Výživné na tri deti

pestikova
15. jan 2015

Mam otazku kolko ma platit muz na 3 deti ak zaraba 380€

pestikova
autor
15. jan 2015

Vyživné

miskacharly
15. jan 2015

@pestikova to ti nikto presne nepovie,ale vela to určite nebude.na 3 deti z 380€, pochybujem,ze mu nasudia viac ako 50€ na jedno.aj on musí z niecoho žiť.

pestikova
autor
15. jan 2015

Ved to a neostane mu ani ziv.minimum a to sudkyna mu odklepla 200€. ano je otec ma platit ale nie ze mu neostane nic

mawka
15. jan 2015

@pestikova ja mam na dve deti 230 vyzivne. sudkyna povedala. je mlady, je schopny, deti su prednejsie nez cokolvek ine a on sa ma zariadit tak, aby mal z coho zit a z coho platit vyzivne. a tiez hodinu som tam sla polozku po polozke, kolko ma deti stoja. a to jeho vyzivne je vlastne polovica z celkovej ciastky vydajov na dieta. takze na tri deti 200 e je dost malo. deti su dost draha polozka v zivote.

maria1989
15. jan 2015

@mawka ty kokos... akože určite držím s tebou 😀 , ale keby mne povedala sudkyňa, že som mladá, schopná, a mám sa starať... tak by ma dosť nasrala... neviem, prečo vôbec nemáme jasne postavené zákony, ale také... ako sa nejaký sudca vyspí... a už viackrát som tu videla kadejaké nemiestne výroky od sudcov 😠

pestikova
autor
15. jan 2015

Ako platit platil cez 400€ ked bol v zahranici... Ale teraz chce ostat doma a na vychode nieje z coho si vyberat.. Ja sama dostavam vyzivne 30€ a som v hm nudzy

pestikova
autor
15. jan 2015

@maria1989 no presne je mlady ma sa postarat to mu iste povedala sudkyna... Ale ako ju poznam jeho ex nedala by som jej do ruky ani cent vydela som foto deti nemaju sa zle ale jej priatel a ona ziju na ukor jeho vyzivneho tak neviem teraz..... Chcu mu znicit zivot a na to pouziva deti

mawka
15. jan 2015

@maria1989 podla mna to bolo spravodlive. lebo on ma de facto stale prazdniny, deti si bere raz za mesiac na dva tri dni, takze ma cas aj priestor si slusne zarobit.schopny zdravy chlap. kdezto predsa len sama s dvomi detmi si bohvie aku robotu nevyberies a ja som vctedy byvala aj od nasich prec, takze som bola uplne na vsetko sama a vyskakovat som nemohla. som presvedcena, ze keby moj ex mal deti v starostlivosti, este by pytal aj zvysenie vyzivneho. vela chlapov je mimo reality v tychto veciach.

pestikova
autor
15. jan 2015

@mawka no deti nevydel uz asi 2 roky a ked pride ona na SK tak sa vyhovara ze nema na listok pre deti

mawka
15. jan 2015

@pestikova no tu skor ide o to, ze tak trosku zavidis, ze ona dostava 200 a ty len 30. a dalsia vec, ak by chlap mal skutocny zaujem o deti, tak si cestu k nim najde. podla mna si len zatrpknuta a nevies to predychat. a ty rovnako, vzdy mozes bojovat o zvysenie vyzivneho. ked si v hm. nudzi, pravnu pomoc mas zadarmo.

pestikova
autor
15. jan 2015

@mawka 30€ som uz vydela a tym ze som v hm. N.tym viac mi z nej znizuju a chcela com iba vediet vas nazor nie to ci som zatrpknuta a zavidim viem co dieta obnasa

pestikova
autor
15. jan 2015

@mawka on nevie kde su deti kedze odisla bez jeho suhlasu a adresu tiez nevie peniaze posiela sekom na adresu kde byvala a jej dedo ma splnomocnenie aby vyberal jej peniaze. A volal je nedvyha mu a na fb si ho blokla

mawka
15. jan 2015

@pestikova ale on ma svoje prava, tak nech si po nich aj ide. ostatne su vyhovorky.

alaguema
15. jan 2015

@pestikova na FB si ho blokla a tým pádom on neuvidí deti ďalších 5 rokov? Veď existujú inštitúcie, ktoré toto riešia. Každopádne on výživné platiť musí tak či tak. 200EUR na tri deti, čiže 66,66EUR na mesiac na jedno dieťa, mne osobne príde málo.

pestikova
autor
15. jan 2015

No to je vas nazor mne moj ex povedal ze nech sa stara o maleho moj terajsi priatel... Nase institucie su take ze to vobec neriesia a natahuju cas ako sopel z nosa asi tak..a nikomu neberiem ze nech neplati ano je povinny platit. A ked si ma najs cetu k nim kto mu zaruci ze ich uvidi.v Cz moze ona povedat ze ho nepozna alebo ze on ich chce uniest a kto mu tam uveri

mirica
16. jan 2015

@pestikova ...nedá mi nereagovať....ja teda mám 3 malé deti a môžem ti povedať , ža ak by som dostávala výživné 400 EUR určite si na "úkor výživného na deti" nežijem. Len bežné náklady na stravu a oblečenie mám cca 200 EUR mesačne na každého. Tomu rodičovi, čo sa o deti osobne stará sa zohladnuje aj táto osobná starostlivosť tým sposobom , že sa zohladní v tej finančnej....čiže určí , že z finančných nákladov má uhradiť viac rodič , ktorý neposkytuje dieťaťu osobnú starostlivosť......Takže z tých 400 eur by išiel každý cent na deti a ešte by som doplácala 200 eur . Plus samozrejme mám aj náklady na deti, ktoré sú zahrnuté v nákladoch na bývanie, ako spotreba vody, tepla, elektriny a podobne. Nehnevaj sa, ale výživné na deti sa nevyrátava(aspoň by sa nemalo) tak, že otec doplatí len to , čo už nedokáže vykryť matka. 😠...

Súd navyše vôbec nemusí otcovi znížiť výživné, ak sa presťahuje na SK, ak o vyšší príjem prišiel dobrovolne, teda tak, že dal v práci výpoved.