Výživné na deti

12. nov 2022

Ahojte, chcem sa spýtať či môžem žiadať na deti výživné ak žijeme v jednej domácnosti v byte po svokrovcoch. Žijeme spolu 14 rokov a posledné týždne manžel si peniaze minie pre sebea, deťom dá no nie tak ako predtým a čo sa týka šekov, školy všetko platím z rodičovského. Niekto vie poradiť ako môžem požiadať a či mi to prejde keď žijeme spolu. Tiež či má môže vyhodiť v prípade že si požiadam o výživné.
Ďakujem za odpoveď

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
12. nov 2022

Ano mozes poziadat o vyzivne aj ked spolu zijete v jednej domacnosti. Ale pozor berie sa v uvahu nielen cisto naklsdy na deti ale aj vsetky ostatne vydavky.

nika523
12. nov 2022

@tosomja prečo ju nemôže vyhodiť? Keď je byt jeho zdedeny po rodičoch tak môže, či sa mýlim?

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slavomira236
12. nov 2022

@tosomja veď jej nájde podnájom a vyhodí ju aké jednoduche

sense
12. nov 2022

@tosomja môže požiadať o deti do ahoj ej starostlivosti a potom by mohol nie, ved deti nevyhodi

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
draik
12. nov 2022

@tosomja
Prvá veta Vášho príspevku 9:58 je chybná. Druhá veta platí do rozvodu, následne stačí ponúknuť uzatvorenie inej nájomnej zmluvy na voľný byť napr. z inzerátu.

mikadooo
12. nov 2022

@draik ale tosomja má pravdu v tom, že nie je také jednoduché nájsť podnájom matke na rodičáku s malými deťmi 😁. Nie každý nájomca skáče od radosti nad takýmito eventuálnymi podnájomníkmi.

draik
12. nov 2022

@mikadooo
Tam chybné to, že vraj nemožno nájomcu "vyhodiť" len preto, že má malé deti. No možno, tam sa náhrada ani nehľadá.

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika523
12. nov 2022

@tosomja no preto si rodiny s deťmi ťažko hľadajú podnájom lebo mnohí si myslia že ak sú tam deti tak ich nebudú môcť vyhodiť ale nie je to pravda

kotulicek
14. nov 2022

Ja mam výživné niesme rozvedený...postup mi píš poviem ti viac ale nič zložité vlastne to isté.