Ahojte. Mam priateľa ktorý ma 2 synov z minulého manželstva. (12-9 rokov momentálne). V roku 2016 mu pri rozvode odklepli alimenty vo výške 160 na obe deti, malo ale vtedy nezarabal nejak nadštandardne.
Ja mam so svojím priateľom ďalšie dve dcéry.
Jeho ex si požiadala o zvýšenie alimentov na 300 eur. 😒 Akože zaraba okolo 1400 eur mesačne ale vždy sa to nejak mení. Raz je to 800 raz 1200... Atd..
Môžu mu odklepnut taku sumu keď dve naše deti ktoré žijú s nami vyživuje on?
Bude súd vôbec prihliadať na okolnosti že ma ďalšie dve vyzivovacie povinnosti, nájom ktorý je na neho a pod. Akože nechcem vyznieť sebecky ale matka tých dvoch chlapcov zaraba nadštandardne a zvýšenie alimentov je len útok na jeho osobu, lebo to absolútne nepotrebuje. Samozrejme ze manžel sa podieľa na nakupovaní veci a pod aj mimo alimentov. Vďaka.
neznasam tieto typy zien co vyzivne nepotrbuju pre deti ale pouzivaju ho ako formu pomsty voci muzovi, a ze je takych dost...
@martin789456 nemám rada ženy tohto typu, sama som žena ale to niesu len takéto typy útokov. Bolo aj horšie 🤣
@martin789456 Veru, pytat 300 eur na dve deti je pomsta ako hrom 😀.
Aj 150 eur na jedno dieťa je v dnešnej dobe málo.A to ,že matka má nadštandardný príjem je len jej šikovnosť
áno, pokojne mu môžu tú sumu odklepnúť
záleží predovšetkým na nákladoch na deti, ktoré ich matka preukáže
Vies co... Rozved sa a nech tebe posiela 160€ na dve deti. Ci budes potom vyskakovat!
Btw, sud mu vyzivne urcite zvysi. 80€/dieta je v dnesnej dobe nic.
Chyba je brat si chlapa co uz ma deti, kopec zbytocnych problemov
Môžu, aj keď výživné sa bude zvyšovať pomalšie pre ďalšie vyživovacie povinnosti - vaše spoločné deti, ku ktorým máte vyživovaciu povinnosť aj Vy, Výživné 160 e dohromady na dvoch takmer +- pubertiakov je smiešne nízke.
Výživné je však dosť individuálna záležitosť, závisí od viacerých okolností.
Rodič, ktorý už má vyživovaciu povinnosť a chce ďalšie deti, musí sa buď uskromniť, alebo si zvýšiť príjem. Nemôžu jeho staršie deti doplácať na to, že sa rozhodol mať ďalšie deti. Na druhej strane, na staršie deti, ako som uviedol, sa bude zvyšovať pomalšie, ako keby ďalšie deti nemal.
Samozrejme, že súd bude prihliadať na ďalšie deti
Ale musíš uznať, že aj 300 Eur na 2 deti je málo.
Áno, bude prihliadať na všetky deti. 300 je úplne ok. Tie deti tiez jedia ako tvoje. Tatko má 4 deti, o ktoré sa má starať rovnako. Keď zarobí 1400, tak 300 na výživné je úplne ok. Ak nevychadzate, musíte obaja zvýšiť príjem. Tak ako mužov a ex.
@patka06 je, ja to viem. Akože nevadí mi to. Ale oni nenavstevuju absolútne žiadne krúžky, večne ku nám prídu potrhane ponožky, hladné 😒 akože nechápem..
Nerozumiem, on vyživuje 4 deti a mali by mať rovnaký podiel z jeho platu. Či tým prvým už nie je otec lebo si narobil ďalšie s tebou? Tie deti nemusia jesť, bývať, obliekať sa ako tvoje? Aj keby bola matka milionárka stále je on otec. Výživné môžeš žiadať aj ty a uvidíš ako budeš zo 160 eur vyskakovať.
Trošku inak = súdu nepovieme, lebo sú pomimo? Súd si zistí 😂
Ešte raz. 300 Eur na dve deti mu súd bez problemov odsúhlasí.
Stretávanie s deťmi má upravené súdom?
🍿