Výživné od chlapa, ktorý zarába 1000 eur

18. dec 2020

Podla vas je 60 e adekvatne vyzivne ak chlap zaraba 1000e a este ma jedno vyzivne 80 e? Jemu sa to zda este vela.

pribinak
18. dec 2020

Nie, je to žalostne malo, aj keby mal len polovičný príjem. Čo všetko sa dá kúpiť pre dieťa za 60 EUR?

loginexistuje
18. dec 2020

neries vo sa jemu zda zacala by som na 180 eur mesacne a zdokladovala naklady na dieta
to ze ma inu vyzivovaciu povinnost ok ale nema nizky prijem

loginexistuje
18. dec 2020

a halvne vo je na dolezitejsie su naklady na dieta ak dat len 5 eur na den mas 150 eur mesacne a to je ledva na stravu kde je hygiena podiel na nakladovh na byvanie lieky oblecenie obutie atd atd

pribinak
18. dec 2020

Druha vec ako si matka vyčíslila náklady na dieťa a ako otec vyčíslil svoje náklad na existenciu

kubkovamama
18. dec 2020

@loginexistuje máš pravdu..no môj ex pár rokov vydržal na 50€ a nikomu vrátane sociálky sa to málo nezdalo. Záleží od lokality,sudcu atď,atď. Nie vždy sa žena dopracuje k schváleniu vyššieho výživného.

mogaa
19. dec 2020

Nepozerá sa len na príjem otca, ale aj na príjem matky a prvoradé sú reálne náklady na dieťa......

mogaa
19. dec 2020

@loginexistuje ale vyživovaciu povinnosť nemá len otec ale aj matka, takže ak sú náklady na dieťa 150eur a matka chodí do práce , tak tých 80eur je adekvátnych😉ja nehovorím že je to veľa ale všetko záleží od reálnych nákladov na dieťa a vyživovaciu povinnosť majú obaja rodičia....

panorek
19. dec 2020

To je nad hlavu a z čoho má žiť on? 20 euro ti bohate stačí.

panorek
19. dec 2020

Na druhej strane ja keby som otec a mám dieťa dám mu všetko a ešte viac bohužiaľ ja deti mať nemôžem o to viac si užívam bratove saliem sa s nimi kupujem všeličo a som strašne rád že sú myslím že aj malá má má rada lebo strýko je super👍👍 ako vie povedať a to nehovorím o Tom ako ju vo všetkom kryjem😉

loginexistuje
19. dec 2020

@mogaa a citala si ze som pisala ze len strava je 150 eur na mesiac a to som teda riadne skormna bola kde su ostatne naklady na dieta ?
kazdy kto dieta ma vie ze 80 *2 nestaci a u matky sa musi zapocitat aj to ze ona sa o dieta stara tj ocr a lekari vsetko ide na jej vrub takze urcite to nie je ze pol na pol financne ak aj starostlivost nie je pol na pol

normalny clovek co ma dieta vie co dieta stoji

zuzanka.zuzu
19. dec 2020

JA BY SOM TAKÝCH CHLAPOV BILA 😈 60eur na vlastné dieťa je veľa? však to je jedna nádrž debil 🙄

panorek
19. dec 2020

@zuzanka.zuzu máš pravdu otec čo sa nestará o dieťa nie je otec a ani len chlap ale poznám prípady keď sa malej dcéry zriekne mama otec ujde a je im jedno že dieťa pôjde do domova v mojej osobnej skúsenosti si trojročné dievčatko osvoja starý rodičia lebo nemajú srdce vládnu krv dať do domova. No povedz čo si zaslúžia taký rodičia? Povedz mi to.

mogaa
19. dec 2020

@loginexistuje veď ja som jasne napísala že to nie je veľa.....ono záleží od veku dieťaťa a či matka má iný príjem....pokiaľ má dieťa roky a matke vypomáha s dieťaťom mama a ona pracuje HO, tak v pohode jej také výživné môže určiť aj súd.....ja som písala že záleží od príjmu oboch rodičov a od reálnych nákladov na dieťa.....jasne že náklady na dieťa sú iné ak má dieťa 3roky chidí do štátnej škôlky a iné ak má zdrav.problémy a matka je s ním doma , rovnako nebudú náklady na 3ročné dieťa rovnaké ako na dieťa čo má 15rokov.......

majkeel
19. dec 2020

Idealne na dieta (podla veku a prijmu otca) je dostat aspon 150 eur mesacne.
Problem je to, ze plat 1000 eur je dnes tak maly, ze dospely z neho pomaly nevyzije. Naklady na zakladnu zivotnu jednotku = hypo 200-300 eur, najom 200 eur, jedlo 200 eur, cestovne,... = 700 eur. Vacsinou su fixne naklady na jednu osobu vysoke, naklady na kazdu dalsiu osobu v byte su uz nizsie (jedlo, oblecenie,...)
Tak sa treba na to pozriet, ze obaja rodicia musia vzdy pracovat, zarobit kazdy 1000 eur. Ten co sa stara viac, da na dieta priklad 50 eur, ten druhy da 150 eur.
Nejde to stylom, ze matka nebude pracovat, alebo za minimalku a mysli si, ze dostane z platu ex 1000 eur vyzivne 500 eur na jedno dieta a dalsich 500 eur jej da vo forme platenia najmu, jedla,... aktualny partner a vybavene. Treba najskor z platu odratat fixne zakladne zivotne naklady pracujuceho.
Predtym ako clovek bude mat dobrovolne dieta, by si mal premysliet, s kym ho bude mat, za co ho bude mat a ze V PARE sa deti vychovavaju lepsie. Ci bude vediet vychadzat s partnerom, ci bude vediet s nim vychadzat, aj ked uz bude byvaly a podelit si tak starost o dieta.
Zial, v tomto pripade, bolo treba mat dieta s niekym lepsie zarabajucim. Aj keby mal zaplatit 2x po 150 eur na kazde dieta = to co mu zostane, je to tesne na hranici prezitia.
Dalej treba mysliet na to, ze otec ochotnejsie plati na dieta, ak ma volny pristup k dietatu, rodicia maju po rozchode dobre vztahy a matka nestve dieta proti otcovi.

lenkakravcova
19. dec 2020

@majkeel záleží ale ak na tom aké je to dieťa staré. Ak má dieťa 3 mesiace tak ťažko bude matka pracovať. Ak má dieťa 15 ma zase úplne iné potreby a oblečenie ci notebook do školy nestoja 50€,.. tých 60€ mi príde strašne málo. Však to ja dam na dieťa zo svojej materskej mesačne 250€ = plienky, oblečenie, doplatky za lieky a iné..
Ak je dieťa malé a on jej pošle 60€, ona ma materskú 480€, tak tiež jej moc neostane - poriadne ani na jedlo, nájom.
Inak s tým zvyškom súhlasím. Dospelí by sa mali správať tak aby dieťaťu neskodili a snažiť sa vychádzať.

korra
19. dec 2020

tak ono zalezi, ci plati len vyzivne a tym to hasne, alebo sa este nejako dalej podiela na nakladoch, cize navyse neviem okuliare, lyziarsky, extra zubar atd, vreckove, nejake darceky navyse /nemyslim sviatky/ ale ako to u deti byva, videla som toto, alebo tuzim po tomto,chcela by som toto....asi najvystiznejsie je, ze dieta ma mat rovnaky standart ako rodic....

krisabs
21. dec 2020

štandardne by na výživné mal povinný rodič ( v tomto prípade otec) hradiť 20% až 30% z jeho čistého príjmu.Percentá sa určujú podľa veku detí. Keď má povinný rodič viac vyživovacích povinností mala by sa táto suma rozrátať medzi všetky maloleté deti. Takéto pravidlo má už zaužívané česká republika, u nás sa k nemu tiež viaceré súdy prikláňajú.