Výživné pre 15 mesačné dieťa

nickinqao
18. okt 2014

Ahojte babule chcem podat navrch na urcenie vyzivneho tie ktore to uz mate zasebov mam maleho ma 15 mesiacov a som rozidena s jeho otcom chxem podat navrch na vyzivne chcela by som aby platil min.150 eur jeho otec je v prahe momentalne nezamestnany ale peniaze ma vzdy od augusta nic na maleho nedal poradte co take tam mam napisat ak ste tym uz presli a sud vam vyhovel tak ako ste chcely poradte coho tam mam vela napisat vseliake vydavky .. a dovody ... otec maleho je nezodpovedny a najracej by sa tejto povinnosti zbavil dakujem za kazdu radu ;))

fidorka7
18. okt 2014

@nickinqao návrh ti pomôžu spísať na upsvar - odd. sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately bezplatne. S tým výživným 150 eur, no neviem, ak nepracuje...
návrh sa píše s h na konci slova, nie s ch, trhá mi to oči.

nickinqao
autor
19. okt 2014

Sorry pisala som rychlo
@fidorka7 ale on je dobrovolne nezamestnany 🙂 A PENIAZE MA LEN NEVIEM AKE ARGUMENTY BY SOM NA SUDE DALA

anatalia77
19. okt 2014

@nickinqao pokial je dobrovolne zamestnany,sud moze vymerat vyzivne z predpokladaneho zarobku. Napr.je vyuceny casnik,tak sud urci jeho predpokladany zarobok ako keby pracoval a z toho urci.
Ale rataj aj s alternativou,ze ti mozno pruklepnu len 27 eur,co je povinne mininum. Tuto sumu musi platit aj keby uz nikdy v zivote nepracoval.

fidorka7
19. okt 2014

@nickinqao no pokiaľ to nepreukážeš a on bude mať dobrého právnika (a na takého zrejme má) tak počítaj s výživným vo výške 30% životného minima.

lucy125
19. okt 2014

Inak výživne možeš dostavat aj od štatu,ako nahradne vyživne,ked otec neplati,viace ako 3mes. ale to musiš podat na neho trestne oznamenie na policii.A max od štatu možeš dostat tých 150€ ale to zaleži od potrieb ake máš vydaje,prijmy,čo všetko platiš.

nickinqao
autor
19. okt 2014

Tak mam 350 eur stoho 230 vydokladujem na maleho a plus ja strava byvam u mami prispievam do domacnosti studujem popritom aj obliekat sa musim on je v prahe je tu na sr na irade prace ma peniaze len nepracuje neviem ako by som to preukazala

nickinqao
autor
19. okt 2014
lucy125
19. okt 2014

@nickinqao to ze ma peniaze nepreukazes,jedine to ze ma napr auto a plati benzin,poistku a spol,alebo podla toho kde byva,ze z coho plati najom a ine vydavky,podaj trestne oznamenie na neho,ze neplati ( musi minim.3mes.neplatit) a mas narok na nahradne vyzivne od statu

draik
19. okt 2014

@lucy125
Keďže výživné ešte nebolo určené súdom, je zbytočné podávať trestné oznámenie.