Ahojte prosím poradí mi niekto ?
Chcela by som sa opýtať ak s partnerom žijeme v jednej domácnosti a máme spoločného syna ten mi bohužiaľ neprispieva na stravu ani na chod domácnosti a ani poriadne nepomáha mi s penažnou sumou pri malom môžem žiadať od neho cez súd výživné aj keď spolu žijeme ?
Viete stále ňu hovorím aby mi pomohol raz mi dá smiešne peniaze do ruky a s toho mám sa postarať o všetko alebo vôbec mi nedá nič .
Ja takto sa neviem potom pohnúť tak chcela by som to mať niejako na papieri aby bol zaviazaný pravidlom .
Vie mi niekto s tým pomôcť bol niekto v takej situácii ?
Ďakujem vám všetkým.
Neviem, koľko zarába tvoj chlap. Ale, nečakaj od výživného zázraky. Predpokladám, že ty si MD, RD takže príjem nejaký máš. Navyše, tvoj chlap asi "platí" bývanie dieťaťu. Takže to by sa mu bralo plus. A, musíš si sama uznať, aký to bude mať efekt na kretena. Či od teba nebude pýtať peniaze za bývanie?
Ano, ako hypuska pisala.. Aj to, ze ako zijete. Kde? V akom byte, dome? Koho je ta nehnuteľnost?
Môžeš, ale neráta sa tam len peniaze na chod domácnosti ale berie sa ohľad kde žijete, koho je nehnuteľnosť, kto platí nájom, inkaso atď... Aký plat ma on aký ty, aké sú náklady na dieťa... Atd
@dannisimo mozes ziadat cez sud ale naco ti je taky chlap daj mu ultimatum a ak nezacne prispievat posli ho prec
@zojazoja a to výživné si môžem požiadať aj na seba ??
Aj keď nie sme manželia ?
Žijeme v podstate ako druh s družkou keďže máme spoločné dieťa .
Nechcela som ísť takýmto krokom na neho ale nedá sa to počúvať ako klame do očí že dám ti peniaze dám a príde Danné mesiace alebo dní a ja sa nedočkám ničoho alebo respektíve da mi almužnu s ktorej si s prepáčením môžem zadok vytrieť.
Rozmýšľala som už aj nad odchodom no keďže toto sa mu nepáči a hneď sa na to zlosti keď mu to navrhnem .
Vraj je to jeho dieťa a keby ti urobím tak ma zničí na súde .
Viem je to psychické vydieranie .
No sama neviem čo robiť .
ak nepracuje tak munmoze sud dat vyzivne 30 eur to ti co pomoze ak odide budes mat nizsie naklady
@loginexistuje práve to je že on neodíde ja ho vyhodiť ani nemôžem jedine majiteľka bytu .
@dannisimo na seba nemozes nie ste manzelia nie si na RD este on moze od teba ziadat ak by ste boli manzelia ked ty budes robit
@dannisimo tak sa dohodni s majitelkou alebo najdi iny mensi podnajom nevar mu a plat len 2/3 najmu zvysok nech si riesi on
@loginexistuje ja nie som manželka a ani nebudem . Nikdy by som nepodpísala papier v kostole . 😁
@loginexistuje a čo mám povedať majiteľke ..
Zvyčajne nájomné platím okolo 20.dna v mesiaci .
A čo jej mám povedať že nevychádzam s mužom dobré a chcem aj svoju čiastku platiť sama ?
@loginexistuje to že nikto nechce dať podnájom niekomu kde je v rodine dieťa .
Veľa ľuďom prekaza dieťa :/
@dannisimo ze chces zmenit zmluvu a byt tam len ty lebo partner ti neprispieva atd ak sa zmluva nezmeni budes platit len pomernu cast proste dohodni sa s nou na zmene zmluvy
@loginexistuje ak sa jej to nebude páčiť a povie aby sme sa potom vysťahovali obaja čo urobím ?
@loginexistuje a ak nebude ani s tým súhlasiť majiteľka bytu a povie že máme sa potom obaja vysťahovať ?
nemas moc na vyber. na teba ti sud vyzivne od neho neodklepne. ides pracovat. on nepracuje. nemaju mu z coho vypocitat ani vyzivne na dieta riadne. dostanes len to minimum tych 30 eur ci kolko to je. musis sa odstahovat z toho bytu a byvat sama so synom - mozno v lacnejsom, mensom podnajme alebo nech sa odstahuje on.musis ale sa s nim dohodnut, ze nech vypadne odtial, zmluva sa prerobi nejakym dodatkom len na teba. ak nebude chciet vypadnut odtial, tak povies, ze odchadzas ty a byt si bude platit sam. oznamis majitelke, ze odchadzas z bytu, das jej pisomnu vypoved.on nech si tam ostane.
@dannisimo to sa neda povedat majitelke, ze chces platit len svoju ciastku. jej jej uplne jedno kto jej posle peniaze. ona potrebuje tu sumu mať na učte alebo v hotovosti. ked zvladnes zivit jeho este, dieta, seba, byt a pojdes do prace onedlho, tak nebudes mat problem potom zvladnut v inom, lacnejsom alebo v tomto istom byte bez neho len seba a dieta. nie je to taka strasne situacia ako sa zda, len musis jeho poslať prec!!! alebo odist ty tým, ze das majitelke vypoved - pisomnu.za seba.
@dannisimo preboha.. A co mu hrabe? Samozrejme, ze mas na to narok. Vyzivne na dieťa je jeho zakonna povinnosť. Bud sa s nim dohodnúť na sumu nejaku pravidelnú mesačnú alebo to dat na sud ako ziadost o urcenie vyzivneho. Urcite na urade prace, soc. Vecí a rodiny ti povedia zadara presný postup, respektíve určite ti aj ti baby napisu.. Pockaj chviku. Len aj ty musis z niecoho žiť, tak ajna teba nejake vyzivne treba alebo neviem ci ty to utiahnes z rodicovskeho ci materskeho príspevku