Výživné na dieťa

adrian09
28. máj 2023

Dobrý večer prajem. Mal som snúbenicu, máme spolu dieťa. Rozišli sme sa spolu v dobrom. Tak že ho budem mať stále keď sa dohodneme pretože som mu chcel byť stále na blízku a neviem si bez neho predstaviť život. Dohodli sme sa na výživnom ale ja som sa chcel stále starať o malého, nie že pošlem raz za mesiac peniaze a padla.. Nechcel som to riešiť súdnou cestou ale rodina ma presvedčila nech mám nejaký papier že prispievam. Takže súdom mi boli pridelené výživné a ona je slobodná matka. Vlastne to chcela aj ona nech ma nejaké peniaze navyše. Malého mala reálne pár dní a priniesla mi ho.. No ja už niekoľko mesiacov platím výživné a z jej strany mám len vyhrážky že keď niečo budem riešiť tak hneď si pre malého príde s zoberie ho. Neviem či to sem patrí ale niekedy je fajn si "vypočuť" názor iného človeka.

dadis
28. máj 2023

Ty jej platis a dieta je u teba? Rovno podaj na sud zverenie dietata do tvojej starostlivosti a vyzivne nech ona posiela tebe. Neboj, ak mas dokazy, ze sa o diera staras, dieta ti zveria.

adrian09
autor
28. máj 2023

@dadis Áno. Jej rodina poznamenala že mám nové auto a zarábam viac ako kedysi takže vraj som to mal oznámiť úradom a prispievať viac.. lebo z toho budem mať problémy lebo syn je na ňu a ja nemám ako dokázať že je u mňa a keď niečo budem riešiť tak si pre neho príde a bodka..

laurikalalinka
28. máj 2023

@adrian09 V prvom rade ak prebehol súd o otcovstvo,tak by otec mal byť zapísaný v rodnom liste dieťaťa,ak je dieťa zverené do starostlivosti matky ma byť v prvom rade u nej a otec ma určené súdom kedy bude mať dieťa alebo je to na dohode rodičov. A na jej mieste by som vyhrážky nepoužívala,lebo bude mať z toho problém ona. A akékoľvek správy z jej strany odoslané tebe,nevymazovať,čierne na bielom,dôkaz,zíde sa v budúcnosti alebo stiahnuť správy,vytlačiť...

laurikalalinka
28. máj 2023

@adrian09 A takisto každé peniaze,ktoré posielaš,mať dôkaz,dnes sa nedá nikomu veriť,ak není dôkaz nemáš nič

adrian09
autor
28. máj 2023

@laurikalalinka Ó tom že posielam peniaze dôkaz mám, nikdy som s ňou nepísal cez sociálne siete ale originál cez číslo, lebo založiť si účet falošný dokáže každý. Mám smsky od jej rodiny s ich číslami. Aj správy cez sociálne siete ale tomu nepridávam veľkú váhu. A musel som odcestovať do zahraničia kde mi musela dať súhlas takže aj to je dobrý dôkaz že bol so mnou a peniaze som posielal. Lenže je vychcana a jej rodina tiež dieťa vlastne nechá tak len nech jej chodia love.. Nechce sa mi to riešiť celé mesiace som bol mimo no konečne som sa prebral a s ťažkým srdcom to riešim lebo mi to všetko rozum neberie ale musím

adrian09
autor
28. máj 2023

Podviedla ma, psychický som sa zrútil som bol rád že mám aspoň malého pri sebe, nechcel som problémy proste mimo som bol. Mimo reality ako idiot som nič neriešil.. Ona a jej nový žijú z peňazí ktoré posielam no už dosť stačilo

laurikalalinka
28. máj 2023

@adrian09 noo ak sa bude vyhrážať bude to treba riešiť,lebo ak má v starostlivosti a nestará sa,a ja by som jej povedala,že ak sa bude vyhrážať,podáš ty ju na súd a ona bude platiť výživné ako zareaguje,ak chceš dieťa,musíš bojovať inak to nejde,ak platíš výživné tak so všetkými právami otcami,nie len ako jej to vyhovuje

adrian09
autor
28. máj 2023

@laurikalalinka Uvidíme ako to dopadne, snad malý bude pri mne

lenja123
29. máj 2023

@adrian09 aký starý je tvoj syn? Podľa toho, čo píšeš, nie je asi úplne malý, takže súd prihliadne aj na jeho názor, s ktorým rodičom chce byť. Každopádne najlepšie by bolo poradiť sa s nejakým dobrým právnikom.

kiksina_21
29. máj 2023

@adrian09 určite by som to riešila. Ty platíš výživné na dieťa a dieťa je pri tebe a ona si užíva s novým partnerom.