Výživné, blíži sa pojednávanie a ex robí obštrukcie

ecoli
19. aug 2019

Dobrý deň, prešli tri mesiace od momentu, čo som podala návrh na úpravu rodičovských práv a povinností. Blíži sa pojednávanie a môj ex najprv dal výpoveď v práci, teraz začal prepisovať autá na inú osobu, vytiahol peniaze z účtu a drží doma hotovosť, ešte neviem čo spraví so svojím bytom... Súd bude skúmať kedy a prečo sa zbavil majetku, či to bol zámer, alebo len zistia že nemá prácu ani nič hodnotné a teda mu vyrúbia len smiešne výživné? Ďakujem

mogaa
19. aug 2019

@ecoli s majetkom asi neurobíš nič - lebo ste stále manželia, čo sa týka výživného že dal výpoveď - záleží aký uvedie dôvod....súd bude zaujímať kedy dal výpoveď a prečo...na tvojom mieste si nájdem dobrého právnika lebo predpokladám že ho bude mať aj on....môže argumentovať že dal výpoveď a vybral peniaze lebo chce podnikať - v tom prípade mu to prejde🙂a keďže bude maž zo začiatku minimálny príjem ako začínajúci podnikateľ tak aj výživné bude nízke..lebo ak dal účelovo výpoveď, raz si prácu musí nájsť a dáte návrh na zvýšenie výživného - takže je to riešenie na pár mesiacov

stela01
19. aug 2019

@ecoli ex - manžel ?

Určite súd bude prihliadať na tuto informáciu , zaujímať sa o dôvod . On si môže s majetkom robiť čo chce to vieš ...

Záleží koľko žiadaš a či to máš odôvodnené výšku výživného .

maciatkolulu
19. aug 2019

@ecoli s majetkom.podla toho ci ste manželia a súd prihliada na to kedy a za akých okolností dal výpoveď a podobne. A neboj, nie je jediný, ktorý toto praktizuje, sudcovia vedia čo a ako.... Ak bude bez práce, jeho chyba, bude musieť platiť tak, či tak, môj ex bol podnikateľ, samozrejme bol iba v. Mínuse, nikoho to nezaujímalo. Dostal 200eur na jedno dieťa a 200 na druhe

miiceencoovaa
19. aug 2019

@maciatkolulu ahoj, ja si žiadam tiež 200€ a takisto dal výpoveď v práci a teraz robí brigádne...súd ešte neprebehol lebo robí blbosti, vymýšľa čo sa dá a naschval zdržuje 🤦‍♀️ Ale potešilo má veľmi, že ti dali 200€, aj keď je podnikateľ...

maciatkolulu
19. aug 2019

@miiceencoovaa s nulovým ziskom v roku 2005