Výživné - s právnikom či bez

ksenzy1
29. aug 2024

Baby viem,ze je tu milion prispevkov ohladom vyzivneho. Iba jednu vec sa neviem rozhodnut,ist do toho s pravnikom alebo risknut bez ? Niekto mi radi,v ziadnom pripade bez pravnika,radsej investuj na pravnika 500€ niekto zasa povie,ze vyhodene peniaze...tak neviem. Ide o podanie navrhu na zvysenie vyzivneho. Dakujem za rady.

katarinaba
29. aug 2024

Zalezi co ocakavas. Ak vies, ze ex nebude robit problemy, resp. len bude argumentovat, tak bez pravnika. Ak ocakavas suboj, tak pravnika.

nikaeli
29. aug 2024

S mojim ex sa súdime o zvýšenie už rok a pol. On mal advokáta, ja nie. On robí za minimálku a nemá peniaze na dieťa. 2x mu bolo výživné zvýšené, 2x sa odvolal 🤷🏻‍♀️ Čakám, čo bude ďalej. Chcela som tým povedať, že som 2x 'vyhrala' aj bez právnika.. záleží od teba ako sa na to cítiš, ako vieš argumentovať. Ja môjho ex poznám 22 rokov a viem ako reaguje, ako sa vyjadruje, poznám jeho reč tela. A podľa reakcií jeho právnika som vedela, že ex mu nepovedal vždy pravdu, čo bolo mojou výhodou - viackrát som ho vďaka tomu 'zašila' a musel priznať farbu. Takže ešte priamo na súde klamal.. Ty si poznáš svojho ex, rozhodni sa podľa toho. Na druhej strane, ak sa bude ex odvolávať ako ten môj, budeš mať tie výdavky vyššie za ďalšie úkony - vyjadrenia k odvolaniu, možno ďalšie pojednávanie,.. mne by sa to v konečnom dôsledku neoplatilo - čo by mi zvýšili by išlo na právnika 🤷🏻‍♀️ (už sme boli na súde 3x, plus písala som 3 vyjadrenia Teraz sa zase odvolal po pojednávaní v júli, čiže budem písať ďalšie vyjadrenie).

damian85
30. aug 2024

@ksenzy1 Bez.......ak sa jedná o malú čiastku s ak o vačšiu a komplikovanejšie zisťovania. Úkon ( 200 - 400 eur ). Zastupovanie na súde , vyjadrenie na súd sú často 2 úkony , tak si to prerátaj aby zvýšené výživné ktoré má ísť pre dieťa nešlo na právnika , potom to postráda zmysel zvýšenie a docieliš len to , že ex bude o pár eur chudobnejši právnik o pár stovák bohatší a dieťa dostane rovnú nulu.