Výživné od ženy ex

19. okt 2023

Dobry den,

ako by ste vnimali situaciu, ze vyzivne na dieta Vam posiela zena Vasho ex?
Aby som to upresnila. Ex vyzivne plati pravidelne (280 eur mesacne), ale okrem toho mi jeho zena posle dva krat do roka po 1000 eur (uz to takto posiela treti rok, vzdy v marci a septembri). Posle to zo svojho uctu ale s poznamkou, ze je to pre syna od ex. Socialka mi povedala, ze jej to nemam posielat naspat, lebo je to pre syna. Ja vsak chcem, aby to posielal ex. So synom sa nestretava, syn chce byt pri styku aj so mnou, sam nepojde. Teraz panko vymyslel asistovany kontakt, lebo ked tam musim byt ja, tak nech tam je aj dalsia osoba. nechce byt so mnou a synom sam. Socialka je z neho nadsena, lebo vraj ako vzorny "ocko" nad ramec prispieva nadstardantne a sam navrhuje asistovany kontakt. Ze vraj toto navrhuju vo vacsine matky koli agresivite. Syna nevidel 5 rokov.

babovka2321
19. okt 2023

Ako by som vnimala? No, ze sa snazi, ako vie. Ty na tom vidis nieco zle? Nerobi naprieky, plati nad ramec, stretavat sa chce.

nikha2809
19. okt 2023

A to je nejaký problém že to platí z jej účtu?Či len hľadáš problém tam kde nieje?

januska12323
19. okt 2023

Problém je že platí z jej účtu či o čo ide?

pribinak
19. okt 2023

Sú manželia, takze je to fuk z ktorého úctu podieľa peniaze
Toto by som neriešila. Ak tie peniaze nepotrebuješ, odkladaj ich synovi na sporiaci účet.

syslik81
19. okt 2023

ak je to jeho zena tak maju spolocne peniaze takze je jedno z akeho uctu .. pises ze sa stretavate spolu a zrazu ho nevidel 5 rokov? nieco nechapem ja ci je tam nezrovnalost? kazdopadne bud rada za to a ze sa che stretnut a najst si vztah ..casom by som chodila ja menej a nechavala ich castejsie samych s tym,ze budes niekde nablizku na kave etc ..

autor
19. okt 2023

@nikha2809 Tak hlavne tomu nechapem. Normalne vyzivne plati mesacne zo svojho uctu a dvakrat rocne posle nad ramec jeho zena zo svojho uctu. To preco neposle zo svojho uctu? A preco neni ochotny za synom normalne prist, zasli by sme spolu na ihrisko, zo zaciatku so mnou... Ale vymysla nejaky asistovany kontakt za pritomnosti dalsich cudzich osob. To je fakt super pre dieta, ktore 5 rokov o otcovi nepoculo ani ho nevidelo...

syslik81
19. okt 2023

tych 1000 mu davaj na sporiaci ucet pripadne poziadaj ich nech ich posielaju tam a nie tebe .. daj im cislo uctu

syslik81
19. okt 2023

aha uz som to stretavanie pochopila... takze asi ex nechce byt s tebou -zrejme taky dobry vztah nemate a mozno to vadi jeho zene ..takze mat tam inu osobu je pochopitelne

autor
19. okt 2023

@syslik81 Syn je dost vystresovany z toho, ze sa ma po 5tich rokoch stretnut s otcom, ktoreho ani nepozna. Bude fakt super ked pri tom budu kdejake dalsie cudzie osoby.

pribinak
19. okt 2023

Asi ti nedôveruje že by si podporila jeho styk so synom
Zas sa toho asistovaneho styku nemusíš báť. Zväčša sa ho zúčastňujú sociálne pracovníčky či psychologicky. Dáte si stretnutie vy ako matka a tím, potom dieťa a tím. A až potom stretnutie otec a syn.

Ty mu môžeš napoct, určite máš aspoň nejakú foto kde je jeho otec. Mizes mu niečo povedať o nom

doriiis
19. okt 2023

Možno má jeho nová žena pri svojom účte nejaký sporiaci pod účet a tam sporia a dvakrát ročne pošlú.Aj my máme sporiaci účet pod mojím účtom.Bud rada a nepindaj.
Asistovane stretávanie je dobrý nápad....keď vy dvaja spolu neviete komunikovať a len by ste tam na seba kydali,komu by to prospelo? Cudzí človek je nezainteresovaný a nad vecou

samimami777
19. okt 2023

A čo je teba do toho z akého účtu sa tvoj ex rozhodol posielať peniaze? Peniaze máš pravidelne , dokonca ti 2x ročne dá po 1000€ , čo by za to iné dali ktoré nemajú ani určené výživné pravidelne na účte ako majú mať a nie ešte tak 2000€ ako bonus pre dieťa. Sú to peniaze pre dieťa , nie teba , takže by som s vďakou prijala a synovi šporila alebo ho vzala za to raz ročne na dovolenku. Trochu vďaky by ti nezaškodilo . A úprimne , evidentne ak nieje ochotný sa stretnúť s vami LEN za tvojej prítomnosti tak ťa má plné zuby natoľko že nechce s tebou sám stráviť čoilen hodinu osamote . Evidentne kvôli tomu dáky dôvod má... On sa snaží robiť krok vpred a je zodpovedný, tak by som prekúsla vlastnú hrdosť a povolila nech aj on si niekoho zoberie so sebou. Ľahšie dieťa "prežije " napr ešte spolu s taktom babku alebo jeho ženu / soc.pracovnika alebo niekoho ako keď nebude vídať otca len kvôli tvojej hrdosti

syslik81
19. okt 2023

a preco ho 5 rokov nevidel? nechcel on ci ty?

autor
19. okt 2023

@syslik81 Lebo vraj nechcel vidiet mna. Jeho slova...

stanulienkat
19. okt 2023

Ty si sem už raz nepísala ohľadne toho, že žena posiela z jej účtu výživné? Už tu takáto téma bola. Ja by som bola šťastná ako blcha, že vôbec pravidelne niekto platí veeelmi slusne a pošle mi dosť veľa peňazí nad rámec povinnosti.

ropucha6
19. okt 2023

Vsak sama pises, ze nechcel vidiet teba, asi teda vztahy nemate ziadne. Kto posiela peniaze, to by som vobec neriesila, ved je to jeho manzelka, bud rada, ze posiela…

pribinak
19. okt 2023

Keď máte take zle vzťahy tak asistovany kontakt je ideálne riešenie

tehotna40
19. okt 2023

280 eur mesačne + 2x do roka po 1000? A tebe sa nepáči čo ? Že to posiela jeho priateľka? Trochu rozmar nemyslíš? Vieš koľko matiek dostáva 37 eur mesačne ? A že sa chce zo synom stretávať, nevidím natom nič zlé, že sa snaží. Keď nechce vidieť teba, možno nemáte dobrý vzťah, alebo má pocit, že syna štveš,keď sa s nim syn nechce stretávať a bude sa v tvojej prítomnosti chovať inak/bude mat strach. Ak nemáš čo skrývať, poprípade syna naozaj neštveš nevidím v tom najmenší problém. Mám skúsenosti a z tej socialky na to naozaj dohliadnu. Je tak isto on otec, ako ty matka.

maca1984
19. okt 2023

Neuraz sa /alebo aj uraz/ ale čo si ty za osobu že ti vadí ešte aj to, že "bonusové" peniaze prídu z účtu terajšej manželky ?
Aj keby prišli z účtu pápeža /nebrať doslovne/, tak mi je to jedno a bola by som rada. Platí ti včas, dostávaš peniaze navyše a teba trápi z akého účtu prídu.
Nerobila si tak trochu rošambo pri /po rozvode , že ťa ex ani vidieť nechcel ? vzťahy máte evidentne na bode mrazu-asistovaný kontakt je super riešenie.

kaktusik007
19. okt 2023

nechapem co to riesis, exova matka posiela deckam na ucet asi 3x do roka po 50 eur a ja neriesim, su to peniaze deti. Ano, posiela to na ich detske ucty, ale ak by to poslala na moj s poznamkou ze pre deti - bolo by to to iste. Tam sa tes, ze mas peniaze naviac.
ja rozumiem ze si nasrata ze sa po piatich rokoch ozval a ze chce vidiet svoje dieta - ale hold, je rodic. Tak to skus prekusnut, to tvoje urazene ego, nadych vydych a si uvedom, ze styk s otcom je v prospech tvojho syna.

vanilkovazmrzka
19. okt 2023

To, ze ti zena tvojho byvaleho muza posiela peniaze na syna vnimam tak, ze je to dobra zena, ktora sa snazi pomoct synovi svojho muza, a mozno jej na synovi zalezi viac, nez muzovi. Ze mozno citi nejake vycitky alebo zodpovednost, ze sa muz o syna nezaujima.

tehotna40
19. okt 2023

A ešte o tomu že syn je vystresovaný, z vlastnej skúsenosti si myslím, že ho stresuješ ty. Dieťa je možno plne očakávaní. Strach v ňom vyvolaš ty,lebo o tom pred ním rozprávaš

syslik81
19. okt 2023

lenze potom syna stresujes ty .. ked nemate vztahy nebrala by som dieta ako terc.. on zaujem mal ale ty si bola protivna a ci sa ti to paci alebo nie -stale si .. opicia matka.. on mal zabojovat uz davno a dat ta na sud a keby bol svina tak ta po tych sudoch taha a taha .. z toho mala co si napisala fandim jemu a dufam,ze sa mu podari aj jeho zene s dietaom stretavat a to bez teba a ze si najdu k sebe cestu ..tu cestu,co si ty prekazila

zuzana9393
19. okt 2023

Bože ty musíš byť hrozna osoba. Čo by iné dali za to, keby im niekto poslal 2x do roka 1000€ a bolo by im úplne ukradnuté z akého účtu tie peniaze idú. Veď sa snaz trochu s nimi vychádzať aj ty kvôli dieťaťu a nestresuj ho s tým stretnutím. Prečo by bol vystresovaný, šak s ním ideš aj ty. Môžete ísť niekam na ihrisko, on nech sa s ním pohrá a ty môžeš posedieť na lavičke. Netrestaj to úbohé dieťa kvôli Vašim chybám. Povznes sa nad to a myslí nato, čo bude pre dieťa najlepšie. Ak ti posiela hentake štedré výživné, asi až tak chrapun nebude.

maranta_leuconeura
19. okt 2023

Kolko ma syn rokov? Nevidel ho 5 rokov, lebo nechcel vidiet teba-to znamena ze si od zaciatku trvala na tom, aby to bolo v tvojej pritomnosti, s cim on nesuhlasil? Pred synom o otcovi ako hovoris? Syn vie ze otec sa s nim chcel stretavat, ale bez teba?

Na jeho mieste nic ine ako asistovany styk ani nezvazujem, po piatich rokoch moze byt dieta uz tak naockovane nenavistou a bludmi o druhom rodicovi (nehovorim, ze je to tvoj pripad, ale je casty), ze je uplne jasne, ze dobrovolne nedojde. Deti este nevedia rozlisit ze ich rodic manipuluje.

A to s tymi peniazmi snad nemyslis vazne 😀 su to ine peniaze, ked su z ineho cisla uctu s poznamkou, ze je to pre syna?! Keby mi toto povies, ze chces aby isli peniaze vzdy z mojho uctu, tak ti odpoviem, nech ta to uz netrapi, ze nabuduce uz nic neposlem navyse, ked s tym mas taky problem 🤦

hipuska
19. okt 2023

Koľko má dieťa rokov? Tiež by som povedala, že ho stresujes ty. Syn má právo poznať otca a urobiť si naňho názor sám a nie tvoj sprostredkovaný. Už len to, že ta trápi, z akého účtu chodia peniaze, hovorí o tvojom neprekonanom hneve.voci ex. Ak to trvá už 5 rokov, tvoj syn by mohol už mať nasetrenych 10tis e. Tak mu ich pekne odkladaj.

tehotna40
19. okt 2023

Píšem sem už tretí komentár ale chcem ti ešte poradiť, na socialke veľmi zle pozerajú na rodičov, ktorý bránia v styku a sú protivny na druhého rodiča, o to viac styku sa potom snažia súdu navrhnúť !!! Tak si vstup do seba a uvedom sa

lonely66
19. okt 2023

chápala by som tvoje rozhorčenie, ak by daná osoba bola slečna, čiže len priateľka a v poznámke o prevode by nebolo nič uvedené. vtedy by som spozornela, čo tým sledujú. ale ak sú 1. manželia a ak po 2. uvedie, že sú to peniaze od toho a toho ako výživné pre syna, v tom nevidím nič zlé. akurát si minimálne mailom s otcom dieťaťa ujasni, že tých 2x1000.- posiela nad rámec výživného, nie ako "zálohu", aby ste sa v budúcnosti nenaťahovali náhodou.
ale inak nerieš. čo sa týka ostatného (asistencia iných ľudí pri stretnutí), nemám žiadnu skúsenosť, ale baby tu čosi napísali a verím tomu, že to bude nejak tak prebiehať a že sa nemáš čoho obávať.

narayan
19. okt 2023

...po tom, čo tu riešiš sa ani nečudujem, že ex je ex a nemá najmenšiu chuť ťa ani vidieť.Trochu sebareflexie by ti neuškodilo...

marhulka13
19. okt 2023

Verím, že syn je v strese keď sa ma teraz stretnúť s otcom, ale asi hlavne kvôli tebe. Ty ho máš pripraviť na to, nebude tam sám, no tebe sa to nepáči
K tomu vyzivnemu je škoda sa vyjadrovať, hľadáš problém tam kde nie je. Zjavne nie si s tým rozchodom vyrovnaná a hlavne s tým, že ex uz niekoho ma