Výživné na 12-ročné dieťa

31. okt 2023

Poprosím ak má niekto skúsenost výživné na dieťa ak ex poberá invalidný dôchodok ... má význam podať o zvýšenie ? Doteraz platí 50eur na 12rocne dieťa vtedy mu to ako nezamestnanemu určil súd ...

tosomja
31. okt 2023

Podať môžete, nižšie vám nedajú.

pribinak
31. okt 2023

Má to význam. Treba sa poradiť. Veď popri dôchodku môže pracovať, aspoň brigády. Snáď nie je ležiaci

kate211
31. okt 2023

Pred dvoma tyzdnani priklepli invalidnej zene (dcera bola v otcovej starostlivosti) vyzvine 40 eur. A nikto ju neposielal na brigadu.

autor
31. okt 2023

Ležiaci nie je .. je onko pacient a invalidný mu vybavila mamička sestrička

pribinak
31. okt 2023

Aha, onko pacient. To meni situáciu.

Koľko poberá? Vieš?

autor
31. okt 2023

@pribinak žiaľ neviem len viem že mu to zistili skoro .. je v pohode aspoň tak vyzerá chodí na kontrolu a už sa stihol na jednej akcii pobiť ... On je taký rypak do každého

anjelicek26
31. okt 2023

Invalid a onkologicky pacient, to proste nevidim ruzovo... v takychto pripadoch by mal stat mysliet na navysovanie vyzivneho pre tieto deti, toto nie je fer. To dieta nezije zo vzduchu a slnka, ucty treba platit :( V dnesnej dobe je 50e jedlo na tyzden pre to dieta a zvysok ostava na mame..

pribinak
31. okt 2023

Jaj, tak máš dobre info. Ja by som dala bojovú poradu napr v Centre právneho poradenstva
Býva u matky? Ak áno, má ušetrené peniaze za bývanie, je tam možnosť dvihnúť výživné

Fakt, toto by chcelo poradu s právnikom

autor
31. okt 2023

@pribinak áno býva u matky ale oni je to taká rodina ( slobodná mamička) opicia láska sa tomu hovorí nie a nie opustiť mamička si ho nedá ale ušetrené určite nemá ..on to stíha minúť mamu má už na dôchodku bývalá sestrička

pribinak
31. okt 2023

Ale ide o to, že nemá náklady na bývanie

nikaeli
31. okt 2023

@pribinak prečo by nemal? môže tvrdiť, že mame prispieva polovicou - nedokážeš, že nie 🤷🏻‍♀️ môj ex má trvalý pobyt u rodičov, vlastní byt, ktorý prenajíma a býva v dome s manželkou, ktorý jej patrí. Do svojich výdavkov dal inkaso za byt plus polovicu za dom.

zmrzlinka2021
31. okt 2023

@pribinak reálne koľko sú invalidné? Lebo vo ja počúvam, tak smiešne sumy

pribinak
31. okt 2023

@zmrzlinka2021 neviem….nevieme či má plny či polovičný ….

pribinak
31. okt 2023

@nikaeli preto píšem že by to chcelo poradu s právnikom
Ani ti sudcovia nie sú padnuti na hlavu a nezožeru všetko aj s navijakom

autor
31. okt 2023

@pribinak ma plný invalidný len neviem koľko..

luccija
31. okt 2023

Vyskúšaj podat

mogaa
1. nov 2023

Poprí ID sa dá aj pracovať, samozrejme pokiaľ to zdravotný stav umožňuje...ono iD môže byť aj 300 aj 1300 eur, výšku ovplyvňujú odpracované roky a výška jeho vymeriavacích základov z ktorých platil odvody do SP... o zvýšenie požiadať môžeš, ale tam naozaj záleží od výšky jeho ID ....