ahojte chcela som sa opytat ci mi niekto nevie poradit...co mozem ocakavat od sudu ohladom vyzivneho?ako mam dokazat ze ma okrem svojej praci na zmluvu este jednu?a ci sa berie do uvahy ked je vlastnikom 1)8 z rodicovskeho domu ze nieco ma..a co by som este mala uvies na sude ohladom deti vydaje urcite veci uz mam aj blocky..dakujem pekne 🙂 🙂
@marfuska13 neuvádzas vek deti, teda ak sa ta to tyka, tak aj mlieko, plienky
A pripadne vyzivne pre teba
@marfuska13 sud preveruje jeho majetkove pomery,ale myslim ze konkretne toto vlastnictvo rod. domu nezavazi. Dolezita je jeho ziv.uroven, na akom aute sa vozi,kde byva. Dalej je dolezite ake ma vzdelanie,aku ma moznost najst si pracu. Co sa tyka dalsej prace,musis to dokazat ,ze pracuje. Bud svedkovia,vypis zo soc.poistovne,vyhlasenie zamestnavatela...domazne bremeno je na tebe. Mozes navrhnut sudu,nech si vyziada vypis zo soc.poistovne,ci ma dalsich zamestnavatelov a nech si sud vyziada vypis z jeho uctu,ak mu ta druba vyplata chodi tam. Ty sa k tomu nedostanes,ale sud moze. Moj ex to vyriesil elegantne. Vsetko prepisal na mamu,dom,auto. Zamestnal sa u znameho,dal si akoze potvrdit minimalnu mzdu a vyplacat vyplatu na ruku. Vsetko legalne. Pritom ma vysoko kvalifikovanu VS a zaraba nadpriemerne. Nastastie mu to sud neuveril.
@pribinak deti jedna dcera ma 10 druha 7.....ide o to ze splaca jednu pozicku vo vyske 150eur a druhu 100 co sme vzali spolu tu prvu on sam cca cisteho ma kolo 450eur a zdruhej 400 ako mu mam dokazat tu druhu pracu neviem
@alicka850 druhu pracu robi na cierno ten co ho zamestnava mu to tak vyhovuje a vyplaca ho na ruku len neviem koho mam uviest jak svedka lebo napr..moja mama vie o tom brat svagrinalen ci to nezoberu jak zaujatost.
podala som na starsiu 70 na mladsiu 60...kuratorka mi poradila a po roku mu skonci splacanie pozicky tak ze poziadame o zvysenie
@marfuska13 hm, ak ta pôžička spoločná, tak to je este gentleman, ze nic nepýta od teba
@pribinak ano ta pozicka zo splatkou 100 eur je spolocna ale ja tiez splacam jednu 70eurovu taze mozno preto 🙂
Takže len čo splatí spoločnú pôžičku,tak miu skočíš na krk? Nečudujem sa,že má robotu na čierno. Keby to mal oficialne si schopná ho poslať pod most.
@anatalia77 nie nie harpia niesom zeby som ho mala pripravit o strechu nad hlavou on byva u rodicov nic im neprispieva proste si tam zije na vysokej nohe..viem to od svokry s ktorou som v kontakte ale tu ide len cisto o deti nech da co ma dat oni za nic nemozu a co sa tyka splatenia ano ked splati poziadam o zvysenie 🙂
@marfuska13 a on si zoberie dalsiu pozicku a poziada o znizenie tak to chodi....
@alicka850 ano vyzivne ma prednost, ale ak chlap potrebuje niekde byvat, na niecom sa vozit ci vezme nejaky spotrebny uver sud prihliada aj na jeho splatky a nemoze navysovat do aleluja
@marfuska13 strasne ste sa zauverovali:( mozes byt rada, ze ma tu druhu pracu a nehodi Ti pozicky ci exekutora na krk
Ak som to dobre pochopila on plati 150, 100 a ty 70?
To, ze u rodicov nic neplati a zije ako kral je jedna pani povedala a uhol pohladu🙂ak ma peniaze bokom nic mu nedokazete
No ja neviem, u nas to nebolo ako v sudnej sieni. Mala somvsetko pripravene, vydaje, prijmy a sudkyna sa opytala kolko chcem vyzivne, teda navrhujem. Manzel nesuhlasil, ale ona ani nechcela jeho vydaje prijmy nic. Ani moje. Povedala mu, nech sa teda stretneme niekde v strede, on zahral divadlo, odklepla mu menej a sli sme domov. Tiez mal kopu veci na splatky, bocne prijmy, nic neriesila. Neviem ci nemala svoj den, alebo to vsade takto chodi.
@1fifinka1 u nas sa opytala oboch na prijmy, vydavky nejako neriesila-povedala,ze obaja mame bezne vydavky ako kazdy clovek,na dceru mam tiez bezne vydavky ako na bezne dieta,podrobnosti ju nezaujimali. Zaujimala sa,preco ma zrazu ex minimalnu mzdu,ked v case rozvodu mal v cistom raz tolko,preco dal v povodnom zamestnani vypoved. Upozornila som na to,ze prepisal vsetok svoj majetok na mamu,po rozvode,ale este pred vysporiadanim BSM. Vzal si 50tis hypoteku na dom, ktory vlastni jeho nova manzelka a argumentoval znizenie vyzivneho tym,ze ma splatku 200e mesacne. Nic nevlastni,ale vsetko splaca a plati ☺ Zamestnany je u svokra, ten mu podpisal min.mzdu. Sudkyna mu povedala,ze si ma najst lepsie platenu pracu. Vyzivne neznizila,ale bolo to vela argumentov,vela dokazov,odrocila to dvakrat. Na tretom pojednavani rozhodla. Svoje ale zohralo aj to,ze ja som na rod.dovolenke. Ked sa vratim do prace,cakam zas podanie. Zalezi na aku sudkynu natrafis.
@1fifinka1 svojím spôsobom sú sudcovia už unavený z denno denného posudzovania nárokov a práv jednotlivých strán. Podla mna sú už chvílami otupelý. A možno si dala privysokú sumu,preto dal menej,a tebe sa zdá,že to bolo nespravodlivé.
@alicka850 tak zas tvoj ex bol riadne vychcaní
@anatalia77 nepovedala som, ze som neni spokojna. Ale ze sa to tam nejako nerozpytvavalo do detailov.
@anatalia77 resp. Ide o to, ze sudkyna ani nepreverila, ci je schopny platit tolko, lebo prijem nato mal, ale z principu nechcel. Cize neposudzovala jeho fin. Situaciu.
kolko je taky normál vyzivného?
na deti predskolskeho veku
skolskeho veku - 1.stupen
2.stupen
...podla skuseností,podla reality, nie podla zarobku,ale kolko dostavate mamicky pre vekovo odlisnych detoch?
je 100 EUR málo
200 EUR vela - nereálne?
@eliska13 tie 150 plati on to ma za slobodna este bratu pozicku a tamtie dve spolu tak sa rozdelilo ze on plati jednu a ja druhu....
@jajami ja mam na dceru na druhom stupni 70 a na dceru prvačku mam 60 ziadane....a to mi radila soc.kuratorka. 🙂
@alicka850 Ale, to ze je majetok na manzelke a on plati alebo sa podiela na hypoteke asi neznamnealo nic pre sudkynu. Proste zaraba tolko, ma naklady na zivot, byvanie atd. ako kazdy iny clovek, a tolko a tolko ma platiti vyzivne. On manzelke moze darovat aj oblicku v podstate, na vyzivne to nevplyva.
@guinevre ano nebrala to do uvahy podla mna. Ani ten jeho fiktivny zarobok nebrala so uvahy. Lenze on to urobil tak strasne okato,ze to bolo nad slnko jasne,ze klame.
Ale stalo ma to vela nervov a casu. A pritom ja som si nikdy o zvysenie nepodala napriek tomu,ze medzicasom skoncil externe VS a dcera ide do skoly. Ja na tieto sudy nemam nervy,radsej si idem sama zarobit, ale teraz syna este kojim,este sa neda.
@marfuska13 ...mne sa to zdá strašne málo, však len náklady na bývanie mi vyšli na 70 eur na každú osobu.....Mne určil súd po 90 EUR na predškoláka (celkovo na 3 , čiže 3x 90).... a to mal oficiálne minimálnu mzdu a ešte dve ďaľšie dcéry 18 a 15 ročnú. Teraz sú všetci školáci (2 a 1 ročník) a mám podané o zvýšenie.
@mirica som si vedoma toho ze je to malo ale budem rada ked mi daju aspon to vsetko sa zamotava a on spekuluje vzdy ma nieco nove vydaje atd....
@marfuska13 .....ale výživné na deti sa neurčuje z toho, čo zostane, ked si poplatí všetko čo ho napadne.
Výživné je nadradené všetkým pôžičkám. A okrem toho, ak sa ty staráš o dieťa, tak on môže ísť ešte brigádovať (tak to povedali môjmu ex).
@mirica a ako to mozem zmenit teraz ked uz su papiere davno podane?
Ak vies dokázať aj druhu pracu, tak to by bolo super, to znamená vyšší prijem a možnosť vyššieho vyzivneho pre deti
Výdaje na deti: strava, špeciál. strava ak musi dodržiavať nejaku diétu, oblečenie, obuv, lieky, zdrav.pomocky, ortopedicka obuv, náklady na skolu, kruzky, kluby, škôl.pomocky, cestovne, takisto cast nákladov na bývanie
Sudca sa bude vas oboch pytat na príjem, výdaje, napr aj na ine vyživovacie povinnosti
Potom sa teba spýta kolko navrhujes vyzivne na deti a ty si budes tu sumu obhajovať
Potom sa opýta jeho ci súhlasí a ak nie, tak preco a aku sumu navrhuje
Potom tie sumy posúdi a urči výšku vyzivneho
Nezabudni pytat vyzivne od podania navrhu