Pekný večer. Chcem sa opýtať na vaše skúsenosti ohľadom určenia výživného. Ešte stále manžel má dlhšiu dobu problém s drogami, keďže bol presvedčený, že za to môže práca, dal výpoveď. Začal žiť život bez hodnoty, keby zmizne zo sveta, nič sa nestane a myslím, že tak ľahko robiť nezačne. Takže sa začínam zariaďovať.
Keďže sa najskôr pripravujem na všetko, zaujíma ma, ako súd pristupuje k určeniu výživného v takomto prípade. Donedávna zarábal tak 1400-1700€.
Je možnosť, že mu určia normálne výživné na dve deti, napr.350-400€, o čom sme sa kedysi bavili, alebo mám rátať s nejakou almužnou?
Ďakujem.
@babovka2321 ďakujem, presne toho som sa obávala. :D tak to môžem ísť s tými deťmi pod most pri aktuálnych cenách nehnuteľností.
Ale to si aj teraz na tom istom. Pretoze on nerobi,navyse ho musis krmit. Ked sa rozvedies,ubudne ti jeden hladny krk. Tak ci tak z neho nic nemas
Mozno budes mat vacsie stastie 🙂 my sme potom brigadovali pocas strednej skoly, aby sme mame pomohli financne.
@petulda333 to je tak, že ešte by mal mať podporu, ku ktorej sa ešte nevyjadrili. Ale jasné, že nebude mať zmysel to tu ťahať, máme dom a pomerne vysokú hypotéku.
Kamoška sa rozviedla v roku 2020, jej ex bol roky nezamestnaný, súd určil výživné 30€ na jedno dieťa. Už žiadna o zvýšenie, aj tak je to biedne.
Tak podporu ak bh mal,to jd pol roka. To nic neriesi.
Dovolim si povedat, ze to zavisi len od toho, na akeho sudcu natrafis. Moj otec mal dve zdrave ruky a mama dostala na dve deti 55€ dohromady. A to bula sudkyna zena.