Ahojte,
žienky viete mi poradiť, či je nejaká premlčacia doba, do ktorej môžem pýtať spätne dlžné výživné?
Dakujem.
3 roky..
3roky spätne
@macatt dakujem
@mogaa dakujem.. myslela som si, že už to nemá obmedzenie.
@martinami274 výživné sa nepremlcuje, premlcuji sa jednotlivé splátky. A teda pýtať spätne môžeš koľko chceš, ale aj povinný vznrsie námietku pre mlčania, tak môžeš dostat iba za tie tri roky
Spätne môžte žiadať tri roky len na maloleté dieťa a len vtedy, ak sú vážne dôvody, pre ktoré nebolo možné žiadať pred začiatkom súdneho konania.
Ked sa ozvem a budem žiadať výživné , tak bude zlý na naše dieťa a to nechcem. preto som chcela pred osemnástkou žiadať výživne, ale na to sa vykašlem radšej, než by som riskla, že ohrozí dieťa. Dakujem za odpovede.
@martinami274 no kus primitívneho človeka, ktorý sa nazýva otcom.. ja som to mala tak isto žiaľ, keď som chcela mať pokoj.. ale niekoľko rokov dozadu som počula o prípade, že si dieťa v 18tich samé vysúdilo výživné 7 rokov spätne, tiež z nejakého podobného dôvodu..
@macatt uvidíme čo bude, ako to zákon umožní, teraz to nechám tak. Som rada, že ste mali pokoj.