Výživné na dve deti

marlen18
22. okt 2015

Ahojte, idem si k vám po radu. Žijem s priateľom v spoločnej domácnosti. S prvého manželstva má dcéru, ktorá je už na strednej. Výživné platí 130 E prostredníctvom ex. zrážok. Spolu sa nám narodila toho času trojročná dcéra a ešte pribudne ďalšia v januári. Priateľ robí ako šofér v medzinárodnej doprave - takže je viac mimo domova ako s nami. Bývame v podnájme /inak sa nedá/. Moje materské, ktoré dostávam ide celé na polovicu nášho nájmu. Tzn. s dcérou nám nezostane nič a musíme sa spoliehať na to čo nám priateľ nechá. Koľkorazy sa stalo, že nám nechal na týždeň 15 eur. Napožičiavané mám od známych až až. Chcem preto požiadať súd o určenie výživného na obe deti. Schváli mi to súd aj keď spolu bývame? A asi koľko by som mala pýtať?
Ďakujem

ivet1371
22. okt 2015

@marlen18 daj sa do skupiny pravne poradenstvo

jani_uk
22. okt 2015

@marlen18 Podla toho co pises, schvalia, a nie som si ista ako to funguje, ale myslim si, ze tym padom upravia aj vyzivne na najstarsiu dceru. Neuraz sa prosim ta, ale ja len nechapem preco si ludia robia deti, ked maju na tyzden 15e 😒 Z coho planuejete zit? Ved treba zivit aj seba aj deti.

marlen18
autor
22. okt 2015

@ivet1371 kde to nájdem? Pls

pribinak
22. okt 2015

to je jedno ci spolu byvate, mozes o vyzivne poziadat aj tak, to druhe sa ale najskor musi narodit, aby si mohla pren pytat vyzivne
pytaj po 100e na kazde, ale musis si vycislit naklady, byvanie, energie, mlieko, pluenky, oblecenie, obuv, lieky, pitrsviny a zdravotne pomocky ci skolku

to musi byt strasne fasa chlap, ked vam necha na existenciu az 15e a este lepsi napad urobit si s nim dalsie dieta

pribinak
22. okt 2015

@jani_uk vobec nemusia upravit vysky vyzivneho na najstarsiu dceru, nevieme v akej situacii je dievca a matka, ake su naklady na vychovu a starostlivost
okrem toho, to by musel o to poziadat pan otec nie nova druzka

jani_uk
22. okt 2015

@pribinak hovorim, ze nie som si ista, ale niekde som uz viackrat precitala, ze v takomto pripade sa upravuju aj vyzivne na dalsie deti, treba ale checknut s pravnikom. Jasne, ze bezne moze iba on poziadat o znizenie. Znizit mozu, ked ma dalsie dve povinnosti, plus tretiu bude mat na matku dietata, a malo zaraba, tam sanca je. Ja by som ale na jej mieste dobre rozmyslala, ci by sme aj tak z toho vyzili.

bonaqa2013
23. okt 2015

a to sa ako zatvári partner keď ho dáš na súd? Neviem, ale asi tam nie je všetko OK. A ešte ďalšie bábo? No na súd ho môžeš dať, len aký to bude mať dopad na váš ďalší spol. život resp. vzťah.

marlen18
autor
23. okt 2015

@bonaqa2013 to je už jedno. Spoločný život atd teba riešiť keď nie sú deti, ale keď sú deti musím myslieť v prvom rade na ne. Buď sa spamätá alebo nie 🙂

mirica
23. okt 2015

@marlen18 ...od narodenia druhej dcerky budeš môc žiadať ešte aj o výživné na seba.

tinaaa9
25. okt 2015

@marlen18 ahoj, odporucam ti pozriet si tuto stranku kde najdes vsetky potrebne informacie vo veci urcenia vyzivneho http://www.banos.sk/novinky/ako-vymoct-vyzivne. Drzim palce 🙂