svedčí len o charaktere tvojho ex darčeky a nejaké poplatky mimo výživného sú len na ňom skôr mám pocit že ho manipuluje jeho súčasná partnerka...Never nejakej...Nemôžeš sa zľaknúť oni to využijú ak chcú vojnu budú mať nech si pošlú aj dvoch právnikov ak by došlo k ostrým konfliktom všetko si dokumentuj...Ty tiež môžeš robiť naprieky...viem aké toas ťažké sama som si tým prešla, veľa šťastia ti v živote len prajem ☘️
@zuzana1688 Presne. Toto on vie kupovat si ho darcekami a rozmaznavat ho toto mu ide naj. Nie on nema ziadnu partnerku, skor mu prepina z toho ze je sam a ostal sam. A dakujem☺️
@alena68 draik je právnik a z mojej skúsenosti všetko čo na MK píše, myslí vážne... tak asi bude mať pravdu. Pre mňa to bola tiež novinka.
@marseillefan ďakujem za odpoved☺️
Dakujem dievcata, ako ma hlava bolela tak som sa celkom ukludnila. Ale asi vzdy (pri rieseni maleho stale) pride chvíľa kedy ma vytoci a bude riesit voloviny a to ze mi nadava som si tiez uz zvykla🤷♀️
Ved nech ta ten pravnik kontaktuje, co to je za vyhrazku? Zoznam si urob, aj to ako casto nebral syna si spis.. a ked uz bude ten pravnik "na linke", tak kludne mozes navrhnut zvysenie vyzivneho, upravu styku atd.
Dalej citam, ze uz ta kontaktoval kvli niecomu, ale v tomto pripade co by ti pravnik povedal? No no no maminka, otec nezapalti synovi zubara, lebo plati vyzivne? :D Alebo poslite mi zoznam vydavkov na dieta, lebo ja som otcov pravnik a chcem vidiet? Ved nech da navrh na sud na zmenu vyzivneho, alebo nech si da cez sud toho zubara preplatit, pravnika ma, moze riesit a ty dodas doklady súdu:D a ked mas vydavky na dieta vyssie ako plati, tak urcite "pochodi" uspesne, kvoli 25EUR kotre navyse zaplatil u zubara...
Fakt co su toto za chlapi... nechapem. A vies ze vyhrazanie (asi nie to "ze posle pravnika" ale ak by nahodou nieco ine pouzival) a nadavky su tiez priestupok, ktory sa da riesit? Ako fakt, jednym uchom dnu a druhym von.
Mi to pripomenulo z "Oteckov" klienta v pravnickej kancelarii, co otravoval pravnika aj ked mu vtak okakal sako /v dnesnej casti bolo :D/...
@alena68 Ani nemusíš využíva tvoju dobrotu každý konflikt aj ako ti nadáva nahrávaj
Vsak nech zavola ten jeho pravnik, no a spytaj sa rovno na zvysenie... Uvidis aky bude potom hrdina pan otec.
tiež som tak mala...ex zaplatil výživné a dieťa nevidel roky... po právnej stránke v poriadku, po tej ľudskej nie...
Nech ide s tým do frasa, sorry.