Ahojte ,chcela by som sa opýtať ,ako to je s výživným cez prazdniny ..,keď je dieťa polovicu prázdnin u otca ako u matky ? Dieťa si budú vymienať po 2 týždnoch. Čo s výživným v tomto prípade? ďakujem za názory a skúsenosti 🙂
Výdavky na dieťa však budú tým pádom rovnaké pre oboch rodičov... Plus má matka dostať ešte aj výživné za dva mesiace ?! 😒
Je naozaj hanba, ak ktorýkoľvek z rozvedených rodičov prerátava každé euro, ktoré by mal dať akože navyše pre svoje dieťa. ☹
Ja nemám problemy s bývalým. Vzorne sa stará o syna. Nemá problém počas roka kúpiť malému oblečenie, o hračkách ani nehovorím . Hradí mu krúžky a ine aktivity. Hanba by bola skor ,keby som si nárokovala na výživné ešte aj počas prázdnin ..samozrejme za takýchto okolnosti.
Ďakujem za každú radu. Ak by sa našla mamina s podobným prípadom-situáciou ,potešila by som sa . 🙂
ja uz fakt nechapem preco tu taketo veci riesis... pises, ze mas dobry vztah z ex, ze dietatu vsetko plati...tak je to hadam medzi vami ako sa dohodnete. jeho to mozno ani len nenapadne, ze by ti za tu dobu co bude u neho nezaplatil.. keby ste mali zle vztahy tak by si riesilia, ze ti nechce zaplatit za tu dobu co je u neho...ked sa ti to zda nefer, tak mu tie prachy vrat.. rozum sa mi zastavuje... to uz sa tu fakt neviete za seba rozhodovat? a vsetko tu riesit?
No, jen jí přijďte všechny ukamenovat ze se zeptala :-/.Výživné se platí i při střídavé péči, takže ti ex musí zaplatit. Je to však všechno na domluvě. Nikdo to nekontroluje takže klidně po domluve může vynechat 🙂
@sakurra
No neprehanaj to.ak ich mas nazvys,tak si odloz.Neuc byvaleho na taketo finty...zvykne si a bude preratavat aj vianoce...a delit aj ine veci...Raz som bola happy aj ja z ochotneho spravania..odputila som vyzivne lebo som chcela prispiet na spotrove potreby...Chyba obrovska...Potom si pytal z vyzivneho podiel ked bol u neho dva tyzdne..Raz to urcil sud.Ziadne vykecavanie.ak mas navyse nevychvaluj sa mu..lebo on sa pochvali doma svojej a o mesiac diskutujeme na temu inu..Ja neverim na taku prozretelnost s byvalymi.Pardon ale neverim.mam zlu skusenost.
Na ten prispevok od @emmuska8 ani nereagujem. Ďakujem @zutera za reakciu 🙂 Bývalý plati malému aj sporenie. Chce ho zobrať cez prázdniny k moru. Príde mi to nefer voči nemu,narokovať si počas toho obdobia na výživne 😒 , preto som poprosila o info nejake maminy ,ktoré takto funguju cez prázdniny. Nejedná sa len o tieto prazdniny, budeme to mať aj na papieri, preto by som rada vedieť či to funguje u niekoho. Nerada by som si pokazila vztahy s bývalým .
@sakurra ať se zlobí kdo chce jako chce ale já mám totálně nervy na ty ,, dokonale" matky ,, dokonalych dětí asi bez problému-což jim ze srdce upřímně závidím-co neadekvátně reagují na tému které prd rozumí a nemají skušenosti.☹.S toho si nic nedělej. Tys přece nenapsala že za každou cenu chceš od něho to největší výživné. Fakt tady ty maminy občas nechápu :-/
.Nebo se mýlím
@emmuska8 ??? :-/
@sakurra tak to mas velke stastie ze sa otec tak stara.ja mam dve deti a otec im nekupuje a neplati vobec nic..teda okrem sviatkov..zaplati mi na dve deti 70e a to je vsetko...a pocas prazdnin som dostala len 35e kedze deti boli u neho dva tyzdne...vraj to ma zistene a viac mi dat nemusi..aj taky su otcovie
@lusym412 ...ak je na výživné rozsudok, platí sa výživné každý mesiac.....aj ked má otec dieťa celý mesiac počas prázdnin, výživné musí zaplatiť. V rozsudku sa výživné určuje z celkových ročných nákladov vydelených 12......v septembri tiež nedostaneš 2 krát tolko ako v iné meciace...a nakupujú sa pomocky do školy-čo je značná pálka...
@sakurra pokial viem, tak plati tak ako rozhodol sud, v plnej vyske by si mala dostat, ulavy su na dohode medzi vami, pretoze, ak by ti nedal v plnej vyske,mozes ho udat