Výživné na piataka

veron809
2. dec 2024

Dobrý deň, chcem sa opýtať ohľadom výživného. Súd rozhodol roku 2016 platiť ex partnerovi na mal.syna sumu 70€. Od roku 2020 keď syn nastúpil do 1.rocnika základnej školy po dohode medzi nami zacal platiť 100€. Syn je v 5 ročníku a žiadala som zvýšenie. Chcela som sa dohodnut s nim no on nesúhlasil. Podala som žiadosť na súd. Súd bol 3x odročeny (kvôli chorobe sudkyne. On už 2 mesiace neposlal výživné. Môže to byt preto,lebo ak platil 100€ ( čiže 30€) navyše 4r. Nemusí platiť a ma ich akože "predplatené "? Pracuje uz w roky v Belgicku čiže od známych mam že tam celkom slušne zarobí ale 200 na dieta odmieta dať. Súd bude v januári.
Hlavne ma zaujíma to výživné ci on nieje povinný platiť keď platil 4r navyše. Ďakujem

sissy27
2. dec 2024

@veron809 nie, cokolvek poslal navyse, je jeho dobra vola a ziadne “predplatne”.

veron809
autor
2. dec 2024

@sissy27 takže ešte 1 mesiac nepošle a môžem ho udať o neplateni výživného

deti95060810
2. dec 2024

neudávala by som ,ale na najbližšom pojednávaní by som na súde oznámila že ocinko prestal platiť na dieťa... nech si súd urobí obraz o "ctenom oteckovi" ...

lenka1801
2. dec 2024

@veron809 teraz sa to robí už tak, že sa to nahlási na úrade práce a rodiny, úrad ti to vyplatí za neho a on bude mať exekúciu. Tušim ak nezaplatí raz alebo dva , to som si neni istá.

mondolina
2. dec 2024

@veron809
stačia 2 mesiace na podanie oznámenia
exekútor hneď ako mešká
nemá nič predplatené
nech si prečíta čo je v rozsudku.