AhojteHmamicky, chcela by som sa s vami poradit ohladom platenia vyzivneho na moju 3 rocnu dcerku, ktora trpi autizmom ztp na 70%, kedze som na nu sama zijeme len v predlzenej materskej od otca ma prijem 680 euro, zije s rodicmi ktori ho este finamcne podporuju? Ine zavazky nema ... Kolko by som mohla pytat?
Ty bývaš kde? S rodičmi? Mas len toto jedno dieta?
Napis si na papier svoje priemerne mesačne výdavky na dcérku: jedlo, lieky, oblecenie, cestovne, hrací, kultúra, zdrav.pomocky, ...
Druha vec je, ze ako on zdokladuje svoje výdavky
Platí aspon niekedy nieco? Darčeky na sviatky?
Ja by som pytala cca 150eur ;)
@jankaa22 spočítať náklady na dieťa a žiadať viac ako polovicu... Náklady na bývanie, stravu, hygienu, oblečenie, obuv, dopravu, zdravotnú starostlivosť a pomôcky, poistenie, škôlku alebo nejaké zariadenie ak navštevuje, terapie, vzdelávacie pomôcky, proste všetko... A reálne náklady, nie že ak bývate napr. u rodičov a tí od teba nepýtajú nič, tak povieš, že bývate zadarmo, lebo to nie je pravda, tie náklady tam reálne sú a niekto ich zaplatiť musí. Plus teda spomenúť aj to, že nemôžeš sa zamestnať kvôli zdravotným problémom dieťaťa a súd by to mal zohľadniť... A pýtaj viac, súdy zvyknú odklepnúť nižšiu čiastku, čiže ak chceš tých 150€, tak žiadaj 200.
Dakujem baby za rady budem ziadat 200 zijeme samy a nic velke jej nekupi len ak dzusik ci zmrzlinku...
A kolko platil doteraz?