Výživné na 3,5-ročnú dcéru

7. júl 2023

Muz by mal davat vyzivne na 3.5 rocnu dceru.Kolko vam davaju ?Ja vobec neviem co mu mam povedat.
Zacne chodit do skolky v septembri..

patka06
7. júl 2023

Mal by ti dávať minimálne polovicu reálnych nákladov na dcéru, spočítaj si ich a podľa toho si urči sumu.

petamich
7. júl 2023

kolko dostava vyzivne Zuzka, Jana alebo Katka je uplne irelevantne, kedze sa odvija od prijmu otca a vydavkov, ktore na dieta mas 🤷‍♀️ takze si spocitaj realne mesacne naklady a z nich polovicu a tam niekde sa mozes pohybovat

kate211
7. júl 2023

Jednej kamaratke dava jej ex manzel na stvorrocneho syna 800 eur. Je to programator, prijem 4500 eur v cistom. Inej kamaratke dava chlap na tri a pol rocnu dceru 100 eur. Je to skladnik a prijem ma cca 750 eur v cistom.

cocolino234
7. júl 2023

@autorka skôr ako riadiť sa len podľa polovice nákladov (čo neberie do úvahy príjem otca), ti odporúčam, aby si z polovice nákladov na dcéru urobila percentá, ktoré na to idú z tvojho príjmu. A rovnaké percento žiadaj z príjmu otca. V takomto prípade ak má muž nadštandardný plat, tak sa to bude odvíjať aj od úrovne jeho života.

slunicko251
12. júl 2023

polovicu nakladov? my platime 200 eur na manzelovho syna , a jeho mama mu nekupuje nic.. takze 400 eur na dieta neda ani nahodou.. odvija sa to od prijmu , ked sa nedohodnete, rozhodne sud

amelie2017
13. júl 2023

@slunicko251 nekupuje mu nic? On doma neje? Nesprchuje sa? Nesvieti? V zime mu vypne v izbe radiator?

sara288
13. júl 2023

@amelie2017 veľmi dobrý postreh.. žasnem, ako niektorým ľuďom chýba základná logika..

slunicko251
19. júl 2023

@amelie2017 pokial viem rodicia sa maju spolupodielat na nakladoch ... preco chlap ma platit 300a zena 100 , len ako priklad.
a ked uz sa @sara288 idete navazat , myslela som bezne veci do skoly, na kruzky , oblecenie . atd. nic navyse,,, tak s vasou logikou neutocte

nikha2809
19. júl 2023

@slunicko251 prečo?Môj ex vidí dcéru 2x do roka, v živote s ňou nebol u lekára, v živote s ňou nebol v nemocnici, neletel na pohotovosť, nevozil na krúžky, nebral ocr, nelietal po dr.po celom SK...akurát idem riešiť zvýšenie výživného, pravnicka mi povedala že neexistuje aby sme šli na polovicu keď ja zabezpečujem celú starostlivost

slunicko251
19. júl 2023

asi je rozdiel medzi otcom a otcom, my sme akurat riesili zubara lebo mama nieje schopna, je s nami kazdy jeden vikend , cez prazdniny polovicu, takze naozaj je rozdiel v mnohych veciach.. niektori otcovia by s pre deti rozdali.. ini nie.