Ahoj, keby chcem žiadať o výživné počas manželstva (žiadosť o rozvod bola podaná tento týždeň z mojej strany), súd mi dá na deti len to minimálne výživné? Poprípade ešte na mňa ako na manželku. Nebývame spolu už 7m a doteraz platil cca dohodnutú sumu, ale dnes mi pipla taká suma, že som myslela že sa mi sníva 🙈 vie koľko platím podnájom a to čo mi poslal mi akurát tak stačí že si to doložím k RP, zaplatím podnájom a nič mi neostane.. Už to čo mi doteraz platil bolo ako povedala právnička - žalostne málo 🤦♀️ tak či to má zmysel riešiť cez súd 😔 ďakujem
ked ste manzelia, a ty s nim uz 7 mesiacov nezijes, preco si o vyzivne na manzelku neziadala doteraz? a robit to v poradi ze navrh na rozvod a vyzivne par dni na to nie je zrovna stastne..... na deti vyzivne si navrh dala aspon ihned ako ste isli od seba? ci to si rovnako neriesila?
@kaktusik007 nie nedala, mali sme dohodnutú sumu ktorú cca posielal.. Keď som to gúglila tak tam bolo že neodkladné opatrenie vo veci výživného súd dáva do rozvodu to minimálne, a to by bolo menej ako platil
tak to si googlila zle. a potom, nemusela si riesit neodkladne opatrenie -- ale standardne vyzivne na deti. To moze byt samozrejme urcene aj pocas manzelstva. A sud by ti to co ti platil o par drobnych zvysil - nikdy by nedali nizsiu sumu, nikdy. Ziaden sudca nepojde proti detom.
moj sa odstahoval zo dna na den - dala som vyzivne na deti hned na druhy den, ziadne dotahovacky s nim ze kolko bude platit... potom sam od seba zacal posielat po 80 eur, sudkyna dala na pojednavani 100. Pocas manzelstva samozrejme. A ja som dala aj vyzivne na manzelku, kedze deti boli male (rok a dva roky). Pojednavanie bolo hned po pojednavani ohladne vyzivneho na deti, mne dala tiez 100. A pri rozvode urcila ta ista sudkyna na deti vyzivne po 120 eur - to bolo asi o pol roka neskor. A teda 10 rokov dozadu.
co ti poradit... daj na sud, nech urci vyzivne... ale skor by som to bola riesila rodicovskou dohodou a tu si schvalit sudom.... ono si myslim ze teraz si znizil platbu iba preto, aby do buducna platil menej -- lebo ked sa uz raz urci vyska vyzivneho, sudy ho zvysia iba ked pride k podstatnej zmene pomerov - nie len tak, ze uplynuli dva roky a vsetko ide hore.... takze dohodni sa s nim, to je najlepsie riesenie pre vas.
@kaktusik007 tak to idem riešiť cez súd, rozvedení nebudeme tak skoro keďže ja chcem deti do svojej starostlivosti s čím on nesúhlasí 🤦♀️ takže toto bude nadlho.. Doteraz mi platil na tri deti (8,4,1) "až" 240€, dnes mi poslal krásnych 120€ na nich.. A s ním sa dohodnúť nedá, aj keď som mu vravela nech posiela proste viac, že tých 240€ je mi proste málo tak ma vysmial, že si to mám vysúdiť 🤷♀️ tak budiš
no, tak vela stastia, bude to boj. a kedze mas takto stare deti, tak nezabudni ziadat rozdielne vysky vyzivnych - podla ich potrieb. drz sa.
Ako si máš vysudiť ved to je zanedbanie povinnej výživy.Ohlas ho na policiu to nenechavaj tak.Ked to nepôjde po dobrom tak TI dal radu a TY sa podľa tej jeho rady zariad a náhlas ho hrdinu.ON si asi mysli že nikam s tým nepôjdeš.
Zájdi na bezplatne centrum právnej pomoci a rychlo si daj navrh na neodkladne opatrenie. Kopec vzorov najdes na nete. Žiadaj docasne vyzivne + zverenie.
tak buď rada že ti niečo posiela....do rozhodnutia o výživnom by ti nemusel posielať ani euro.....
@dilino Nie nie je to zanedbanie povinnej výživy. Zákon neustanovuje " koľko " má kto platiť na dieťa. Pán platí , koľko platí toľko platí ale platí......Je to nad minimálne výživne a celkom že dosť. Niekto dostane výživné 30 eur niekto 530 eur..........Kedže to pani nemala právne ošetrené , lebo.......musí to ďalej to riešiť súdnou cestou.
Čo má akože na polícii povedať ? Podľa čoho sa majú " policajti " riadiť ? Policajt to aj tak riešiť nebude......kúsok právneho povedomia.....
ako ste poriesili situaciu s vyzivnym pocas manzelstva?
@sidon nijak 🤭 lebo termín na rozvod sme mali hneď v auguste, teda mesiac od podania žiadosti o rozvod (bezodkladné sudca zamietol aby sa nám rozvod zbytočne nepredĺžil)
dobrý den , mohla by som sa s vami spojit cez sukromnu spravu ? tiez potrebujem poriesit veci ohladne vyzivneho pocas manzelstva ... asi budeme ten isty pripad :/ dakujem
Vždy to ma zmysel riešiť cez súd. Aj počas manzelstva