Výživné na 3-mesačné dieťa

vierabodi
10. okt 2022

Ahojte . Chcem podať žiadosť o výživné pre malú , má 3 mesiace ale neviem ako postupovať čo zdokladovať a koľko žiadať keďže ja som ZTP do práce má len tak nikde nezoberú a mesačný príjem máme 310€ ( rodičovský príspevok) ex zarobí v priemere 3500€ ale počas roka pracuje tam 5-6 mesiacov . Má problém s alkoholom tak preto nechodí do práce. Čo mám robiť ? Ďakujem

viestta
10. okt 2022

Požiadaj o výživné na sude, ak bude treba na súde zdokladujes náklady a súd mu určí vyzivne. Keď nebude platiť budeš riešiť až to nastane

pribinak
10. okt 2022

@vierabodi určite si daj výživné určit súdom. Buď si to nápis sama, alebo skoč do Centra právnej pomocí.
Porozmyslaj aké všetky náklad máš na bábätko.
plus ak má taký dobrý príjem tak môžeš na súde navrhnúť aby ste pre dieťa zriadili sporiaci účet, z toho sa nedajú vybrať peniaze len tak, súd určí presne kedy z takého úctu mozete vybrať peniaze

dagmarovita
10. okt 2022

200 minimalne

vierabodi
autor
11. okt 2022

@dagmarovita on mi chcel poslielat 200 vraj viac nemôže ale zasiahla do toho jeho matka že mi nemá nič platiť nech dám na súd ...

vierabodi
autor
11. okt 2022

@viestta niekde som čítala že cez sociálnu poisťovňu sa rodia riešiť že tak mi dajú daake tlačivo ale neviem či sa to tak ešte robí alebo si to mám iba sama doma napísať a odniesť na súd .

dagmarovita
11. okt 2022

@vierabodi to co má za matku? Ved daj si zverenie do starostlivosti a ziadaj vyzivne.

vierabodi
autor
12. okt 2022

@dagmarovita chcem to tak spraviť že zverenie do svojej starostlivosti a výživné len neviem ako postupovať lebo každý mi povie niečo iné že mám ísť na sociálku a tak mi dajú daake tlačivá či čo . Už somz. Toho jeleň preto som písala sem .

dagmarovita
12. okt 2022

@vierabodi na sociálke by Ti ale mali s tym pomoct nie? Ake tkaxiva Ti dali? Co v nich je? Asi podla toho to napisu oni, Ty to skontrolujes a doplniš podľa seba, Robis velmi dobre, ze to cbces riesit.

dagmarovita
12. okt 2022

@vierabodi aha este si tam nebola. Tak tam chod a porad sa.

vierabodi
autor
12. okt 2022

@dagmarovita nedali mi nič iba som niekde čítala že to robili niekedy ale neviem či ešte robia skúsim tam zájsť a uvidíme .

dagmarovita
12. okt 2022

@vierabodi presne tak sprav, ze tam choď. A nech doplatí aj náklady ak ste cez tehotenstvo neboli spolu, to je sice par euro, ale tiez sa hodia, pretoze budeš potrebovať veľa penazí v dnesnej dobe na vsetko a ked nebudes mať muža, bude treba aby niekto muzsku pracu zastal, sama budes na vsetko, zohnat, porovnat ceny, vybrať, je to vycerpavajuce, na vsetko sama a je toho dost vela, co zeny co maju muzov to nemaju lahké, nieze este sama matka na dieta. A vydavky sa budu zvysovat. Napis co Ti povedia.

vierabodi
autor
14. okt 2022

@dagmarovita cez tehotenstvo sme neboli spolu od 3 mesiaca on má vyhodil z bytu preto bývam teraz u rodičov lebo z 310€ si nemôžem dovoliť ísť byvat nikam sama . A aké náklady ? Problém je v tom že ak budú chcieť bločky zdokladovať podľa všetkého čo som zisťovala tak nemám iba zopár aj to za poslednú dobu asi 2 týždňov .

iva4444
14. okt 2022

Ahoj.treba podat navrh na sud o vyzivne,taktiez hned zverenie do tvojej starostlivosti a upravu styku dietata s otcom..aby si to mala vsetko nakompletku v jednom sude..aj ja som to nedavno riesila..na google je kopec tlaciv podla ktorych to spises a podas.drzim palce

cicuca
14. okt 2022

@vierabodi na úrade práce by mali byť oddelenie sociálnej kurately a ochrany detí. Tam ti poradia ako spísať žiadosť, poprípade ju s tebou spíšu

dagmarovita
14. okt 2022

@vierabodi netreba blocky, ale odkladaj si, zavolaj organizácií Ženy ženám, Partizánske, tam Ti s týmto pomozu, je to najlepsia organizácia na Slovensku co pomaha zenam.

vierabodi
autor
14. okt 2022

@cicuca skúsim ísť budúci týždeň či mi a tým pomôžu lebo u nás sú dosť blbé pracovníčky a nevedia poriadne po slovensky . Ďakujem za radu

vierabodi
autor
14. okt 2022

@dagmarovita skúsim ďakujem .

cicuca
15. okt 2022

@vierabodi tak potom skúste centrum právnej pomoci.