Ahojte, prosím Vás o radu, akú výšku výživného možem žiadať predbežným opatrením od zatiaľ manžela, pomáham kamoške a nemám s tým skúsenosť, koľko jej asi priznajú na jedno dieťa, nech to nepreženieme v tej žiadosti, malo by to byť len výživné v nevyhnutnej výške...
dakujem za rychle odpovede, toto sud bude urcite skumat, chapem, ale asi az v konani o rozvod a o upravu prav k detom, v tom konani sa bude jednat aj o vyzivnom, ale ja som sa pytala zamerne na to predbezne konanie, kde sud rozhoduje bez dokazovania a v kratkej lehote, cize tam som chcela dat nejaku minimalnu sumu, ktoru priznava, ze ci nemate niekto skusenost...
No ved spis si vydavky a z toho urci sumu .kolko ta dieta .mesacne stoji a poziadaj o adekvatnu sumu. Daj si radsej trochu viac,sud zvykne dat nieco medzi tym,co navrhuje otec a matka.
@pe je aj dolezite, kolko ma dieta rokov, nebudes pytat na rocne tolko, co na 15rocne...a v prvom rade bude podstatny jeho plat az potom vsetko ostatne..prihlada sa na uplne vsetko, aj na kruzky, aj na zvlastne potreby, ked ma co ja viem, ortopedicke vlozky v topánkach, ale ked raz chlap preukaze, ze ma zakladnu mzdu, tak budu ratat z nej..
podla toho, ake velke je dieta a ako zaraba manžel. Spíš si vydavky na dieťa, u maličkých detí prihliada súd aj na to, kto sa o dieta osobne stará, čiže tie vydavky nemusia isť na polovicu, jeho podiel je zvačša vacsí ako podiel matky. Aspon tak mi to bolo povedané na sude. Záleží aj či spolu žijú ešte, alebo nie, a najviac asi záleží od toho kolko zarába otec dietata.