Dobrý deň , chcela by som sa spýtať len približnú sumu výživného ,ktorú by mi mal otec platiť .
Ja som nezamestnaná ( nemôžem ísť momentálne do prace mám na to svoje dôvody ,ktoré nebudem teraz vypisovať )
Máme spoločného syna , ktorý ma 4 roky
Otec zarába 7 000 EUR ma ešte jedno dieťa
V manželstve sme spolu neboli .
Dakujem za vaše odpovede
@sisa0909 milionkrat opakovana tema… spocitaj si realne vydavky na dieta a ziadaj tak 2/3 nakladov ako vyzivne. Ze on zaraba 7000k a ty nemozes pracovat (iny dovod ako vazny zdravotny stav teba ci dietata alebo niekoho blizkeho si neviem predstavit - ale v tom pripade je narok na ID alebo opatrovatelsky) az taku rolu nehra. Mozno vzhladom k vysokemu prijmu bude vyzivne vyssie, ale cast pojde na sporenie, na ktore nebudes moct len tak siahnut.
kolko zaraba on je jeho sikovnost .. ako pisu - on plati % z nakladov na dieta - teba zivit nemusi - nebola si manzelka .. ked mas dovod nepracovat najdi si financne prostriedky na zivot a nie cez dieta
Tie dôvody sú podstatné, bez toho nemá zmysel sa o čomkoľvek baviť.
@sisa0909 ked pytas na dieta, tak ako pisu vyssie, 2/3 max. Pises, ze vydavky mas 700€, z toho polovica cca dieta a z toho pocitaj tie 2/3. Ale na to idem cisto matematicky z toho, co si uviedla. Urcite tam zohráva rolu aj iny faktor....
A hypoteku musis odratat, to je tvoj vydavok
@sisa0909 kamarátke robila zoznam právnicka.Oni už majú prax a ty zabudneš na veľa výdavkov, ktoré platíš, ale nezahrnies do výdavkov.Ona jej tam dala letný tábor, bicykel či iné športové veci, krúžky, vitamíny no všetko čo bežne platíš a ani neregistrujes.Sezonne veci veď vieme koľko stoja čižmy, bunda, overal nie každý má úplny prehľad koľko ho dieťa "stojí"
Ten plat je v hrubom, ci v cistom? A teraz plati kolko, ked ma syn 4 roky? Na dve deti by snad mohol davat na kazde po 250-300 eur.
Cize doteraz ste zili spolu a teraz iba zacinas riesit vyzivne. To by vysvetlovalo, ze prvemu kupuje darceky, ze mu nahradzuje svoju nepritomnost. Tak casom snad bude aj tomu tvojmu.
@luccija Autorka to uz zodpovedala, preco prvemu kupuje a druhemu nie. Donedavna zili spolu a rozisli sa pred 2 mesiacmi. Hladaju si novy rezim, ako fungovat. Ono to byva tak, ze tomu, co byva s otcom, sa kupuje stale nieco a tomu co nebyva, iba raz za cas a vtedy je to drahsie a viac viditelne.
Kazda rozvedena sa zase stazuje, ze peniaze idu novemu dietatu a tomu opustenemu nie. Hladaj potom pravdu.
@liljana ale áno tam hrá rolu aj prečo sa rozišiel s matkou ego a pod ...ale ona ozaj nemusí dieťa núkať otcovi a dbať nech majú vzťah.To prečo sa rodičia rozišli ovplyvňuje aj vzťah k dieťaťu nemalo by to tak byť, ale je.Niekedy je aj lepšie, keď ide vzťah s otcom do stratena.A to, že xy sa kupuje viac a nášmu menej to už patrí k tomu.Vsetko je o charaktere otca hlavne nech to mama nerozobera pred dietatom
@sisa0909 ono netreba zabúdať nato, že v zahraničí nieje len vysoký príjem, ale aj náklady na bývanie, poistenie, stravu a odvody. Prídavky berie on zo zahraničia alebo ty slovenské? Mám 2 kamošov cca s takýmto príjmom a 1 platí 200 mesačne (prídavky, ktoré dostane) a 150 sporenie a druhý platí 400 mesačne teda prídavky plus 200 na dieťa plus platí výlety, nakupuje drahé oblečko, hračky atď. Záleží aj od toho aké náklady uvedie na súde.
Ďalšia vyspekulovana ženská ktorá chce zarobiť na Tom že jej chlap slušne zarába. Dostala by si 150€ a svoj životný štandard si zabezpec sama...
Neuviedla si najpodstatnejšiu vec - náklady na dieťa, od nich sa odvíja výška výživného