Výživné na dieťa od otca neplatiča

koralla
28. máj 2014

Ahojte maminky, mate niektora skusenoti s udanim otca dietata za vyzivne? zaujimalo by ma kao to prebieha a podobne veci. Zili sme v Anglicku a odisla som od neho a od vtedy mi na maleho nic neplati a je to uz 6 mesiacov, este stale sa mi nevybavili rodinne davky (dakujem pekne slovenske urady) a som totalne bez penazi. Keby som nezila u maminho priatela tak som uplne nahrata.
Dakujem sa Vase nazory a rady 🙂

zutera
28. máj 2014

No moja, nic pozitivního necekej i když otce udas.Možná tak budeš mít nárok na náhradní výživné. Já už se takto s ex soudím roky ☹.Dluží mě už šíleně peněz. Vždycky schyta podmínku, pak než má jí sedět zaplatí 3 měsíce a je zase vysmaty.Banánova republika.Co ti povím. ☹

titkovamiriam
28. máj 2014

Ani ja ťa nepoteším,súdy sa ťahaju dlho,mojim dlží ich bio otec vyživne až 17 rokov!!!Nič som si nepohla kým nevzniklo nahradne vyživne ale aj to sa vybavuje zdlhavo,ak sa nedohodnete a on sa zatne tak hroza,moj sa dal aj na rok zavrieť a mne to aj tak prd pomohlo!!!!

sissy27
28. máj 2014

@koralla čo myslíš tým "udať otca za výživné" ? najprv musíš mať rozhodnutie súdu o zverení dieťaťa do svojej opatery a súdom určenú výšku výživného, aby si ho vôbec mohla udať za neplatenie a prípadne si vybaviť náhradné výživné...

koralla
autor
29. máj 2014

@sissy27 no ved preto sa informujem lebo neviem ani co a ako niekto mi povie tak a druhy zas hentak takze...a Vam baby diky za Vase skusenosti, je mi jasne ze by sa to natahovalo to aleluja, len som dufala, ze by mi vzniklo to nahradne vyzivne..no neviem co mam teda robit

fidorka7
2. jún 2014

ísť sa opýtať na oddelenie dávok v hmotnej núdzi príslušného úradu práce, že za akých podmienok na náhradné výživné budeš mať nárok.
ak je otec dieťaťa cudzinec, tak to ťa asi nepoteším. A nie je to preto, že za to môžu slovenské úrady.