Ako vám dopadli súdy o výživné?
Koľkým z vás súd vyhovel ?
Na dieťa na druhom stupni koľko približne určili výživné?
@hipuska ďakujem. A keď tvrdí že je nezamestnaný?
Samozrejme že pracuje ale nie na zmluvu ani nič také
Na dieťa na druhom stupni koľko približne určili výživné?
Bože tieto otázky. Každé dieťa hoci rovnakého veku má predsa iné náklady. Iné zdravé dieťa, ktoré nechodí na krúžky. Iné choré dieťa. Iné dieťa, ktoré chodí na hokej a na klavír. Okrem toho, jeden otec zarába 1000 eur, druhý 5000. Jeden nemá inú vyživovaciu povinnosť, ďalší má 4 deti.
Takže vypočítaj si mesačne náklady na dieťa, zahrň do mesačných nákladov aj spriemerované nepravidelné náklady a podľa toho žiadaj výšku výživného. Plus žiadaj, aby bolo vo výživnom dohodnuté aj to, že bude otec platiť aj polovicu neočakávaných nákladov (napr lyžiarsky výcvik, škola v prírode, nový krúžok, doučovanie, strojček na zuby atď). Ak zarobí nadštandardne, žiadaj aj o platenie sporenia pre dieťa.
Výživné sa odvíja hlavne od nákladov na dieťa, spočítaj si všetky náklady /podiel na bývaní, strava, škola, oblečenie, voľný čas - aktivity, krúžky a pod./ z toho žiadaj polovicu + polovicu na mimoriadne výdavky / plavecký, lyžiarsky, strijček na zuby a pod.
Ak je nezamestnaný, ale je zdravý a teda pracovať môže, súd to zaujímať nebude. S tým majú súdy skúsenosti.
@melanta ďakujem za ,,BOŽE TIETO OTÁZKY,,😀
@patka06 to asi ťažko od nákladov na dieťa. Stále je podstatný príjem druhého rodiča.
@autor no, ak pracuje na čierno, musíš ten príjem nejak dokázat. Alebo, ak by vlasnil majetok. Inú šancu proste nemáš. My, keď sme to prešli s právnickou o koľko reálne by mi dvihli mínus to, čo by som zaplatila jej, by som bola na nule plus by som mala kopu stresov s tým.
@patka06 žiadne ďalšie výživovacie povinnosti nemá. Ale on tvrdí, že keď nemá oficiálne zamestnanie tak že mu súd žiadne výživné neurčí. Nedávno vyhlásil bankrot.
Prečo nemá oficiálne zamestnanie??
Súd mu výživné určí,.
@patka06 pretože pracuje na stavbách. Kade tade. Furt sa vyhovára že ich nevyplatil a bla bla.
Výhovorky a bla bla mu na súde neprejde.
@patka06 no to asi ťažko. Náklady na dieťa môžu byť akékoľvek chcú. Pokiaľ, druhý rodič nemá na to, ťažko sa bude výška výživného odvíjať od nákladov na dieťa. A ja, som dávno nepočula, žeby dajake dieťa dostávalo výživné vo výške, ktorá pokryje aspoň 1/2 jeho nákladov. Proste, ten kto má dieťa zverené, ťahá vždy za kratší koniec, čo sa týka nákladov
@autor a koľko ti vlastne teraz platí? Ak pracuje na stavbách a nema príjem, sudca si určí priemerný plat zarábajúceho na stavbe. Tebe by bolo dobre na súde ho dotlačiť povedať, že pracuje na stavbách, možno že chodí na turnusy - možno aj dajak ho nachytať na realizácii styku...nemôžem si dieťa bravat, lebo som v robote cez týždeň..... Nech sa zapletie do vlastných klamstiev. Keď to dajak prizná, priprav si z profesie/netu priemerný zárobok za mesiac a poziadaj súd, nech vyvádza z týchto údajov. Lebo že má čierny príjem nakoniec povieš. Musíš konať premyslene a myslieť o krok dopredu.
@hipuska áno presne tak. Toto mám v pláne. Pretože keď sa ho pýtam kedy príde navštíviť dieťa tak vždy povie že nemôže lebo musí robiť. A keď sa ho pýtam kedy pošle výživné tak povie že nemá lebo musel hento tamto a všetko. Výživné nezaplatil ale auto si kúpil. Takže tak.
@hipuska platil 200e
50e si spalcal čo neplail pred tým. S dieťaťom sa vôbec nestretáva. Narodky,vianoce, nič. Cez leto raz alebo dva krát bol
Zavisi to od sudcu. Uz som to tu pisala, mam kamosku, ex jej teraz uz na stredoskolaka plati smiesnych 80€. a su mesiace, kedy jej posle 40-50€. oficialne je chudak roky nezamestany, ma vlastnu firmu pisanu vsak na otca, byt pisany na matku. on oficialne nic nevlastni. kazdy druhy rok sa s nim vlaci po sudoch a vyssie vyzivne nevybojovala, lebo on oficialne nema odkial platit. sudu zdokladuje maily ako ho odmietaju firmy zamestnat a vymalovane.
@matkahelka mne v podstate na výške výživného až tak nezáleží. Samozrejme keď súd uzná tak beriem. Dieťa má aj sporenie takže peniaze pôjdu tam. Ide mi hlavne už o pokoj. Pokoj a kľud. Nech sa s tým človekom nemusím furt doťahovat. Nech platí koľko uzná súd a nech sa mi ten chlap už v živote neozve
No môjmu ex sudkyňa povedala, že si ma nájsť lepšie platenú prácu 😂😂 mal papierovo minimálku, zvyšok do ruky a ešte kšefty doma. Pred súdom som ho zastavila, že môžme spraviť dohodu na 300 za dve deti, povedal nemám, neexistuje, súd mu dal 360 dokopy. Mali 9 a 12
A zabudla som dopísať, mal ešte jednu vyživovaciu povinnosť
@vevebono ja keď som bola spisovať návrh tak som navrhla sumu 100-150 eur.
Ten pán sa na mňa pozeral ako keby som bola milionárka. Tak sám tam napísal sumu 300e že to čo som ja navrhla že je strašne málo.
Zbytočne sa budeš dopytovat, pretože všetko záleží od toho, koľko tvoj chlap zarába. Ja som si tiež chcela dať teraz, bo mi ide presne do prvej triedy ale po porade s právnickou, je to zbytočne. A výživné je vo všeobecnosti 30% platu. Tiez záleží ,od počtu detí. Pretože 30% sa ešte cca deli na deti