Výživné na 16-ročného chlapca

minka80
12. nov 2024

Dobry den, chcela by som sa spytat, tie co poberate vyzivne. Nechcem vediet kto kolko dostava. Viem, ze sa to urcuje od zarobku. Ja dostavam 3 roky po 100€. Dieta ma 16rokov. Zda sa mi to malo. Vsetko ide hore, chlapec je vo vyvine- zje aj mna😀. Ked som si davnejsie pytala, ze by mohol davat 200€. Ze ci tolko preje, sa ma pytal. Ja som si musela najst este brigadu popri praci. Vyzivne Mame dohodou medzi sebou. Ale rozmyslam, ze to podam na sud, len zas nechcem robit zlobu medzi nami.
Ci v dnesnej dobe je to ok, 100€ na mesiac? On zarobi tyzdenne 300-500€. No ale bez papierov. Takze na sude by som mu to nedokazala. Ach jaj, neviem co robit🤷‍♀️.

januska12323
12. nov 2024

Čudujem sa, že si nepodala už dávno.

stanulienkat
12. nov 2024

Pytaj 350e minimalne.

lenkahvh
12. nov 2024

keby si trochu surfovala tu na koniku, docitala by si sa, ze ty nemas co dokazovat jeho prijem, to budu skumat oni - pohladaj v starsich diskusiach rady

patka06
12. nov 2024

100 Eur bolo málo už pred tromi rokmi
Neváhaj a rieš to cez súd, nech máš oficiálne rozhodnutie.

tilonka
12. nov 2024

@minka80 to je strasne malo, to on robi zlobu uz davno, ze financie hodil na teba, len ty si v tom neprezrela, to nie je chlap ale uboziak..

sense
12. nov 2024

Výživné nie je len to čo dieťa preje. I dávno by som bola na súde a nie dohoda v tvojom pripade

minka80
autor
12. nov 2024

No co sa tyka oblecenia , ked idem nieco kupit a pytam polovicku, ze jemu sa to nepaci ze on s nim pojde sam. Ale on s nim ide raz max 2x do roka.kupi jednu bundu, teplakovu supravu a bude o tom rok rozpravat ze mu kupil. Syn k nemu ide kedy chce , kedze je uz velky, nenutime ho, rozhoduje sa ssam. U otca je tak 2x do roka. To ide tak na 1 mesiac v kuse. Sme z jedneho mesta. On je narcisticky manipulator. A evidentne to skusa aj na syna. Aspon co mi syn vravel. Mami vies tatino nema vela penazi, sak ty mi kupis. Vies u tatina je prazdna chladnicka, nie ako u teba je vzdy plna. Tatinko sa mu stszuje ze nema peniaze, a pritom si ide na dovolenku, byt ma bez hypoteky , atd.

januska12323
12. nov 2024

A? Sťažovať sa môže súd mu to raz dva vysvetlí.

luccija
12. nov 2024

@minka80 hneď na súd nečakaj dostávas veľmi málo.Na súde nie sú hlúpi preklepnú si ho jeho majetok, výdavky.Kamaratkin muž si fiktívne znížil príjem vytiahli tabuľku, že s jeho vzdelaním, praxou musí zarábať od do a výživné zvýšili, že má času dosť na brigádu.

danielllka
12. nov 2024

@minka80 spýtaj sa otecka, či synovi len jesť treba a bude bývať na ulici, holý, bosý, špinavý- veď výživné nie je len jedlo, ale aj všetko ostatné- bývanie, oblečenie, drogéria, školské potreby, lieky- to mu máš zabezpečiť sama?!? Ty len podaj pekne návrh na určenie výživného, priprav si na papier všetky výdaje ohľadom syna, aj Tvoje- budú sa ťa na to pýtať.

rachel978
12. nov 2024

Mozem sa spytat vyzivne na 10 rocne dieta kolko dostavate? Ja 130 eur. A to mi vykrikuje ze este nam Rodinne pridavky a danovy bonus.
Ja tiez robim popri praci a setrim kde sa da.
Ale uvazujem ze poziadam o vyssie.
Len tie jeho argumenty s rodinnymi prídavkami a danovym bonus.
Jeho otec nezabezpecuje vobec nic, ani co sa tyka nakupov ani co sa tyka starostlivosti.
Je to taky víkendovy otecko o nic sa nestara.
Pracuje v zahranici momentálne.
Prijmy vobec neviem.

kristinka92
12. nov 2024

Že či to preje? 100€? Chlapec v puberte preje možno aj vyše 200€ ak ma jesť ovocie zeleninu maso mliečne výrobky, a kde sú ostatne náklady? Škola krúžky voľnočasové aktivity oblecenie?

kristinka92
12. nov 2024

Autorka a reči manžela ktoré skusa na syna by som razom stopla! Že u teba nie je prázdna chladnicka? No veď samozrejme synu pretože mám dieta a musíme jesť! Nie je to zadarmo a hoci mám hypoteku na byt, jasne že kupim jedlo pre nás! To že tvoj otec je lakomec a ma byt bez hypotéky, a na tebe šetrí, to mi je ľúto, ale to neznamená že peniaze nemá!

minka80
autor
12. nov 2024

Dakujě vam za nazory, asi som potrebovala takto nakopnut, aby som sa pohla dalej. Az mi je do placu, ze som taka hlupa a neriesila to do teraz.(asi strach, ze ako by to dopadlo, ci by ma nevysmiali, alebo co).Velmi pekne vam dakujem.

negymama
12. nov 2024

@minka80 100 eur je strasne malo, ja mam skoro 16 rocneho a dam 210-250 eur mesacne nanho mimo stravy.
v tom je poplatok za sport. oddiel, doprava /mesacnik + eurobus/, data na mobil, 2x bol v oktobri na sport. sustredeni, vreckove cca 15 na tyzden , obcas sa da ostrihat, oblecko atd. A to si tricka casto kupuje zo sekaca, min. rok si aj zimnu bundu kupil v sekaci.
a kolko preje ani nehovorim... je mladz vybeha vysportuje, chce kopec bielkovin, zeleninu, proteinove jogurty, tvarohy, prazenicu z 5 vajec zje ako nic.

negymama
12. nov 2024

@minka80 100 eur je vyzivne tak na skolkarika.
nedaj sa odradit, a neboj, oni preveria aj jeho prijmove moznosti, nielen to co oficialne priznava. takych chytrakov, co vedome utajuju realne prijmy, aby sa vyhli plateniu vyzivneho na deti tam /na sude/ maju desiatky za tyzden, oni velmi dobre vedia, co sa deje.
Ked tam pride dobre obleceny panko na aute, s dobrym vzdelanim s ktorym realne sa da zarobit taku a taku sumu a tvari sa ako chudak a bezdomovec, tak ho prekuknu raz dva.
Kamoska tak mala doslova, este aj s tymi kecami "tatinka" ako cez kopirak. Tatinko si daval hodinz lietania na helikoptere, auticko luxusne - ale vsetko bolo bolo "od kamaratov"...jasne kamarati mu platili lietadlo, dovolenky, auto bla bla. No co mal robit, ked mu to vnucovali 😲
a syna po 18stke tak zmagoril, ze chlapec suhlasil so znizenim vyzivneho, lebo tatinko je chudak a pricom siel studovat do Prahy a mal chlapec kopec vydavkov...radsej drel po brigadach nech len nezatazi tatinka uboheho.

Na to si daj pozor. Najhrosie dopadnu ti, co chcu byt len vsade dobri, ustupcivy, mysliac si ze druhi budu konat podobne. Ale nie, ak natrafis na mrchaveho cloveka, ten ti kludne bude tahat dieta proti tebe.
Ja napr. ked niekto skodi, kludne detom poviem holu pravdu a nebudem ticho v style len nehovorit nic negativne. Ano kludne by som synovi povedala, vsak ma 16 nie je naivne decko...ze tatko mu take vyprava, aby sa vyhol plateniu vyzivneho, nechce davat peniaze na syna, kludne mu osvetli aj ten "trik", ze si mnohi taki otcovia davaju vyplacat vyplatu nacierno, aby mali oficialne mensie prijmy. Nech chlapec zije v realite, nie na ruzom oblaciku "otatinkovilendobre"

lenkahvh
12. nov 2024

@minka80 pekne sa na vsetko priprav, ak potrebujes podporu, vezmi si dakoho na sud so sebou, co ta podrzi, ak sa necitis, ze to das sama, ale urcite sa do toho hned pusti, hned dnes - myslim, ze ked este trochu popatras na nete, najdes vsetko, co potrebujes
drzim palce!

saw_
12. nov 2024

@minka80 zartujes 100€?! Minuly tyzden sme s muzom ratali, ze jeden skolkar nas stoji 600€ mesacne. Spis si vsetky naklady - byvanie, strava, skola, cestovne, kruzky, oblecenie, drogeria, lieky.. a mas sumu, ktoru dieta potrebuje na mesiac.
A k tomu co ma na papieri je jeho problem. Na sude nie su padnuti na hlavu, vedia kolko v danej profesii a kraji ma moznost zarobit a je jeho povinnostou zabezpecit peniaze pre dieta.

saw_
12. nov 2024

@minka80 par dni dozadu diskusia, pridavam link. Na poslednej strane najdes vyjadrenie od @milovnickakvetov , ktora pracuje na súde.
https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/vyzivne-na-dve-deti-6/?page=4&scrollto=first

mk22
12. nov 2024

@minka80 nebuď hlúpa, 100e je nič, zaplatím obedy a cestovné..
Ani sa ex nepýtaj, normálne na súd, spis si výdaje, čo koľko platíš, všetko do posl eura aszd mu v vysvetli ci 100e vyzivne je iba na stravu..

kavasmliekom
12. nov 2024

@minka80 len daj na súd, on musí preukázať, kde robí aj to, prečo nemá výplatu na páske, z čoho žije atď. Spíš si všetky náklady, nielen stravu, a keď je ex múdry, tak nech vám týždenne nakupuje stravu, vraj ci 100e preje 😳 to je argument. Daj mu návrh 200e, aj nebude súhlasiť, daj na súd 350e 😄

tiezjedna
12. nov 2024

@minka80 požiadaj o striedavku, hneď sa šuhajovi rozsvieti, že 200 € na 16 ročného puberťáka almužna😉

minka80
autor
12. nov 2024

Pisala som mu, a ze to mi neprejde. Lebo prijem na fakturu ma 580€. Ze narozdiel odo mna, ma vydavky vacsie ako prijem. Ze nikam nechodi, nic si nekupuje. No ja zijem v sluzobnom byte.

kavasmliekom
12. nov 2024

@minka80 a kto mu platí výdavky? 🤣

caramellka
12. nov 2024

@minka80 Už by som sa s ním o tom nebavila, evidentne to nemá zmysel. Nedaj sa zastrašiť a čo najskôr podaj návrh a priprav si všetky svoje výdaje -na bývanie, stravu, hygienické potreby a drogériu, oblečenie a obuv pre dieťa, školské potreby, krúžky, lieky/vitamíny, atď.. Takéto indivíduá si myslia, že sudcovia sú padnutí na hlavu a zožerú mu aj s navijakom, že on žije z 580 €/mesačne...
Držím palce.❤

mondolina
12. nov 2024

@minka80
načo s ním vykecávaš keď evidentne nemá záujem to riešiť.

mk22
12. nov 2024

@minka80 sudca mu hneď nájde x prác ponúk, môže sa ísť hlásiť keď chudáčik žije z 580..nic s nim nerieš, načo to s nim preberás..nechsj ho vyjadriť sa na súde..

tiezjedna
12. nov 2024

@minka80 to ťa nemusí zaujímať. Že má ofiko príjem špekulatívny, to je jeho problém, ktorý si bude musieť pred súdom patrične okecať, pretože sudna nespadol z Marsu a chytrolínov ako je ten tvoj tam má každý deň desať. Trvaj na svojom.