Výživné, keď muž nemá prácu

chobotnica777
30. aug 2024

Kamarátka sa ide rozvádzať nemá modrykonik tak píšem z môjho účtu. Muž jej neplatil výživné roky rokuce až teraz to dala na sud. Nemá údajne prácu jej muž ako to prebieha? Dostane od štátu výživné koľko asi? Keď sa odvolá môže sá to natiahnuť na neurčito? Súd zisťuje kde pracujú obaja rodičia?

melanta
30. aug 2024

Otec detí má amputované končatiny alebo iný závažný dôvod, pre ktorý nemôže pracovať? Ak nie, súd mu určí výživné napriek tomu. Sudca nie je pako, vie, kedy dotyčný nepracuje úmyselne, aby sa vyhol plateniu. Nevyhne sa výživnému. Ak ho nebude platiť, exekúcia a trestné oznámenie. Môže za neplatenie výživného skončiť aj v base. A áno, ak bude mať výživné stanovené súdom a on platiť nebude, bude jej náhradné výživné platiť štát.

damian85
30. aug 2024

Vyživné sa bude riesiť od dňa , od kedy to začne riešit súd . V prípade že nemá prácu z objektívneho dôvodu môže mu súd určiť minimálne výživné , v prípade subjektívneho dôvodu mu určí súd výživné s predpokladateľného príjmu vzhľadom na jeho vek , vzdelanie a pracovné zaradenie. Odvolať sa môže , výživné však platiť tak či onak bude.

majkabambulik
30. aug 2024

Vyzivneho pre deti sa moze domahat aj spatne, ale pokial neboli doteraz rozvedeni tak toho vela nevydostane. Pri rozvode bude sa rozdelovat aj BSM - TAK NECH MA KAMARATKA DOBREHO ADVOKATA- Tak ako ti pisu vyssie, za neplatenie vyzivneho sa dostane do basy a tam bude pracovat a aj dostane peniaze, ktore pojdu priamo ku kamaratke. Neschova sa nikde v eu, ak nebude platit kamaratka poda na exekuciu a nieco mu uz len najdu, zadrzia vodicak atd. Ked bude byvat u rodicov tak exekutor ho tam navstivi a rodicia budu musiet dokazovat, ze tv je iba ich atd. Nie je to sranda, no on sa asi naivne spolieha. Kamaratke budu patrit aj uroky. Napis tu do poradne na MK. Odbornejsie ti poradia.

chobotnica777
autor
30. aug 2024

A ona musí zdokladovat príjem? Sú ešte zobrati. Aká suma výživného je najnižšia keby to mal platiť štát? On nič nevlastní.

majkabambulik
2. sep 2024

@chobotnica777 kamaratka nemusi zdokladovat aky ma prijem manzel, to si sud prezisti, cez socialnu poistovnu a kamaratka este moze nabonzovat ak manzel pracuje na cierno, ze ma extra prijem a vyhyba sa plateniu odvodov do statu, no radsej nech ma aj dokazy, na sude ich bude potrebovat.Stat plati iba vo vynimocnych pripadoch, ked manzel nic nevlastni tak z niecoho zije, niekde peniaze zaraba a niekde byva - teda ak nezije pod mostom a nevybera kontajnery. No aj tak musi platit a stat nezaujima kde peniaze na vyzivne vezme...

chobotnica777
autor
5. sep 2024

@majkabambulik a ona musí zdokladovat? Stačí jej práca na dohodu?