Chcem sa opýtať akú sumu na výživné môžem žiadať na ročné dieťa už rok nežijeme S otcom.....Je zamestnaný .Je 200€Veľa? Chce dcéru ale ja ju ešte kojim A ona sa ho boji plače .......každá rada pomôže
noak zaraba 500 a dieta nema zvysene naroky, tak je to vela. k stretavaniu: sud moze urcit stretavanie v pritomnosti matky predsa.
Mne z cca takého exovho príjmu odklepli 80. No ja uz som pracovala a veľa závisí od sudcu\sudkyne.
Ako píšu baby, jeho prijem a tvoje naklady na dieta
Druha vec je, ze co vsetko si ako naklady na dieta dokážeš zdôvodniť a obhájiť
Ak dojčís rocne dieta je to ine ako 3mesacne, rocne uz papa prikrmi takze niekde odkázané Iba na mlieko
Ale mozes ziadat, akýsi pocas prvých návštev bola prítomná
Jasne, ze plače, este hemalicka salsa stretávajú len sporadicky , tak si ho nemusi pamätať
@misa105 no ak chces mat tych 200e a otec dobre zaraba.zdy si prihod napr 270 aby ti odklepli co najviac.z tych pozadovanych 200 ti mozu skresat. 200ke realnych ale zalezi to od zarobku ex. Sestta dostava 200 ale zvysila si ked bola dcera vatsia a mala viacejbkruzkov a nakladov na nu.Ale ex bol lekar.
@misa105 ahoj, my ked sme sa rozvadzali, dcerka mala akurat 2 roky, vyzivne vyratali z jeho prijmu a vydavkov, a ake prijmy a vydavky mam ja s dcerkou, kedze som este na materskej, ziadala som 200 €t, ale vysudili nam 150 € resp. dcerke. stretavanie mame zatial iba v mojej pritomnosti, ale tiez uz zacina ex vymyslat ze si chce dcerku bravat na vikendy, s cim ale nesuhlasim, nakolko dcerka nie je na neho zvyknuta, nikdy sa o nu nestaral, nepozna ju, ona je dost naviazana na mna, ma zdravotne problemy ohladom stravovania, a co sa tyka jej povahy a psychiky, je to s nou tazke, problemy v skolke stale, a nemyslim ze by jej pomohlo keby k nemu chodila, to uz by som asi rovno pre nu musela najst odbornu pomoc, ale nechcem to tu rozoberat, keby nahodou by si chcela, kludne sa mi ozvi, mozeme trocha podebatit. drzim palce
je to o príjmoch otca.
@ukulela
Chcem sa opýtať,keď otec deti si sám na súde určí výšku výživneho na deti aj vyššiu a žena bude súhlasiť,odklepne mu to súd?Aj v tom prípade ich bude zaujímať príjem otca?Ďakujem
Matka a otec na dieťa majú prispievať cca rovnakým dielom. Minieš 400€ na ročné dieťa?
Niektoré matky si mýlia výživné na priživovanie sa na bývalom. Ak si na materskej, žiadaj si na súde výživné na manželku, a výživné na dieťa a tak spolu dosiahneš 200,-€
@zivotkratky ...nemajú finaančne prispievať rovným diielom....rodičovi, ktorý sa stará osobne sa zohľadňuje osobná starostlivosť....
starostlivosť o dieťa nie je len finančná.....ale aj tá fyzická...prečo by jedna mala ísť na polovicu ...a druhá zostať výlučne na rodičovi, ktorý má dieťa v osobnej starostlivosti?
výživné na dieťa sú peniaze určené na výdavky pre dieťa. Za starostlivosť o dieťa si rodičia medzi sebou nedávajú "výplatu" O dieťa sa rodičia môžu starať rovnakým dielom, ale
v reálnom živote dieťa býva ochudobnené o jedného rodiča z xy dôvodov, na škodu deťom.
@zivotkratky nie rovnym dielom - ale adekvatne svojim moznostiam/prijmu. matka moze byt na rodicaku a otec zarabat 40000 eur. hadam mu nevyrubia 50€ vyzivne ... dieta ma narok zit na rovnakej urovni, ako rodic - resp ak ma rodic nadstandartny prijem, tak dieta by nemalo stradat lenpreto, lebo druhy rodic je napr invalid, respma maly prijem.
ťahať otca na súd keď niečo zdražie nie je fér.....a to, že to má znášať matka to už fér je???
to je nejaká divná logika......a ak dieťa ochorie a matka príde o polovicu príjmu, to je tiež fér, to že beží s dieťaťom do škôlky/školy a potom z roboty pre neho , robí úlohy, uverí operie ...a preto lebo nemôže chodiť po služobkách a robiť presčasy , tak ju nepovýšia to je tiež fér?
otec je od toho všetkého odbremenený ....tak to má vyvažovať vyšším finančným podielaním sa na nákladoch...to nie je o platení za staranie sa o dieťa.
@mirica Myslim si, ze trosku prehanas a ze si sa prepla do trosku inej temy. Preco by mal byt otec odbremeneny? Ja vo svojom okoli mam na priklad otca ktory chce byt s detmi viac, ale mu matka alebo SK zakony nedovoluju, a staral sa o deti aj ked boli chore, utekal v noci kupit lieky atd. ale matka ma asi s tym velky problem, a pri tom plati ovela vyssiu sumu ako sa v tejto teme alebo bezne na MK spomina.
@guinevre a v ktorej časti som preháňala??? 😕 ...pretože to čo som napísala, je moja každodenná realita.....a nie len moja , ale aj všetkých mojich rozvedených kolegýň s menšími deťmi. Ja netvrdím , že nie sú aj takí muži, ale oproti tým, čo sa nestarajú a snažia platiť čo najnižšie výživné , sú v značnej menšine.
reagovala som na to , že sa niekomu zdá 200 eur veľa.....pritom v takom veku je veškerá finančná starostlivosť zo strany matky nahradená osobnou starostlivosťou(to je z rozsudku).
@mirica Moja kolegyna na priklad pracuje a ani ju nenapadlo zvysovat vyzivne za poslednych 10 rokov, s otcom sa vie dohodnut a dieta travi cas aj s otcom, chodi s jeho rodinou na vylety, dovolenky atd. Zase kolega sa natahuje po sudoch s byvalou, lebo tej nestaci ani 500 eur na dve deti, brani stretavaniu, a uci deti aby nenavideli otca. Ryza a mlieko nemozu zdraziet az tolko, ze zrazu treba zvysovat vyzivne o 50-100 eur, ci?
Ja nechapem postoj niektorych zien, ze ked sa rozvedu, tak dieta patri len im, a zakony na SK su tiez take, ze otec nemoze travit rovnako cas s dietatom ako aj matka, ak matka s tym nesuhlasi. Tak potom sa otcovia stazuju ze malo casu travia s detmi, alebo ze takmer vobec nemaju rodovske prava a zeny sa stazuju ze su na dieta same a asi ziadna suma im nestaci.
@guinevre ...tak , ale o zvýšenie sa nežiada ani každého pol roka......ale vždy po určitej dlhšej dobe....a aj deti rastú a napríklad to je aj o tom , že to nie len zdražie ,ale aj deti viac jedia......ked sa vedia dohodnúť je to super....ale ked nie, tak nič iné, než návrh na súd nezostáva....
ono je to na obe strany.....je to nesprávne, ale občas pochopiteľné....chápem , že je žena nahnevaná ak chce chlap na deti platiť minimum, a aj to až po súde, ktorý trvá niekedy aj roky.....ale deti treba aj do vtedy šaťiť a živiť...a tak to niektoré zoberú tak, že ked ho nezaujíma, čo bude dieťa jesť, tak si ho nezaslúži....je to robenie napriek z oboch strán
a takí , čo sa vedia dohodnúť, predsa na súd chodiť nepotrebujú -len na to treba oboch.
@misa105 Zalezi aj od toho ake ma otec prijmy...