Ahojte,chcem sa opýtať aké výživné môžem žiadať keď otec dieťaťa zarába v čistom 1500eur? Ide o to že doteraz to bola dohoda medzi nami platil 140eur,no dozvedela som sa že našu dcéru vydedil a všetko prenecháva dcére z prvého manželstva. Tak chcem vyťažiť aj pre našu spoločnú dcéru najviac ako sa dá.
Ako vydedil? Vlastne dieta sa uplne vydedit neda.
@kate211
@zmrzlinka2021 da sa. Staci ked vsetko “daruje” prvej dcere
Nechal závet že byt (jeho jedine vlastníctvo ) necháva na dcéru z prvého manželstva
@kate211 podstata je,že naša spoločná dcéra nič nededí po ňom . To viem na 100%. Zrejme to bolo darovaciou zmluvou áno.
@soldi lenze tu nechal zavet a to neplati. Nie je mozne vydedit dieta.
Taky zavet nechat nemohol. Vlastne dieta musi po nom nieco zdedit. Mohol nechat zavet, ze vacsiu cast zdedi prva dcera. Kazdopadne, nemoze sa stat, ze druha dcera nedostane nic.
@autorka tak dar alebo zavet? To su dve odlisne veci
Autorka, ty si pleties dva pojmy. Darovacia zmluva a zavet. V zaveti Vasu dceru (pokial je v RL) vydedit nemohol. A darovat mohol komu chcel a co chcel, napriklad aj nejakej sekte. S tym nespravis nic.
@zmrzlinka2021 opravujem na dar,prečítala som si znova správu ktorú som dostala a tam je dar. Ale toto už neriešim,riešim teraz to aby som vedela pre dcéru vyťažiť viac keď sa už takto zachoval
autorka, skontroluj si cez kataster či je byt prepísaný. Ak nie je, a neni plomba tak nemáš správne info.
@zalka práveže je prepisany na jeho prvú dcéru to som si už skontrolovala
NO dobre, a rozpravala si sa s nim o zvyseni vyzivneho?
Ako reagoval?
Všetko záleží ako veľké je dieťa, koľko z platu má poplatky, ktoré musí platiť hypo...aký máš ty plat..krúžky, či dieťa športuje......koľko by si si predstavovala, aby to bolo adekvátne k tomu darovanemu bytu?🙂no je to chrapun zmier sa s tým
A ako vytazit? To sa neda. On sa mohol rozhodnut komu co daruje. Mozes poziadat sud o vyssie vyzivne. Zalezi kolko ma vyzivovacich povinnosti celkom a v akom veku su. To je jedine z coho mozes vytazit a urci to sud, pokial vobec zvysi.
@kate211
@zmrzlinka2021 da sa dieta aj vydedit za presne urcenych podmienok.
Mna moja matka takto vydedila, tak som o zom nieco studovala. Podmienky na vydedenie cez zavet som nesplnala, tak vsetko prepisala na moju sestru.
A neda sa s tym urobit vobec nic.
@soldi no s prepisom majetku pred smrtou uz nie... ale je to smutne, ze sa tvoja mama takto zachovala k tebe
@zmrzlinka2021
@luccija
@kate211 koľko má hypo netuším ,ale platí hypo na dom ešte z prvého manželstva,v ktorom žil 1,5roka. Hypo na to platí už 12rokov 🤦. Ten dom užíva jeho dcéra z prvého manželstva. Ja mám priemerný plat,nič extra. Uvidím teda ,ale zvýšenie určite podám.
@zmrzlinka2021 mne boze byt jedno. Len sucasne so mnou vydedila aj svoje styri vnucata, pricom sa prezentuje ako milujuca babicka 🙂
@soldi ak to nie je extra tajne, preco to spravila?
@soldi to su veci ,čo ja ako rodič nepochopím. Bezcharakternost
Skus sa v prvom rade dohodnut s manzelom. Myslim ze viac ako 200€ neziskas.
Komunikuj s byvalym manzelom, normalne sa o tom porozpravajte a dohodnite sa.
U mna je to dlhy a tazko uveritelny pribeh. Velmi strucne: muz vedie firmu mojej matky. Ta firma je pre nu vsetkym. Moj muz zivi tym padom moju matku, otca, sestru, aj rodinu tety ciastocne.
Ja som sa rozhodla s muzom rozviest (z velmi vaznych dovodov) a moja rodina sa postavila na jeho stranu a mna uplne odvrhli. A vyustilo to vydedenim.
@soldi To sa velmi tazko cita.Si velmi silna zena.Nejde len o tie peniaze,ale skor to,ze ta opustila a odvrhla vlastna rodina v najtazsej zivotnej situacii,to tazko uverit.😔
@maminkadeticiek dakujem. Uz je to rok a este s tym stale nie som uplne vyrovnana
@soldi Dokazes sa s nimi vobec stykat?Dovolis im stretavat sa s detmi?Ja by som asi z krivdy zatvrdla tak ze by som ich uplne odstrihla.Mozu sa hanbit.
Môžeš žiadať vyššie keď má dobrý plat. Časť bude bežné výživné a časť na sporiaci účet pre dieťa. Pri lepšie zarábajúcich rodičoch to takto robia, lebo dieťa má mať rovnakú životnú úroveň ako rodič. Výživné môže byť až do 30% príjmu. Dokopy pre všetky deti.
@soldi je to velmi smutne a zial, pre tvoju rodinu su doelzitejsie peniaze a firma, nie ty.
Niekde si pisala tu, ze muz sa dal na tvrde drogy.
Je az hrozive, ze toto tvoji rodicia (alebo iba mama, ak nemas tatina) nevidia ☹
Dieta nie je mozne vydedit.