Výživné na prváka, keď partner zarába 3000 EUR

8. sep 2024

Rozchadzame sa s partnerom. Partner pracuje v zahranici a zaraba 3000€. Ja pracujem a mam uver 360€ k tomu inkaso 150€, pausal 20€ platim aj jeho pausal stahuje mi z uctu. Dieta nastupilo do 1.rocnika ZŠ. Myslite ze by mi odklepli vyzivne 500€ mesacne? Dakujem. Zistila som ze zacal gemblit ale dovodov na rozchod je viac. Dakujem.

zuzanockamt
8. sep 2024

Minieš na dieťa 1000€ mesačne? Časť výživného by išlo na sporenie.

pribinak
8. sep 2024

Treba dobre vyčísliť náklady na dieťa, napr krúžky, zdravotné pomocky ako okuliare, vložky do topánok, ak je dieťa na diéte treba potvrdenie od lekára, alebo strojček na zuby
Ak do školy chodí busom tak výška cestovného.
Samozrjme krúžky

Treba dať koľko co stojí v škole, družina.

A dala by som napr detsky účet, kde by šlo sporenie. Tie oeniaze by boli na podporu štúdiá ci vodicak, alebo nejaký pobyt v zahraničí

autor
8. sep 2024

@zuzanockamt Dieta ma sporenie. Ja len ze ci mi uznaju vydavky ktore sa mi navysili aj uverom. Uver som brala kvoli domu na vyplatenie surodencov z rodicovskeho domu tym vlastne zabezpecujem byvanie a buducnost aj nasho dietata nakolko je jedinacik a takto to aj ostane.

zuzanockamt
8. sep 2024

Dieťaťu na bývanie netreba dom, to by som nepokladala ako nutný výdavok. Stačí aj 2-izbový byt.

deti95060810
8. sep 2024

výživné je od prípadu k prípadu... ale 500 e na 6 ročné dieťa je aj dosť...
za mňa nie.

autor
8. sep 2024

@zuzanockamt 2 izbovy byt ma stal viac ako vyplatit súrodencov a mat dom iba pre seba a dieta.

zuzanockamt
8. sep 2024

A mala si teda nehnuteľnosť a aj tak si kupovala dom?

sima234
8. sep 2024

Prečo by ti mal bývalý partner prispievať na dom, ktorý je tvoj? Výživné je na dieťa, nie na tvoj úver.

sense
8. sep 2024

Kľudne môžeš žiadať aj 500e výživné ale nie celá suma pôjde k tvojim rukám. Časť bude ako výživné a časť šetrenie. Vychádza sa z výdavkov na dieťa , vašich príjmov. Nie z toho kto má koľko úverov alebo dlzob

autor
8. sep 2024

@sima234 Ved ja nechcem peniaze len pre seba ale aj pre dieta. Ked dam zo svojho 1300€ platu skoro 600€ len čisto na ucty.

vevebono
8. sep 2024

Reálne si zrátať výdavky na dieťa. Strava, inkaso, škola, krúžky atď. Odraz sa od reálnej sumy, nie ze 500 na pôžičky 🙈to je výživné na dieťa, nie na vyplatenie domu

autor
8. sep 2024

@sense Samozrejme ze nemam s tym problem aby cast isla na setriaci ucet maleho. Ja sama som zato ze ho chcem co najlepsie zabezpecit pokial som tu. Doba je stale horsia a horsia tak aby mal aj byvanie aj nieco na start. Ja sama mam dochodkove sporenie ktoré tiez pojde samozrejme jemu ked sa pominiem.

ukgirls
8. sep 2024

ok zarobi 3000 ale kolko z toho ma vydavky ... v zahranici predpokladam plati aj on najom ucty vydavky na pracu etc.. kolko v cistom mu ostava? to ze ty mas uver je tvoja vec a nie naklad na dieta ... 500 je moc a pochybujem,ze ti to daju ..ak financne nevychadzas najdi si brigadu alebo lepsiu pracu alebo ineho priatela... ale tvoj ex ta nema sponzorovat len prispievat na dieta

vevebono
8. sep 2024

Nemám 500 ani dokopy na 2 deti 😂😂

autor
8. sep 2024

@ukgirls On tam je na ubytovni ktoru plati zamestnavatel. Takze vydavky ma stravu, hygienu,oblecenie cigarety. On sam neplati nic. Paušál mu stahuju z mojho uctu a ma 100€ mesacne platit svoj vydavok.

iv007
8. sep 2024

500€ je vysoka suma, tolko ta realne dieta mesacne urcite nestoji. To, ze mas uver sudca nebude brat do uvahy, vsetci mame financne zavazky a neplatia nam ich exovia. Aky je tvoj plat? Je to dolezity udaj, ktory si neuviedla.

draik
8. sep 2024

Je podstatné, či je zamestnanec a či 3000 je jeho čistá mzda a či je v tom aj stravné. Alebo je SZČO a ide o jeho fakturovaný príjem atď.

dadis
8. sep 2024

Samozrejme, ze 500 eur ziadaj. Poznam x zien, co maju aj vyssie vyzivne. Nepocuvaj tu zavistlive zeny..

damian85
8. sep 2024

Žiadať môžeš , no malá pravdepodobnosť pri takom príjme. Súd nezaujímajú tvoje , ani jeho hypotéky ale náklad na dieťa. Ale žiadať možeš čokoľvek , reálne ti schvália 250 - 350 eur , ozvi sa potom či som sa zmýlil ( aj to len v prípade že je tak ako hovoríš , on to prizná , súd to dohľadá ).

deti95060810
8. sep 2024

@damian85 si myslím že jej dajú max. 300 e...

pe_mi
8. sep 2024

Požiadať môžeš,za vyskúšanie nič nedáš.
ak raz si zrataš výdavky na dieťa ,že ja neviem cca 400 eur vyjdú mesačne naň..tak je jedno ,či ex zarobí 4000 alebo 1200.stale ide o to,koľko reálne minieš mesačne na dieťa.Je to hovadina.

olivia_c
8. sep 2024

Podla mna uplne v pohode 500 € vyzivne. Akoze ja neviem kde ostatni ziju, ale ja na Slovensku, mam male mimino, je na um + vitaminy, lieky (koliky, reflux, ekzem)... ked zratam vsetky mesacne platby ma vyjde na minimalne 700 € mesacne - ratam aj polku zalohove platby za byt/2. Teraz idem kupovat kocik, veci k prikrmom, zas nove oblecenie, lebo rastie ako z vody. V sume nie je zahrnute baby plavanie (100 €) navstevy u fyzio (150 € mesacne). Som na neho sama, takze naklady mam realne z mam ich vsetky evidovane na ucte.

subartic
8. sep 2024

@pe_mi tak takto to nie je . Dieťa sa má podieľať na životnej úrovni rodiča. Ak má aj 400 eur výdavky kľudne môže mať 500 eur výživné pri 3 000 čístom príjme.

dadis
9. sep 2024

@pe_mi Ja poznam maminu, co maju dieta v striedavej tyzden/tyzden a dostava 600 eur vyzivne. To by musela mat mesacne ake vydavky na dieta podla tejto logiky?

lulu0123
9. sep 2024

Mam kamosku,ktora dostava 400 eur na dieta.Ma 2 deti,takze 800 eur.Ale otec s tym suhlasil.