Výživné na plnoleté dieťa

10. dec 2024

Návrh som podal ja v auguste v novembri podala aj dcéra . súd ešte nebol. V novembri ani teraz v decembri som už neplatil bude problém?

sisa_s
10. dec 2024

Ano, bude problem..platit mas, kym sud nerozhodne inak

deti95060810
10. dec 2024

bude.... platiť máš až do nového rozsudku...

patka06
10. dec 2024

Máš súdom určené výživné, ktoré neplatíš - to je problém

dadis
10. dec 2024

Nie, nie je to problem. Aj tak by musela dcera od septembra vyzivne vracat, ak by si o to poziadal.

suzitok
10. dec 2024

Aj moji synovia mali s otcom súd neskôr...na staršieho neplatil už dobrých 5 rokov, a na súd dal návrh až keď ukončil školu aj druhý...nikto to neriešil, iba overili dátumy, kedy bolo zaplatené posledné, či tam nie je dlh a uzavrelo sa to..

kavasmliekom
10. dec 2024

Podala žiadosť o výživné? Ci žiadosť o ukončenie? Študuje ešte?

melanta
10. dec 2024

Koľká je toto diskusia, ktorú si založila od leta? Desiata? Vždy dostávaš rovnaké odpovede.

melanta
10. dec 2024

@kavasmliekom zbytočné otázky, toto je určite aspoň desiata diskusia na túto tému, ktorú autor založil.

autor
10. dec 2024

@kavasmliekom podala ja z naštuduje neskôr dala aj ona

damian85
10. dec 2024

@sisa_s
@deti95060810
@patka06 A ako by ste to vymáhali ? Cez exekútora ? Zákon jasne stanovuje , kto na výživné má nárok a kto nie , kedy výživné vzniká a kedy zaniká. Kto by od autora výživné vymáhal ? Dieťa ? Aké potvrdenie by dieťa prinieslo k exekútorovi ? Ďakujem za odpovede.

autor
16. dec 2024

@damian85 ak môžem ešte k téme akurát dnes som sa dozvedel že dátum pojednávania je až na marec a návrh bol podaný v auguste je to takto v poriadku?.ozaj si nenarobím problémy neplatením?

vevebono
16. dec 2024

Pokiaľ dcéra nepôjde ku policajtom, tak to problém nie je. Od podania návrhu, po začiatok konania, Pokiaľ ti zrušia vyzivivaciu povinnosť,máš právo žiadať si výživné späť. Takže je to na vašej dohode.

autor
16. dec 2024

@vevebono u nás je problém že celý život niesme v kontakte , reagovala až na výzvu súdu inak nedala vedieť že ukončila štúdium.

vevebono
16. dec 2024

Neviem ako ti pomôcť. Keby jej šišlo na hlavu a udala by ťa, mal by si problém. Povinnosť ti určil súd a žiaľ, súd ju aj musí zrušiť.

damian85
16. dec 2024

@vevebono na základe čoho by exekútor konal ? Súdneho rozhodnutia , ktoré je síce právoplatné , ale zároveň má pevne ohraničenú dobu trvania ? @autorovi , to že je pojednávanie až v marci nič na veci nemení , že nárok na výživné zanikol. Aj keby si 18 rokov výživné neplatil , bez " udania " by ta nik neriešil. Výživné sa automaticky nesleduje t.j ak to , komu výživné patrí je ticho ( resp.jeho rodič pokiaľ nie je plnoleté ) tak 18 rokov sa nič nedeje. Ak ťa dieťa udá , exekútor bude okrem právoplatného rozhodnutia o výživnom , žiadať potvrdenie o návšteve školy , resp.dôkaz , že dieťa sa nedokáže samo živiť.