Výživné na nevydatú matku

mana04
27. dec 2024

Ahojte mate niektorá skúsenosť s vyzivnim pre nevydatu matku. A ak by ste mi vedeli povedať ako to prebiehalo a akú sumu vám určil sud ? A samozrejme ake vám bolo určené výživné keď ex partner mal priemerný plat 1500 e...
Ide o to ze pratiel nás opustil pred Vianocami a jedine na čom sme sa dohodli ze bude platiť nájom 200 e lenže ja mam ešte pôžičku co som si brala s nim a som len na rodičovskom. Takže viem ze nevyzijem s 10 mesačnou dcerou keďže na žitie by mi ostávalo po odratani všetkých výdavkov co musim zapáliť 150 e 🙂
Ďakujem za každú vašu radu ci skúsenosť a pekný deň prajem

pribinak
27. dec 2024

Najskôr výživné na maloleté dieťa

mana04
autor
27. dec 2024

@pribinak to budem riešiť hneď po novom roku aj zo zverenim dcéry do mojej opatery

draik
27. dec 2024

Aký ste mali čistý príjem pred MD?

lasona
27. dec 2024

Je tam vôbec nárok na niečo, keď ste neboli zobraty?

mana04
autor
27. dec 2024

@draik pred materskou som mala plat priemer 1300 e

mana04
autor
27. dec 2024

@lasona áno je preto sa to vola výživné na nevydatu matku

henikap123
27. dec 2024

Skúste skupinu na fb: opýtaj sa právnika.

doriiis
27. dec 2024

@lasona ....do dvoch rokov od pôrodu má nárok autorka požiadať aj o ,,výživné" na seba.

pribinak
27. dec 2024

@henikap123 uz tu právnik je 😁

draik
27. dec 2024

@mana04
Pár stovák by ste popri výživnom na dieťa mohli uhrať, ak to bol čistý príjem.

1andrea111
27. dec 2024

@mana04 ale tak on asi nebude povinný platiť ten nájom, ak mu súd vymeria povinné platby, aby sa nestalo že nájom prestane platiť.

doriiis
27. dec 2024

Len potom aby týpek neprestal platiť nájomné a budeš tam,kde si teraz

mana04
autor
27. dec 2024

@1andrea111 ide mi o to ze takto bude dávať len 200 e a chcem vedieť či nebude lepšie ak by som žiadala to výživné na mna a na dieťa keď budem dostávať 400e tak to bude lepšie ako keď nedostanem nič..
To najomne by som zaplatila už s toho co by poslal

mana04
autor
27. dec 2024

@draik približne kolko? rada by som vedela ci sa mi oplatí to nechať na tej dohode ze bude platiť nájom alebo žiadať to výživné na dieťa aj na seba ?

ukgirls
27. dec 2024

@mana04 zalezi aj ake mas vydavky plus aj tie jeho ..zas nezaraba tak vela aby ti mohol davat vela.. aj on potrebuje na zitie .. druha vec je ze tvoj uver je tvoja vec a nie jeho ... kolko a ci vobec nieco by ti sud dal ti nik neodpovie ani pravnik -kedze to bude avisiet na viacerych faktoroch ..

mana04
autor
27. dec 2024

@ukgirls hej viem ze mi nikto nepovie presnú sumu ale aspoň približnú ci to bude 40 e alebo 150

lasona
27. dec 2024

@doriiis aha to som nevedela

lasona
27. dec 2024

@mana04 to som veru nevedela, myslela som ze len ked je žena vydatá môže ziadat

draik
27. dec 2024

@mana04
Viac ako to nájomné to zrejme nebude.

cacianka
28. dec 2024

Čo je psáno, to je dáno. Môže ti sľúbiť platbu nájomného a o mesiac nezaplatí. Lebo medveď na 4...
Takže ries zverenie, výživné aj príspevok na teba naraz. Vopred mu radšej nehovor, prečíta si tvoj návrh na súd, nech sa zatiaľ nenastve. Ak máš pádne dôvody, môžeš riešiť aj ako neodkladné dôvody.

nikaeli
28. dec 2024

@mana04 osobne by som dohode neverila, ako píše
@cacianka nemusí ti dať vôbec nič. Sú muži, ako môj ex, ktorí pošlú sumu určenú súdom a tam sa to končí, ani zmrzlinu naviac. Radšej si to ošetri papierovo. Ak by ti v takom prípade neprispieval, vieš to riešiť. Pri ústnej dohode nie - nemáš dôkaz.

mana04
autor
28. dec 2024

@nikaeli keby sme sa dohodli aj na tom nájom bude riešené cez papiere aby som ja nezostala na ulici a súhlasil s tým

nikaeli
28. dec 2024

@mana04 urob ako uznáš za vhodné.. a hlavne si tie papiere ošetri tak, aby to nebol iba 'zdrap' papiera.

cacianka
28. dec 2024

@mana04 ani papier u notára ohľadom najomneho ti nedá také právne možnosti ako rozsudok súdu o výživnom. Keby mal nejaké dlžoby, exekúcie, nacakas sa, vymožiteľnosť môže byť nulová, táto výživné má prednosť aj pred 50 exekúciami. Obstavenie mzdy, účtov, majetku, vodičského preukazu

mana04
autor
28. dec 2024

@cacianka co viem keď sa dohodneme a založím papier na súd aby tam dali spisové číslo malo to byt okej ci mýlim sa ?

cacianka
29. dec 2024

@mana04 vyjadrujes sa veľmi zvláštne, ....
Ty žiadny papier na súde nezakladaš, ty podávaš návrh aby súd rozhodol,
Vy dvaja musíte mať spisanu tzv.rodicovsku dohodu a tu predložíte súdu na schválenie. Ak je v prospech dieťaťa, súd schválil, ale nie vždy to ide tak ľahko, musí byť aj pojednávanie
Prosím ťa, už radšej nepíš takéto úryvky ale vyhľadaj právnika a ries to osobne, aj v CPP